Krišs Kairis

LTV Ziņu dienesta korespondents

Apskatīt autora rakstus: Angliski Latviski Krieviski

Autora ziņas
Stoltenberga palīgs: NATO militārās spējas ir jāstiprina nekavējoties
Stoltenberga palīgs: NATO militārās spējas ir jāstiprina nekavējoties
NATO nesaskata scenāriju, kurā Krievijas uzbrukums NATO būtu tūlītējs, taču Maskava ir sākusi ievērojami kāpināt militāro ražošanu, tādēļ NATO ir jāstiprina militārās spējas un jādara tas nekavējoties, jo tas aizņem ilgu laiku. Šādu viedokli intervijā paudis NATO ģenerālsekretāra palīgs aizsardzības politikas un plānošanas jautājumos Anguss Lapslijs. Lai atturētu jebkuru agresoru, NATO jāveic apjomīgāki un sarežģītāki vingrinājumi. Lielākas un biežākas mācības ir jaunā realitāte, skaidroja Lapslijs. 
Valsts palīdzēs Rēzeknei, ja tā samazinās budžeta izdevumus
Valsts palīdzēs Rēzeknei, ja tā samazinās budžeta izdevumus
Valsts būs gatava finansiāli palīdzēt uz bankrota sliekšņa nonākušajai Rēzeknes pašvaldībai. Tomēr tikai ar nosacījumu, ja pilsētas dome apņemas samazināt šā gada budžetā plānotos izdevumus. Šobrīd iesniegts budžets ar deficītu, un tuvākā mēneša laikā jāatrod, no kādiem tēriņiem pašvaldībai atteikties.
E-rēķinu izrakstīšana reāllaikā un skaidras naudas izsekošana: ko paredz ēnu ekonomikas ierobežošana...
E-rēķinu izrakstīšana reāllaikā un skaidras naudas izsekošana: ko paredz ēnu ekonomikas ierobežošanas plāns (papildināts)
Lai ierobežotu ēnu ekonomiku, valstī varētu mazināt skaidras naudas apriti, piemēram, Valsts ieņēmumu dienestam (VID) ieviešot e-rēķinu elektroniskās aprites sistēmu, kā arī privātpersonām būvdarbos, kas aptver vairāk nekā 170 kvadrātmetru platību, obligāti iesaistot būvkomersantu, paredz Finanšu ministrijas izstrādātais un valdības otrdien, 23. janvārī, atbalstītais projekts "Ēnu ekonomikas ierobežošanas plāns 2024.–2027. gadam".
Populārāko interneta krāpšanas veidu topā jauns dalībnieks – kriptomainings
Populārāko interneta krāpšanas veidu topā jauns dalībnieks – kriptomainings
Pagājušajā gadā 11 mēnešu laikā Latvijā četru lielo banku klientiem internetā izkrāpti vairāk nekā 11 miljoni eiro. Tomēr bez tiešas naudas izkrāpšanas ir vēl citi veidi, kā krāpnieki blēdījās. Var gan nozagt personas datus, gan arī, kā izrādās, pieslēgties cilvēku datoriem, lai ģenerētu kriptovalūtu.
Ukrainai ziedo elektrības sadales skapjus
Ukrainai ziedo elektrības sadales skapjus
Palīdzēt izbeigt karu Ukrainā ar savām ikdienas izvēlēm un pirkumiem – tāds bija valstij piederošās energokompānijas "Latvenergo" vēstījums, uzsākot atbalsta kampaņu karā cietušajam Černihivas apgabalam. Kompānijas ziedotā krava, kas ļaus nodrošināt stabilitāti energosistēmām, piektdien, 19. janvārī, sākusi ceļu uz Ukrainu. 
Pases nodevu tomēr plāno palielināt par 4 eiro
(papildināts)
Pases nodevu tomēr plāno palielināt par 4 eiro (papildināts)
Pilsonības un migrācijas lietu pārvalde (PMLP) sadarbībā ar Iekšlietu ministriju (IeM) un Ministru kabinetu (MK) vienojusies valsts nodevu par pasi palielināt par 4 eiro, informēja PMLP. Galīgais lēmums vēl būs jāpieņem valdībai.
Naftas rezervju uzglabāšanas dēļ īstermiņā pieaugs degvielas cena; ilgtermiņā – 877 miljonu ietaupīj...
Naftas rezervju uzglabāšanas dēļ īstermiņā pieaugs degvielas cena; ilgtermiņā – 877 miljonu ietaupījums
