Paula Koškina

LTV ārzemju ziņu redaktore

Apskatīt autora rakstus: Latviski

Autora ziņas
Cīņa par Balto namu. Kas pretendē uz ASV prezidenta amatu?
Cīņa par Balto namu. Kas pretendē uz ASV prezidenta amatu?
ASV prezidenta vēlēšanās novembrī, tāpat kā pirms četriem gadiem, atkal tiek prognozēta demokrāta Džo Baidena un republikāņa Donalda Trampa cīņa, lai gan abās partijās ir vēl daži kandidāti, kas gribētu pacīnīties par Baltā nama atslēgām.
Pakistānas atbildes triecienos Irānai jau deviņi bojāgājušie
(papildināts)
Pakistānas atbildes triecienos Irānai jau deviņi bojāgājušie (papildināts)
Pakistānas atbildes triecienos Irānai bojāgājušo skaits pieaudzis līdz deviņiem cilvēkiem. Reaģējot uz Irānas gaisa triecieniem Pakistānas teritorijā, Islambada trešdien izraidīja Irānas vēstnieku un atsauca savu vēstnieku no Teherānas. Savukārt naktī uz ceturtdienu Pakistānas armija veikusi triecienus kaujinieku grupējumiem Irānā, ceturtdien paziņoja Pakistānas izlūkdienesta amatpersona.
Igaunijā uz Tallinas apvedceļa saskrējušās 25 automašīnas
Igaunijā uz Tallinas apvedceļa saskrējušās 25 automašīnas
Spēcīgs sniegputenis piektdien apgrūtinājis braukšanas apstākļus Igaunijā. Sniegoto laikapstākļu dēļ daudzviet bija slideni ceļi un apgrūtināta braukšana. Netālu no Tallinas satiksmi uz vairākām stundām bloķēja masveida autoavārija – tajā bija iesaistīti vismaz 25 transportlīdzekļi.
Lielbritānija piešķirs Ukrainai par 200 miljoniem mārciņu lielāku atbalstu nekā iepriekšējos gados
(...
Lielbritānija piešķirs Ukrainai par 200 miljoniem mārciņu lielāku atbalstu nekā iepriekšējos gados (papildināts)
Lielbritānijas premjerministrs Riši Sunaks apmeklējis Ukrainas galvaspilsētu Kijivu un vizītes gaitā paziņojis par jaunu lielu atbalsta paketi Ukrainai, tostarp finansējumu tūkstošiem militāro dronu iegādei un izgatavošanai. Tikmēr Lielbritānijas militārā izlūkdienesta pēdējā ziņojumā klāstīts par Ukrainas bruņoto spēku panākumiem, izmantojot bezpilota lidaparātus dienvidu frontē.
Pētnieki: Krievija cenšas pielāgoties Ukrainas gaisa vairogam
Pētnieki: Krievija cenšas pielāgoties Ukrainas gaisa vairogam
Krievijas un Ukrainas karaspēku starpā pašlaik norit gan taktiska, gan tehnoloģiska sacensība. Abas puses pastāvīgi eksperimentē un adaptē savus tālos triecienus, modernizē pretgaisa aizsardzību. Tā secinājis ASV Kara studiju institūts.
Krievija atkal apšaudījusi Ukrainas lielākās pilsētas
(papildināts)
Krievija atkal apšaudījusi Ukrainas lielākās pilsētas (papildināts)
Naktī uz pirmdienu un agri no rīta gaisa trauksme bija izsludināta visā Ukrainā. Iebrucēju spēki uzbruka ar ballistiskajām un spārnotajām raķetēm, ka arī ar kaujas droniem. Uzbrukumos nogalināti četri cilvēki un vēl 38 ievainoti, ziņo Ukrainas policija. Valsts gaisa spēkiem šoreiz izdevies notriekt tikai 18 no kopumā vairākiem desmitiem Krievijas palaisto raķešu.
Dānijas karaliene Margrēte II atstās troni
Dānijas karaliene Margrēte II atstās troni
Pēc 52 tronī pavadītiem gadiem Dānijas karaliene Margrēte otrā Vecgada vakara uzrunā paziņojusi – laiks to atstāt. Troni no karalienes pārņems viņas dēls kroņprincis Frederiks.
Serbijā turpinās protesti pret vēlēšanu rezultātiem
Serbijā turpinās protesti pret vēlēšanu rezultātiem
Serbijas galvaspilsētā Belgradā simtiem cilvēku sestdien bloķēja galvenās ielas, lai apstrīdētu parlamenta vēlēšanu rezultātus. Viņi apšauba oficiālos rezultātus, saskaņā ar kuriem Serbijas prezidenta Aleksandra Vučiča pārstāvētā Progresīvā partija ieguva lielāko balsu skaitu.
Austrāliju skāris postošs negaiss un plūdi
Austrāliju skāris postošs negaiss un plūdi
Spēcīga vētra – postoši plūdi un vēji – Austrālijas austrumu daļā prasījuši vismaz 10 cilvēku dzīvības. Kvīnslendas piekrastē otrdien apgāzās laiva ar 11 cilvēkiem, no kuriem trīs gāja bojā. Astoņi izglābtie nogādāti slimnīcā, un viņu stāvoklis ir stabils.
Harkivā apgūst militāro izlūkošanu ar droniem
Harkivā apgūst militāro izlūkošanu ar droniem
Pēdējo četru mēnešu laikā Ukrainai izdevies iznīcināt 20 procentus Krievijas Melnās jūras flotes, vietnē "X" paudis Lielbritānijas aizsardzības ministrs Grānts Šapss, arīdzan atzinīgi izsakoties par triecienu Krievijas armijas desanta kuģim. Taču, lai īstenotu šādus triecienus, sākotnēji vajadzīga izlūkošanas informācija. Šajā karā Ukraina šim nolūkam veiksmīgi izmanto dronus. Frontē bez bezpilota lidaparātiem vairs iztikt nevar un arvien vairāk karavīru apgūst prasmi ar tiem rīkoties.

Vairāk

Svarīgākais šobrīd