Paula Koškina

LTV ārzemju ziņu redaktore

Apskatīt autora rakstus: Latviski

Autora ziņas
Vides aktīvisti mēģina izjaukt Berlīnes maratonu
Vides aktīvisti mēģina izjaukt Berlīnes maratonu
Pārsteigumu Berlīnes maratona dalībniekiem svētdien sagādāja vides aktīvisti, kas jaunākajā akcijā, cenšoties pievērst sabiedrības uzmanību klimata pārmaiņu jautājumiem, mēģināja maratonu apturēt. Sacīkstēs šogad startēja aptuveni 45 tūkstoši skrējēju.
Armēnija par greizu protestu atspoguļošanu apsūdz Krievijas medijus hibrīdkara izvēršanā
Armēnija par greizu protestu atspoguļošanu apsūdz Krievijas medijus hibrīdkara izvēršanā
Armēnijā vairākas dienas turpinoties protestiem pret valdības attieksmi Kalnu Karabahas jautājumā, Erevāna apsūdzējusi Krievijas propagandas medijus hibrīdkara izvēršanā. Tikmēr Kalnu Karabahas de facto varas iestādes prognozē etnisko armēņu masveida izceļošanu no reģiona. Savukārt Armēnijas valdība pieprasa plašāku starptautiskās sabiedrības iesaisti konflikta risināšanā un etnisko armēņu cilvēktiesību nodrošināšanā. 
Jaunākais Ukrainā: virs Krievijas Melnās jūras flotes galvenās mītnes Sevastopolē paceļas dūmi
(papi...
Jaunākais Ukrainā: virs Krievijas Melnās jūras flotes galvenās mītnes Sevastopolē paceļas dūmi (papildināts)
Pagaidu okupētajā Sevastopolē virs Krievijas Melnās jūras flotes galvenās mītnes pacēlušies biezi dūmi. Ukrainas uzbrukumā kara flotes štābam gājis bojā viens karavīrs, apstiprināja Krievijas aizsardzības ministrija. Jau iepriekš tika ziņots, ka uz laiku slēgta satiksme pār Krimas tiltu, savukārt Sevastopoles piekrastē apturēta kuģu satiksme.
Armēnijas premjers: informācija par Kalnu Karabahas civiliedzīvotāju masveida slepkavībām nav paties...
Armēnijas premjers: informācija par Kalnu Karabahas civiliedzīvotāju masveida slepkavībām nav patiesa
Par spīti panāktajam pamieram starp Kalnu Karabahas etniskajiem armēņiem un Azerbaidžānu ir saņemtas ziņas, ka vienošanās pārkāpta. Armēnijas premjerministrs pauda, ka kopumā pamiers ir saglabāts, lai gan fiksēti daži tā pārkāpšanas gadījumi. Vienlaikus Armēnijas galvaspilsētā Erevānā pieņemas spēkā protesti, kuros demonstranti pieprasa premjera demisiju. 
Eiropas Parlaments vēlas ierobežot robežkontroles atjaunošanu Šengenas zonā
Eiropas Parlaments vēlas ierobežot robežkontroles atjaunošanu Šengenas zonā
Šengenas zonā robežkontroli var atjaunot tikai tad, ja tas ir absolūti nepieciešams. Šādu priekšlikumu trešdien atbalstīja Eiropas Parlamenta Pilsoņu brīvību komitejas deputāti. Viņuprāt, ieceļošanas ierobežojumiem un robežkontrolei jābūt īslaicīgai, mērķtiecīgai un pamatotai.
Azerbaidžānas karaspēks sācis plaša mēroga militāro operāciju Kalnu Karabahā
(papildināts)
Azerbaidžānas karaspēks sācis plaša mēroga militāro operāciju Kalnu Karabahā (papildināts)
Azerbaidžānas Aizsardzības ministrija otrdien paziņoja, ka Azerbaidžānas bruņotie spēki sākuši "pretterorisma pasākumus" Kalnu Karabahas reģionā. Operācijas mērķis esot novērst provokācijas un aizsargāt civiliedzīvotājus. Armēnija tikmēr apgalvo, ka Azerbaidžāna gatavojas veikt etnisko tīrīšanu pret Kalnu Karabahas iedzīvotājiem, kas lielākoties ir etniskie armēņi.
