Lauras Matildes vienkāršie siera našķi

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 1 gada.

Lauras Matildes Ikertes siera našķi ir vienkārši pagatavojama, taču izcili garda uzkoda. Turklāt nekādas stingrās receptes tai nav – galvenais ir siers, un ar pārējām sastāvdaļām var improvizēt atkarībā no iespējām un iedvesmas.

Matilde nav Lauras Matildes Ikertes īstais vārds, bet tā viņa ir draugu un līdzcilvēku iesaukta. Tāpat nav viegli pateikt, ar ko tieši šobrīd viņa nodarbojas. Laura var vadīt tēlotājmākslas studiju, restaurēt senas mēbeles, zeltīt baznīcu krustus, veidot melno keramiku, pīt maskēšanās aizsargtīklus ukraiņiem, atjaunot vecas mājas un kūtis visā to godībā... Bet svarīgākais vienmēr ir palikt pašai.  Ar padarīto, kārtējo izaicinājumu un laimes sajūtu. Un mazos laimes mirklīšus taču var sarūpēt tik viegli – ar saimnieces aci apstaigājot sazaļojošo dārzu, pārskatot bagātīgos virtuves plauktu krājumus un pagatavojot cienastu draugiem.

Lauras siera našķi gatavi baudīšanai.
Lauras siera našķi gatavi baudīšanai.

Siera našķi.

  • Ņem Krievijas sieru, jo tas labāk kūst.
  • Sarīvē plānā kārtiņā pannā uz cepampapīra.
  • Pārkaisa ar visdažādākajām sēkliņām, kas nu kuram garšo.
  • Nebaidīties ar jaunu apvāršņu meklēšanu, izmēģinot jaunas garšas. Laura iesaka, piemēram, Latvijā audzētu sējas idru (tā dēvēto Latvijas sezamu).
  • Pāri atkal pārrīvē sieru.
  • Pikantumam Laura iesaka pārkaisīt čili pulveri – vislabāk paša audzētu un gatavotu.
  • Īpaši neparastu toni un garšas pārsteigumu piešķir ciedru rieksti.
  • Cep cepeškrāsnī līdz zeltainam brūnumam, visu laiku uzmanot.
  • Salauž gabalos un našķis gatavs.

Lauras siera našķi.
Lauras siera našķi.

Laurai patīkot tapināšanas procesā pārskriet ar acīm virtuves plauktiem, kur burciņās, podos, lādītēs glabājas visvisādas pašas audzētas un bodēs pirktas sēkliņas un garšvielas, tad ļauties tā brīža noskaņojumam un droši pa virsu sieram pirms šaušanas krāsnī pārkaisīt vēl šo un to, ko sirds kāro. Garšu nekad nevar būt par daudz, un tādā veidā mēs dabūjam daudz vitamīnu, eļļiņu, minerālvielu, ko citādi dabiskā veidā uzņemt grūtāk.

Un vēl. Laura ir īsts meistars gatavot no nekā, jo viņa principiāli neatļaujas dzīvot par palienētu naudu. Ja dažbrīd naudas pamazāk, tad iztiek tāpat. Un nekā nav labāka par pirmajiem pavasara zaļumiem – nātrēm, gārsām, lakšiem, pumpuriem. Un, ja vēl pašas dārzā galvu no zemes pabāž lāčpurni, tad karalisks cienasts talciniekiem gatavs. Labu apetīti!

Laurās tiek pasniegti lāčpurnu salāti no pašas dārza..
Laurās tiek pasniegti lāčpurnu salāti no pašas dārza..

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti