Vita Anstrate

LTV Ziņu dienesta korespondente

Apskatīt autora rakstus: Angliski Latviski Krieviski

Autora ziņas
SEPLP saskata politiskā spiediena mēģinājumu Pabrika vēstulē par žurnālista Ragozina interviju LTV
(...
SEPLP saskata politiskā spiediena mēģinājumu Pabrika vēstulē par žurnālista Ragozina interviju LTV (papildināts)
Aizsardzības ministram Artim Pabrikam (''Attīstībai/Par!'') pagājušajā nedēļā radušās aizdomas, ka LTV7 kanālā intervētais Latvijā dzīvojošais žurnālists Leonīds Ragozins ir Krievijas ietekmes aģents, tāpēc viņš sabiedrisko mediju padomei nosūtījis vēstuli, kritizējot intervējamā izvēli. Pabriks nenorādīja, kuri izteikumi raisījuši neapmierinātību, taču izteica domas, ka pēc tādām intervijām sabiedriskajiem medijiem pēc apvienošanas papildu nauda nav vajadzīga. Ministra rīcība pārsteigusi Latvijas Televīziju, kas šai kritikai nepiekrīt. Savukārt sabiedrisko mediju padome ministra rīcībā saskatījusi mēģinājumu izdarīt politisku spiedienu.
Latvijā gatavo jaunu plānu vēl 30 000 Ukrainas kara bēgļu uzņemšanai
Latvijā gatavo jaunu plānu vēl 30 000 Ukrainas kara bēgļu uzņemšanai
Jūrmalā ir otrs lielākais vienā pašvaldībā uzņemto Ukrainas bēgļu skaits aiz Rīgas, turklāt šo cilvēku skaits katru dienu pieaug. Jūrmalas pašvaldība paziņojusi, ka tā kara bēgļu uzņemšanā tuvojas kritiskajai robežai, tātad drīz tās resursi būs izsmelti. Iekšlietu ministre Marija Golubeva ("Attīstībai/Par!") sacīja, ka plānots mainīt likumu, kas ļautu tos bēgļus, kas Latvijā vēl ieradīsies, pārdalīt starp dažādām pašvaldībām, atslogojot Rīgu, Jūrmalu un Ventspili, kur bēgļu pašlaik ir visvairāk. Tāpat top plāns vēl 30 000 bēgļu uzņemšanai.
Latvijas Universitāte nesteidzas anulēt goda statusu Aivaram Lembergam
Latvijas Universitāte nesteidzas anulēt goda statusu Aivaram Lembergam
Par atkāpšanos no amata paziņojis Latvijas Universitātes (LU) Senāta priekšsēdētājs, to pamatojot ar nepietiekamo atbalstu viņa priekšlikumam anulēt Aivaram Lembergam savulaik piešķirto Latvijas Universitātes Goda biedra statusu. Tas esot pretrunā viņa vērtībām, tāpēc darbu universitātes vadībā viņš labāk pamet. Nu pie LU vadības vērsusies arī izglītības un zinātnes ministre, aicinot Goda biedra statusu nekavējoši anulēt.
Ukrainas jauniešiem sola piedāvāt studijas Latvijā
Ukrainas jauniešiem sola piedāvāt studijas Latvijā
Pašlaik tiem studentiem, kuri studijas uzsākuši Ukrainā, Latvija piedāvā studiju kursus viesstudenta jeb klausītāja statusā un plāno, kā no septembra viņus integrēt pilnā studiju procesā. Bet kā studijas uzsākt tiem jauniešiem, kam Ukrainā šogad būtu jābeidz vidusskola?  Visus šos skolēnus no eksāmeniem atbrīvošot, un Ministru kabinetā drīz virzīšot noteikumus, kas Ukrainas pilsoņiem paredzēšot citādu uzņemšanas kārtību Latvijas augstskolās.
Skolas direktors: Mazākumtautību mācību iestādēs jārunā par karu Ukrainā
Skolas direktors: Mazākumtautību mācību iestādēs jārunā par karu Ukrainā