Horvātija nosaka cenu griestus pārtikas precēm
Horvātija nosaka cenu griestus pārtikas precēm
Arvien pieaugot pārtikas cenām, Horvātijas valdība lēmusi iejaukties un noteikt cenu griestus visbiežāk pirktajiem produktiem. Valdība izziņojusi arī citus pasākumus, lai palīdzētu gan privātpersonām, gan uzņēmumiem. Horvātijas valdībai šie pasākumi izmaksās gandrīz pusmiljardu eiro.
Ukraina apsūdz Krieviju genocīdā, lietu izskata ANO Starptautiskā tiesa
(papildināts)
Ukraina apsūdz Krieviju genocīdā, lietu izskata ANO Starptautiskā tiesa (papildināts)
ANO Starptautiskā tiesa Hāgā šodien sāka izskatīt Ukrainas prasību pret Krieviju, ko Kijiva iesniedza tūlīt pēc Krievijas karaspēka pilna mēroga iebrukuma valstī pagājušajā gadā. Savā prasībā Kijiva pieprasa, lai Maskava tiktu saukta pie atbildības par genocīda jēdziena sagrozīšanu, lai attaisnotu uzbrukumu Ukrainai.
Krievija saniknota par Armēnijas un ASV militārajām mācībām
Krievija saniknota par Armēnijas un ASV militārajām mācībām
Armēnija šonedēļ uzsāka kopīgas militārās mācības ar ASV. Pusotru nedēļu tajās piedalās  85 amerikāņu karavīri un 175 armēņu karavīri. Armēnija paziņoja, ka mācību mērķis ir palielināt starptautiskajās miera uzturēšanas misijās iesaistīto vienību savietojamību un apmainīties ar taktiskajām prasmēm. 
Krievijas karaspēks Ukrainā kopš kara sākuma nogalinājis vairāk nekā 500 bērnu
Krievijas karaspēks Ukrainā kopš kara sākuma nogalinājis vairāk nekā 500 bērnu
Krievijas armija Ukrainā kopš karadarbības sākuma nogalinājusi 504 bērnus un ievainojusi vairāk nekā 1000. Tā paziņojusi Ukrainas Ģenerālprokuratūra, vienlaikus norādot, ka šie nav galīgie skaitļi un notiek darbs pie datu precizēšanas karadarbības zonās, pašlaik okupētajās, kā arī atbrīvotajās teritorijās.
Ukrainas pilsētā Harkivā bērni mācās īpaši iekārtotās klasēs pilsētas metro stacijās
Ukrainas pilsētā Harkivā bērni mācās īpaši iekārtotās klasēs pilsētas metro stacijās
Daudzviet Ukrainā un arī ziemeļaustrumu pilsētā Harkivā, bažījoties par bērnu drošību, jaunajā mācību gadā stundas tiek aizvadītas pazemē, izmantojot metro infrastruktūru. Tur ierīkotas gan mācību klases, gan arī rotaļu istabas. Kopumā pazemes skolās mācās aptuveni tūkstotis bērnu, kuri patvaļīgi nedrīkst atstāt mācību telpas.  
Baltkrievija pārtraukusi pasu izsniegšanu vēstniecībās
Baltkrievija pārtraukusi pasu izsniegšanu vēstniecībās
Baltkrievijas vēstniecības ārvalstīs pārtrauc pasu izsniegšanu. Turpmāk baltkrievi saņemt jaunu vai pagarināt jau esošo pasi varēs tikai savā pēdējā oficiālajā dzīvesvietā Baltkrievijas teritorijā. Šādu rīkojumu devis diktators Aleksandrs Lukašenko.
Spānijā pēc neizturama karstuma plosās spēcīgi plūdi
Spānijā pēc neizturama karstuma plosās spēcīgi plūdi
Spānijā vismaz divi cilvēki gājuši bojā un vēl trīs ir pazuduši bez vēsts pēc tam, kad daļu valsts pārņēma spēcīgas lietusgāzes un plūdi. Pirmdienas rītā Madridē bija slēgts metro, ātrgaitas vilcienu satiksme, kā arī vairāki ceļi ap galvaspilsētu. Spēcīgu lietu un plūdus pieredzēja arī Kastīljas-Lamančas, Katalonijas un Valensijas apgabalu iedzīvotāji.

Vairāk

Svarīgākais šobrīd