Paula Koškina

LTV ārzemju ziņu redaktore

Apskatīt autora rakstus: Latviski

Autora ziņas
Ukraina paziņo par Krievijas desantkuģa iznīcināšanu Krimā
(papildināts)
Ukraina paziņo par Krievijas desantkuģa iznīcināšanu Krimā (papildināts)
Ukrainas armijas triecienā iznīcināts Krievijas desanta kuģis "Novočerkask", kas atradies Feodosijas ostā okupētajā Krimā, vēsta Ukrainas Gaisa spēku komandieris Mikola Oleščuks. Kas neierasti – Ukrainas triecienu apstiprina arī Krievija, lai gan noliedz, ka kuģis būtu iznīcināts.
Islandē sācies vulkāna izvirdums
(papildināts)
Islandē sācies vulkāna izvirdums (papildināts)
Islandē ir sācies vulkāna izvirdums, kas notiek netālu no pilnībā evakuētās Grindavīkas pilsētas. Tomēr pagaidām nevienai apdzīvotajai vietai briesmas nedraudot. Izvirdums nav radījis traucējumus arī aviosatiksmē. Neraugoties uz to, varasiestādes aicina iedzīvotājus ievērot piesardzību.
Polijā notiesā 14 cilvēkus par gatavošanos rīkot sabotāžu Maskavas uzdevumā
Polijā notiesā 14 cilvēkus par gatavošanos rīkot sabotāžu Maskavas uzdevumā
Par gatavošanos Maskavas uzdevumā rīkot sabotāžu Polijā notiesāti 14 Krievijas, Baltkrievijas un Ukrainas pilsoņi. Pagājušajā mēnesī viņi apsūdzēti spiegošanā, par gatavošanos sabotēt vilcienus, kas ved palīdzību uz Ukrainu, kā arī par militāro un kritiskās infrastruktūras objektu novērošanu. 
Ukraina ziņo par sekmīgu dronu uzbrukumu militārajam lidlaukam Krievijas teritorijā
Ukraina ziņo par sekmīgu dronu uzbrukumu militārajam lidlaukam Krievijas teritorijā
Ukrainas specdienesti īstenojuši sekmīgu dronu uzbrukumu Krievijas militārajam objektam Rostovas apgabalā. Tikmēr ASV domnīcas "Kara izpētes institūts" (ISW) jaunākajā ziņojumā teikts, ka Ukrainas bruņotie spēki Hersonas apgabalā Dņepras upes kreisajā krastā turpina sauszemes operācijas, mēģina virzīties uz priekšu un ieņemt meža masīvu Krinku ciema tuvumā.
Polijas premjera amatā apstiprināts Donalds Tusks
(papildināts)
Polijas premjera amatā apstiprināts Donalds Tusks (papildināts)
Polijas parlamenta apakšpalāta pirmdien nobalsoja par līdzšinējā opozīcijas līdera Donalda Tuska apstiprināšanu premjera amatā. Pirms tam parlaments neatbalstīja līdzšinējā premjera Mateuša Moravecka izveidoto valdību, tādējādi pieliekot punktu astoņus gadus ilgušajai konservatīvo spēku valdīšanai Polijā.
Izraēlas un «Hamās» karš plosās arī sociālo tīklu platformās
Izraēlas un «Hamās» karš plosās arī sociālo tīklu platformās
Izraēla solījusi iznīcināt "Hamās", lai arī ko tas prasītu. Vienlaikus ASV un citu rietumvalstu spiediens pieaug – pasargāt Gazas civiliedzīvotājus, kuri arvien cieš visvairāk. To ilustrē arī attēli un video, kas sociālajos tīklos izplatās ātri un plaši. Taču ne vienmēr varam būt droši par to autentiskumu, jo visam pa vidu ir arī liels daudzums dezinformācijas.
Divus mēnešus pēc «Hamās» uzbrukuma Izraēlai maz cerību uz mieru
Divus mēnešus pēc «Hamās» uzbrukuma Izraēlai maz cerību uz mieru
Aizritējuši jau divi mēneši kopš palestīniešu teroristu grupējuma "Hamās" sarīkotā asiņainā slaktiņa Izraēlā, pēc kura Izraēla sāka Gazas joslas bombardēšanu un sauzemes operācijas. Divi mēneši kara, un Izraēlas amatpersonas spriež, ka šādā intensitātē tas varētu turpināties vēl divus mēnešus.
Medija analīze: ASV un Ukrainas viedokļu atšķirības par kara stratēģiju ietekmēja pretuzbrukumu
(pap...
Medija analīze: ASV un Ukrainas viedokļu atšķirības par kara stratēģiju ietekmēja pretuzbrukumu (papildināts)