Par karu Ukrainā skolās ir jārunā, it īpaši mazākumtautību mācību iestādēs, kurās galvenokārt izglītību iegūst bērni, kas auguši ar krievu valodu ģimenē, Latvijas Televīzijai norādīja Rīgas Rīnūžu vidusskolas direktors Deniss Kļukins. Izglītības un zinātnes ministrija (IZM) sagatavojusi mācību materiālus, ko skolas var izmantot esošajā situācijā, runājot ar Ukrainas un Latvijas bērniem par notiekošo Ukrainā. Tomēr nav viena pareizā rīcības modeļa un katram skolēnam jāmeklē individuāla pieeja. 
Studente no Kijivas vēršas pie medijiem visā pasaulē
Studente no Kijivas vēršas pie medijiem visā pasaulē
22 gadus vecā studente Olha Oltarževska līdz karam bija Tarasas Ševčenko Kijivas Nacionālās universitātes studente, bet kopš 24. februāra jauniete kopā ar ģimeni slēpjas savā mājas pagrabā, kurā ir arī vairāki citi cilvēki ar maziem bērniem un mājdzīvniekiem. Jauniete vērsusies pie žurnālistiem visā pasaulē, arī Latvijas Televīzijā, cerot, ka viņas stāsts sasniegs arvien vairāk cilvēku. 
Komunistiskā genocīda upuru piemiņas dienā atceras arī kara upurus Ukrainā
Komunistiskā genocīda upuru piemiņas dienā atceras arī kara upurus Ukrainā
Aprit 73 gadi, kopš vienā diennaktī lopu vagonos uz Sibīriju tika izsūtīti vairāk nekā 40 tūkstoši Latvijas iedzīvotāju, un neapšaubāmi šī ir viena no melnākajām dienām mūsu valsts vēsturē. Šogad, atceroties komunistiskā genocīda upurus, pieminēja arī pašlaik notiekošo starptautisku noziegumu – karu Ukrainā.
Latvijā izveidota pirmā Mātes piena banka; aicina atsaukties donores
Latvijā izveidota pirmā Mātes piena banka; aicina atsaukties donores
Mammas piens ir kritiski nozīmīgs priekšlaikus dzimušo bērnu izdzīvošanai un attīstībai. Pateicoties ziedotāju atbalstam, kas vairāku gadu garumā saziedojuši apmēram 150 000 eiro, arī Latvijā izveidota pirmā Mātes piena banka, kas nozīmē, ka turpmāk daudziem mazuļiem būs pieejams donoru piens. Bērnu klīniskās universitātes slimnīca aicina atsaukties piena donores.
Rīgā plāno atdalītu autobusu un trolejbusu joslu
Rīgā plāno atdalītu autobusu un trolejbusu joslu
Rīgā, Dzelzavas ielā starp Jorģa Zemitāna tiltu un līnijas galapunktu Juglas ielā, būvēs metrobusu jeb no autosatiksmes atdalītu autobusu un trolejbusu līniju, kas ļaus sabiedriskajam transportam pārvietoties ātrāk un ērtāk.
Bēgļu bērni mācās Latvijas skolās un bērnudārzos; ar Ukrainu saskaņo mācību programmas
(papildināts)
Bēgļu bērni mācās Latvijas skolās un bērnudārzos; ar Ukrainu saskaņo mācību programmas (papildināts)
Pēc Krievijas uzbrukuma Ukrainai daudzi cilvēki pamet valsti un dodas bēgļu gaitās. Bēgļus no Ukrainas uzņem arī Latvijā, mūsu skolās un pirmsskolas izglītības iestādēs mācās skolēni un bērnudārznieki no Ukrainas. Šobrīd notiek sadarbība ar Ukrainas Izglītības ministriju, lai saskaņotu attālinātu mācību iespējas, mācību programmas un mācību materiālus, pauž Latvijas Radio raidījuma “Ģimenes studija” viesi.
Eiropas vēža pacienti prasa politiķiem mazināt nevienlīdzību slimības ārstēšanā
