Ķirbju krēms, ko ēd murrādams. Recepte no Valmieras

Šo ķirbju krēmu Valmieras žēlsirdības virtuvē ir iecienījuši gan darbinieki, gan klienti. Zupas virtuves pavārīte Ineta Heinberga gardi nosmej, ka varot murrādams ēst. Ļoti garšīgi esot baudīt šo ķirbju krēmu ar zemeņu mērcīti, pa virsu uzliekot putukrējuma picīti! Labu apetīti!

Šis ir tāds rūpju laiks, kad neaizsargātības un nepasargātības sajūta rada bažas, neziņu un satraukumu. Bailēs par sevi ļaudis ne vienmēr var atcerēties mīlēt savu tuvāko kā sevi pašu vai sāk šķirot, kurš ir tavs tuvākais, kam pienāktos žēlsirdība. Valmieras Kristīgās žēlsirdības biedrības zupas virtuve darbojas ne pirmo gadu.

Top iecienītais ķirbju krēms.

Par siltu zupas šķīvi un labu vārdu šurp nākošie ļaudis saka paldies tiem cilvēkiem, kuri nevar un nevēlas palikt malā. Zupas virtuves pavārīte Ineta, stājoties darbā, esot teikusi saimniecei Gaidai – es esmu triju dēlu māte, viņiem patīk labi paēst, līdz ar to man bija jāiemācās garšīgi gatavot. Inetai patīk palutināt savus klientus, pa reizei uztaisot kādu darbietilpīgāku kārumu. Un absolūts publikas un arīdzan pašu virtuves ļaužu garšas kārpiņu balsojuma līderis esot ķirbju krēms.

Brīvprātīgais Dins gatavo maltīti, un zupas virtuvē tiek pasniegts kārtējais gardais saldais ēdiens.

Ķirbju krēms

  • Ņem 500 ml sautētas ķirbju masas un sablendē. Masu atdzesē.
  • Saputo 250 g saldā krējuma (35 %) un iecilā ķirbja masā.
  • Pievieno ķirbim 1 citrona miziņu. Izspiež un pievieno masai arī citrona sulu.
  • Ķirbja masai pievieno 1 glāzi cukura un 25 ml konjaka (Ineta lieto ruma esenci). Visu sajauc, līdz cukurs izkūst. Pēc garšas jāskatās – varbūt vajag vēl cukuru, jo citroni mēdz būt dažādi – skābāki un ne tik ļoti.
  • Uzbriedina 1 paciņu želatīna ar pāris ēdamkarotēm auksta ūdens, tad to izkausē ūdens peldē un pievieno krēmam, visu kārtīgi izmaisot.
  • Lej trauciņos un atdzesē. Pasniedz saželējušu.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Svarīgākais šobrīd

Informējam, ka LSM portālā tiek izmantotas sīkdatnes (angļu val. "cookies"). Turpinot lietot šo portālu, Jūs piekrītat, ka mēs uzkrāsim un izmantosim sīkdatnes Jūsu ierīcē. Uzzināt vairāk

Pieņemt un turpināt