Amerikāņu izdevums "Washington Post" publicējis analīzi par gatavošanos šī gada Ukrainas pretuzbrukumam, kurā tika ziņots par neatbilstībām starp Ukrainas stratēģiju no vienas puses un ASV un Rietumu redzējumu no otras puses. Proti, Rietumi un ASV sliecās uz mērķtiecīgu pretuzbrukumu, jo īpaši, lai atdalītu Krieviju no Krimas, savukārt virspavēlnieks Valērijs Zalužnijs uzstāja uz operācijām visā frontes līnijā.
Izraēlas armija intensīvi bombardē Gazas dienvidus
(papildināts)
Izraēlas armija intensīvi bombardē Gazas dienvidus (papildināts)
Pēc pagājušajā nedēļā izjukušā pamiera starp Izraēlu un teroristisko grupējumu "Hamās" Izraēlas armija pēdējo dienu laikā intensīvi bombardējusi Gazas joslu. Kā norādīja armija, tagad tā paplašina sauszemes operāciju Gazā, virzoties uz Gazas joslas dienvidiem. Izraēlā pirmdien ieradīsies Amerikas Savienoto Valstu (ASV) amatpersonu delegācija, lai runātu ar Izraēlu par to, kādai jāizskatās Gazas joslai pēc kara beigām. 
Ukraina iznīcina okupantu naftas bāzi Luhanskā; Maskavas militārajā rūpnīcā ugunsgrēks
(papildināts)
Ukraina iznīcina okupantu naftas bāzi Luhanskā; Maskavas militārajā rūpnīcā ugunsgrēks (papildināts)
Ukrainas aizstāvji uzbrukuši Krievijas kontrolētajai militārajai infrastruktūrai Luhanskā, iznīcinot naftas bāzi. Tikmēr Krievijas galvaspilsētā Maskavā bāzētajā Specializēto transportlīdzekļu ražošanas rūpnīcā (MZSA) naktī uz pirmdienu izcēlies ugunsgrēks. Ukraiņu militārais eksperts abus notikumus nodēvējis par kārtējo Kijivas militāro panākumu. 
Polijā skolēns ar nazi sadūris klasesbiedrus
Polijā skolēns ar nazi sadūris klasesbiedrus
Vismaz trīs cilvēki ievainoti, pēc tam kad ar nazi bruņojies 18 gadu vecs skolnieks kādā Polijas vidusskolā mācību stundas laikā uzbrucis saviem klasesbiedriem.
Eksperts: Globālā drošības sistēma kļūst vājāka; vienīgais stabilais spēks – NATO
Eksperts: Globālā drošības sistēma kļūst vājāka; vienīgais stabilais spēks – NATO
Globālā drošības sistēma kļūst arvien vājāka, taču vienīgā joma, kas ir stabila un kur nekas neliecina par plaisām, ir NATO, spēkošanos starp pasaules lielvarām LTV raidījumā "Pasaules Panorāma" vērtēja Eiropas politikas un analīzes centra (CEPA) pētnieks Marks Vojdžers. Eksperts gan piebilda, ka alianses spēks atkarīgs no ASV spējām tajā saglabāt līderību.
Cihanouska: Baltkrieviem ir svarīgi parādīt alternatīvu «krievu pasaulei»
Cihanouska: Baltkrieviem ir svarīgi parādīt alternatīvu «krievu pasaulei»
Baltkrievijā pašlaik valda staļinisks režīms un cilvēkus var aizturēt pat par nepareizu zeķu krāsu, vienlaikus notiek arī aktīva Baltkrievijas rusifikācija. Par to intervijā Latvijas Televīzijai pirmdien brīdināja Baltkrievijas demokrātiskās kustības līdere Svjatlana Cihanouska, kura ieradusies vizītē Latvijā.
Pamieru starp Izraēlu un «Hamās» plānots pagarināt vēl par divām dienām
Pamieru starp Izraēlu un «Hamās» plānots pagarināt vēl par divām dienām
Katara, kas darbojas kā vidutāja miera sarunās starp Izraēlu un palestīniešu grupējumu "Hamās", pirmdien paziņoja, ka izdevies vienoties par pagaidu pamiera pagarināšanu vēl par divām dienām. Pamiera noteikumi būšot tādi paši kā līdz šim: katru dienu vajadzētu atbrīvot par 10 "Hamās" gūstā esošo ķīlnieku un 30 Izraēlā ieslodzīto palestīniešu.
Polijā opozīcija apšauba līdzšinējā premjera izredzes izveidot valdību; arī Tusku sagaida izaicināju...
Polijā opozīcija apšauba līdzšinējā premjera izredzes izveidot valdību; arī Tusku sagaida izaicinājumi (papildināts)
Polijas prezidents Andžejs Duda premjera amatā virzījis līdzšinējo valsts premjeru Mateušu Moravecki par spīti trīs opozīcijas partiju iebildumiem un apgalvojumiem, ka vienīgi šo partiju koalīcijai ar tās līderi Donaldu Tusku priekšgalā ir iespēja izveidot valdību. Taču grūtības un izaicinājumi varētu būt abiem amata kandidātiem.

Vairāk

Svarīgākais šobrīd