Paula Koškina

LTV ārzemju ziņu redaktore

Apskatīt autora rakstus: Latviski

Autora ziņas
Dānija ziedos Ukrainai visu savu artilēriju
(papildināts)
Dānija ziedos Ukrainai visu savu artilēriju (papildināts)
Dānija ir nolēmusi ziedot visu savu artilēriju Ukrainai, Minhenes drošības konferencē paziņojusi valsts premjerministre Mete Frederiksena. Tikmēr ASV domnīca "Kara izpētes institūts" vēstīja, ka Krievija turpina ofensīvu vismaz trīs frontes sektoros, izmantojot Ukrainas artilērijas lādiņu un pretgaisa aizsardzības trūkumu.
Zelenskis piešķir Zalužnijam «Ukrainas varoņa» titulu; rietumvalstu analītiķiem atšķirīgi viedokļi p...
Zelenskis piešķir Zalužnijam «Ukrainas varoņa» titulu; rietumvalstu analītiķiem atšķirīgi viedokļi par ģenerāļa atlaišanu (papildināts)
Gan ukraiņu, gan rietumvalstu analītiķiem ir atšķirīgi viedokļi par Ukrainas Bruņoto spēku virspavēlnieka ģenerāļa Valerija Zalužnija atbrīvošanu. Vieni uzskata, ka Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis rīkojās pareizi, jo prezidentam ir nepieciešams Bruņoto spēku komandieris, kuram viņš var pilnībā uzticēties, turpretī citi domā, ka Zalužnija atbrīvošana ir nepareizs lēmums, jo tas var demoralizēt tūkstošiem ukraiņu karavīru, kuru vidū līdzšinējais komandieris ir ļoti populārs.
ASV Senāts noraida likumprojektu, kas paredzēja arī atbalstu Ukrainai
(papildināts)
ASV Senāts noraida likumprojektu, kas paredzēja arī atbalstu Ukrainai (papildināts)
ASV Senāts trešdien noraidīja likumprojektu par 118 miljardu dolāru piešķiršanu dažādiem mērķiem, kuru vidū bija arī 60 miljardu dolāru vērts atbalsts Ukrainai. Senāts gan vēlāk varētu balsot tieši par atbalsta piešķiršanu ASV sabiedrotajiem, un šādam likumprojektam būtu lielākas izredzes uz pieņemšanu. Taču parlamenta apakšpalātā Pārstāvju palātā pie varas esošie republikāņi jebkurā gadījumā likuši noprast, ka neatbalstīs šādu likumprojektu.
Trampa mīlulis Takers Karlsons intervējis Krievijas diktatoru Putinu
Trampa mīlulis Takers Karlsons intervējis Krievijas diktatoru Putinu
Galēji labējais amerikāņu politiskais komentētājs Takers Karlsons intervējis Krievijas diktatoru Vladimiru Putinu. Karlsons pirms dažām dienām ieradies Maskavā, un arī Kremļa runasvīrs Dmitrijs Peskovs apstiprinājis faktu, ka Putina intervija ar Karlsonu jau notikusi.
Izraēla noraida «Hamās» piedāvātos pamiera nosacījumus
Izraēla noraida «Hamās» piedāvātos pamiera nosacījumus
Izraēlas premjerministrs Benjamins Netanjahu trešdien noraidījis palestīniešu teroristu organizācijas "Hamās" piedāvātos nosacījumus miera atjaunošanai Gazas joslā. Netanjahu uzskata, ka tuvāko mēnešu laikā esot iespējama "pilnīga uzvara" pār "Hamās".
Ukrainas Drošības dienests aizturējis vairākus nodevējus, Krievijas spiegus
Ukrainas Drošības dienests aizturējis vairākus nodevējus, Krievijas spiegus
Ukrainas Drošības dienests (SBU) informē, ka pretizlūkošanas operācijas rezultātā aizturēti vairāki esošie un bijušie Ukrainas specdienestu darbinieki, kas piegādāja Krievijai slepenu informāciju. Maskava ar viņu palīdzību centusies iegūt informāciju par Ukrainas aizsardzības spēkiem un stratēģiski svarīgiem objektiem.
Francijas zemnieki ar traktoriem uzsākuši Parīzes blokādi
(papildināts)
Francijas zemnieki ar traktoriem uzsākuši Parīzes blokādi (papildināts)
Protestējošie Francijas zemnieki ir uzsākuši valsts galvaspilsētas Parīzes blokādi, lai panāktu valdības piekāpšanos viņu prasībām samazināt nodokļus un birokrātisko slogu. Savukārt valdība mobilizēja tūkstošiem likumsargu, lai nepieļautu, ka lauksaimnieki bloķē stratēģiskas nozīmes objektus, piemēram, lidostas, un novērstu, ka zemnieku smagā tehnika iebrauc Parīzē vai citās lielajās pilsētās.
ANO tiesa aicina Izraēlu saudzēt palestīniešus, bet neprasa nekavējoties pārtraukt karadarbību
(papi...
ANO tiesa aicina Izraēlu saudzēt palestīniešus, bet neprasa nekavējoties pārtraukt karadarbību (papildināts)
Izskatot Dienvidāfrikas ierosināto lietu pret Izraēlu, ANO Starptautiskā tiesa Hāgā nav uzdevusi Izraēlai pārtraukt militāro operāciju Gazas joslā. Vienlaikus tiesa lēma, ka tai ir pamats noteikt pagaidu pasākumus, kas, atbilstoši ANO Genocīda konvencijai, Izraēlai ir jāievēro – toskait rīkojumu Izraēlai veikt pasākumus, lai nodrošinātu humānās palīdzības pieejamību Gazas joslā.
Ukraina piedzīvo plašu Krievijas spēku raķešu triecienu
(papildināts)
Ukraina piedzīvo plašu Krievijas spēku raķešu triecienu (papildināts)
18 cilvēki nogalināti un vismaz 130 ievainoti kārtējā Krievijas masveida raķešu uzbrukumā Ukrainas lielākajām pilsētām otrdien, 23. janvārī. Vissmagākie postījumi nodarīti Kijivai un Harkivai, kur raķešu atlūzas trāpījušas daudzstāvu dzīvojamās ēkās. Par vairākiem sprādzieniem ziņots arī pie Bahmutas, Pavlohradas Dņipropetrovskas apgabalā un Šostkas pilsētas Sumu apgabalā.
Heilija pēc Desantisa izstāšanās apņēmības pilna pacīnīties ar Trampu
(papildināts)
Heilija pēc Desantisa izstāšanās apņēmības pilna pacīnīties ar Trampu (papildināts)
Floridas štata gubernators Rons Desantiss ir izstājies no cīņas par Republikāņu partijas nomināciju novembrī gaidāmajās ASV prezidenta vēlēšanās. Viņa izstāšanās nozīmē to, ka cīņā par republikāņu nomināciju palikuši tikai divi kandidāti – ASV eksprezidents Donalds Tramps un bijusī vēstniece ANO Nikija Heilija. Kā apgalvo Heilija, viņai esot ļoti labas izredzes izjaukt šķietami nenovēršamo Trampa uzvaru.

Vairāk

Svarīgākais šobrīd