Ko iesākt ar Lieldienu olām? Lūk, četras receptes

Ar pēcsvētku olu krājumiem gadu no gadu nākas cīnīties neatkarīgi no tā, cik prātīgs esat centies būt ar krāsoto olu skaitu, – tās vienmēr nebūs iespējams apēst. Piedāvājam četras receptes, kas nedaudz atvieglos dzīvi dienās pēc Lieldienām.

RECEPTES:

Smēriņš brokastu maizēm

 

Nepieciešams:

  • 3 olas
  • 3 ēdamkarotes liesas majonēzes
  • svaigs baziliks vai citi zaļumi un sezama sēklas pēc izvēles
  • šķipsna maltu melno piparu

Pagatavošana:

Olas sarīvē, pievieno maltus melnos piparus un sasmalcinātus zaļumus pēc izvēles. Visu sajauc ar majonēzi, smērē uz maizes un rotā ar sezama sēklām, ja vēlas.

 

Pildītās avokado olas

 

Nepieciešams:

  • 1 avokado
  • 3 olas
  • pāris šķipsnas maltu melno piparu
  • sāls

Pagatavošana:                   

Olas pārgriež gareniski uz pusēm, izņem dzeltenumus, ko pēc tam ar dakšiņu saspaida vai sablendē kopā ar avokado. Iegūto masu ar karotīti pilda olu baltumos. Lai iegūtu vizuāli glītāku uzkodu, masu var likt konditorejas maisiņā ar uzgali un pildīt olas ar to. Gatavās olu pusītes apkaisa ar sāli un maltiem melnajiem pipariem.

 

Nātru zupa

 

Nepieciešams:

  • 4 saujas nātru
  • 1 sīpols
  • 2 daivas ķiploka
  • 2 burkāni
  • 4 kartupeļi
  • 1 sauja miežu putraimu
  • 1,5 litrs buljona
  • 4 olas
  • 1 ēdamkarote olīveļļas
  • sāls
  • naža gals maltu melno piparu
  • zaļumi pēc izvēles
  • krējums vai bezpiedevu jogurts pasniegšanai

Pagatavošana:

Katlā lej buljonu, liek tajā vārīties noskalotus miežu putraimus. Kamēr putraimi vārās, pannā lej eļļu un cep tajā sasmalcinātu sīpolu un ķiploku, līdz tie kļūst caurspīdīgi. Tad pievieno sarīvētu burkānu un cep, līdz tie kļūst viegli zeltaini. Kad mieži vārījušies 10 minūtes, tiem pievieno pannas saturu un kubiņos sagrieztus kartupeļus. Vārošā ūdenī noblanšē nātres, sasmalcina. Kad kartupeļi kļuvuši mīksti, zupai pievieno nātres un ļauj tai uzmest burbuli. Pasniedz ar svaigiem zaļumiem, olām un krējumu vai bezpiedevu jogurtu. 

 

Skumbrijas salāti

 

Nepieciešams:

  • 200 grami vājpiena biezpiena
  • 1 tomāts
  • 1 kārba konservētas skumbrijas tomātu mērcē
  • 3 olas
  • 4 ēdamkarotes bezpiedevu jogurta
  • lociņi, pētersīļi vai citi zaļumi pēc izvēles
  • pāris šķipsnas maltu melno piparu

Pagatavošana:

Tomātu, olas un zaļumus sasmalcina, skumbriju un biezpienu saspaida ar dakšiņu, visu sajauc ar bezpiedevu jogurtu un melnajiem pipariem. Var ēst ar maizi vai vārītiem kartupeļiem piedevās.

 

Receptes LSM.lv pirmo reizu publicētas 2020. gada 13. aprīlī.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti
Svarīgākais šobrīd

Informējam, ka LSM portālā tiek izmantotas sīkdatnes (angļu val. "cookies"). Turpinot lietot šo portālu, Jūs piekrītat, ka mēs uzkrāsim un izmantosim sīkdatnes Jūsu ierīcē. Uzzināt vairāk

Pieņemt un turpināt