Latvija pakāpeniski vairāku gadu laikā apņēmusies mainīt sistēmu, kā tiek glabātas valsts naftas rezerves, ko izmantot ārkārtas situāciju laikā. Pārmaiņas nav tikai teorētiskas – tās atstās ietekmi arī uz gala patērētājiem: šogad par apmēram diviem centiem varētu pieaugt degvielas cena litrā. Tomēr, kā norāda Ekonomikas ministrija, ilgtermiņā gan valstij, gan tās iedzīvotājiem jaunais modelis būs krietni izdevīgāks.
Ministrs uzdod veikt dienesta pārbaudi par Iesalnieka iecelšanu amatā «Eiropas Dzelzceļa līnijās»
(p...
Ministrs uzdod veikt dienesta pārbaudi par Iesalnieka iecelšanu amatā «Eiropas Dzelzceļa līnijās» (papildināts)
Satiksmes ministrs Kaspars Briškens ("Progresīvie") uzdevis Satiksmes ministrijas (SM) valsts sekretārei ierosināt dienesta pārbaudi par iespējamu interešu konfliktu, ekspolitiķim Jānim Iesalniekam kļūstot par "Eiropas Dzelzceļa līniju" Projekta ieviešanas un vadības departamenta būvdarbu līgumu vadītāju, liecina ministra paziņojums platformā "X".
Liels sals ar elektroauto nedraudzējas
Liels sals ar elektroauto nedraudzējas
Elektrotransporta izmantošana ziemā atšķiras no tās, kas ir gada siltajā laikā. Dažādu apstākļu ietekmē samazinās elektrisko automašīnu veicamais attālums. Tehnoloģiju portāla "kursors.lv" galvenais redaktors Kristaps Skutelis šogad, veicot eksperimentu, pats pārsēdies uz elektroauto un aktīvi dalās ar savu pieredzi. Viņš ziemā ar vienu pilnu uzlādi var nobraukt uz pusi mazāku attālumu.
Apdrošinātāji: Gads aizvadīts dabas stihiju zīmē
Apdrošinātāji: Gads aizvadīts dabas stihiju zīmē
Vētras, plūdi un lielgraudu krusa. Šādas dabas parādības 2023. gadā skāra Latviju. Tām radot lielus zaudējumus cilvēku īpašumiem, pieauguši arī izmaksāto apdrošināšanas atlīdzību apmēri.
Kredītu procentlikmju kāpums īres tirgu Latvijā īpaši neietekmē
Kredītu procentlikmju kāpums īres tirgu Latvijā īpaši neietekmē
Lai mazinātu inflāciju, centrālās bankas kāpinājušas procentu likmes aizņēmumiem. Lielu ietekmi tas, protams, atstājis uz pērkamo mājokļu segmentu – tur valda piesardzīga nogaidīšana. Tomēr īres dzīvokļu tirgu procentlikmju kāpums nav ietekmējis.
Baltkrievijas opozīcija cenšas panākt savu pasu atzīšanu
Baltkrievijas opozīcija cenšas panākt savu pasu atzīšanu
Baltkrievijas diktators Aleksandrs Lukašenko pārtraucis pasu izsniegšanu Baltkrievijas diplomātiskajās pārstāvniecībās ārvalstīs. Tas nozīmē, ka jaunu pasi baltkrievi, tai skaitā opozīcija, var saņemt tikai savā pēdējā oficiālajā dzīvesvietā Baltkrievijas teritorijā. Opozicionāri vēlas cīnīties pretī un gatavi izdot savus, jaunus dokumentus ārpus Baltkrievijas teritorijas. Viņi aicina Eiropas valstis atzīt šos dokumentus.
Dod «zaļo gaismu» «Rail Baltica» pamattrases līgumam 3,7 miljardu eiro vērtībā
(papildināts)
Dod «zaļo gaismu» «Rail Baltica» pamattrases līgumam 3,7 miljardu eiro vērtībā (papildināts)
Dzelzceļa infrastruktūras projektā "Rail Baltica" pamattrases izmaksas Latvijā aplēstas 3,7 miljardu eiro apmērā, savukārt pirmās kārtas būvdarbu īstenošanai nepieciešami 165 miljoni eiro bez pievienotās vērtības nodokļa. Parakstot līgumu, Latvija uzņemsies valsts budžeta saistības tikai par pirmās kārtas būvdarbiem, kuriem jau nodrošināts Eiropas infrastruktūras savienošanas instrumenta finansējums, informēja Satiksmes ministrija.

Vairāk

Svarīgākais šobrīd