Eiropas vēža pacienti prasa politiķiem mazināt nevienlīdzību slimības ārstēšanā
Iespējas izārstēties no vēža un turpināt kvalitatīvu dzīvi ne visās Eiropas valstīs ir vienlīdzīgas un pašsaprotamas. Nevienlīdzība izpaužas galvenokārt naudas daudzumā, no kā atkarīga arī savlaicīga diagnostika un mūsdienīgu zāļu esamība, uzsver vēža pacienti. Šodien Rīgā notika Eiropas valstu vadošās vēža pacientu organizācijas kongress, kurā arī Latvijas politiķiem tika pieprasīts mazināt nevienlīdzību vēža aprūpē. 
Starp Latvijā nonākušajiem Ukrainas kara bēgļiem interese par Covid-19 vakcināciju – ļoti maza
Starp Latvijā nonākušajiem Ukrainas kara bēgļiem interese par Covid-19 vakcināciju – ļoti maza
Starp Latvijā nonākušajiem Ukrainas kara bēgļiem interese par Covid-19 vakcināciju patlaban ir ļoti maza, atzinuši speciālisti, vienlaikus norādot, ka bēgļu uzņemšana var radīt straujākus kovida izplatības riskus Latvijas sabiedrībā. To patlaban sekmē vairāki faktori – testēšanas politika, epidemioloģisko drošības prasību neievērošana un arī zemais vakcinācijas līmenis Ukrainas iedzīvotāju vidū.  
Rīgā darbu ar bēgļiem brīvdienās atbalsta centrā neplāno
Rīgā darbu ar bēgļiem brīvdienās atbalsta centrā neplāno
Rīgas dome un Iekšlietu ministrija, kas patlaban strādā plecu pie pleca Ukrainas iedzīvotāju atbalsta centrā Rīgā, pašlaik ar pirkstu rāda viena uz otru, sakot, kāpēc centrs nestrādā arī brīvdienās. Tas būtu noderīgi, jo, iespējams, tieši brīvo dienu dēļ nākamajā darba dienā pie Kongresu namā veidojas ļoti gara rinda.
REPORTĀŽA. Rīgas Kongresu namā atvērts vienotais atbalsta centrs Ukrainas iedzīvotājiem
(papildināts...
REPORTĀŽA. Rīgas Kongresu namā atvērts vienotais atbalsta centrs Ukrainas iedzīvotājiem (papildināts)
Lai sniegtu palīdzību un nokārtotu dažādas formalitātes, pirmdien Rīgā, Kongresu namā, atvērts vienotais atbalsta centrs Ukrainas kara bēgļiem. Centrā vienuviet strādā dažādi speciālisti, kuri palīdzēs sameklēt naktsmājas, pabaros un sniegs noderīgu informāciju. Latvijas Radio aprunājās arī ar vairākiem cilvēkiem, kuri ieradušies pēc palīdzības, un novēroja, ka atvēršanas dienā te valdīja liela rosība.
Latvijas Pareizticīgā baznīca nosoda karu Ukrainā
Latvijas Pareizticīgā baznīca nosoda karu Ukrainā
Latvijas Pareizticīgās baznīcas metropolīts Aleksandrs nosodījis karu Ukrainā, norādot, ka karš ir bezjēdzīgākais un drausmīgākais grēks. Pēc tikšanās ar kristīgo konfesiju pārstāvjiem Valsts prezidents Egils Levits uzsvēra baznīcas lomu sabiedrības vienotības veicināšanā.
«Latvijas tekstils»: Ir milzu pieprasījums pēc Ukrainas karogiem
«Latvijas tekstils»: Ir milzu pieprasījums pēc Ukrainas karogiem
Kopš sācies karš Ukrainā, Latvijā vadošais uzņēmums, kas ražo karogus – "Latvijas tekstils" –,  saņēmis milzu pieprasījumu pēc Ukrainas karogiem. Vēlme iegādāties zili dzeltenos karogus ir tik liela, ka uzņēmums strādā virsstundas, un pašlaik, pieprasot karogus, jārēķinās, ka to izgatavošana var prasīt ilgāku laiku.

Vairāk

Svarīgākais šobrīd