Krišs Kairis

LTV Ziņu dienesta korespondents

Apskatīt autora rakstus: Angliski Latviski Krieviski

Autora ziņas
Aizsardzības ministrija: «Vagner» atrašanās Baltkrievijā neapdraud Latvijas drošību
Aizsardzības ministrija: «Vagner» atrašanās Baltkrievijā neapdraud Latvijas drošību
Daļa "Vagner" grupējuma kaujinieku pēc jūnija beigās Krievijā notikušā dumpja devās uz Latvijas kaimiņvalsti Baltkrieviju. Latvijas Aizsardzības ministrija (AM) uzsver – militāra apdraudējuma valstij pašlaik nav un, pat ja tāds rastos, dienesti ir vairāk nekā gatavi. Tikmēr Baltkrievijas diktators Aleksandrs Lukašenko jau izteicis netiešus draudus par "vāgneriešu" vēlmi doties uz Poliju. Uz to Polija reaģējusi, pastiprinot savu aizsardzību valsts austrumos.
Policija un darba inspekcija izmeklē strādnieka nāvi ēkas fasādes atjaunošanas darbu laikā
Policija un darba inspekcija izmeklē strādnieka nāvi ēkas fasādes atjaunošanas darbu laikā
Ēkas fasādes atjaunošanas darbu laikā otrdien, 19. jūlijā, dzīvību zaudējis strādnieks. Valsts darba inspekcija (VDI) sākusi nelaimes negadījuma izmeklēšanu, tostarp pārbaudīta minētā darba vieta un saņemts paskaidrojums no darba devēja. Savukārt Valsts policija sākusi kriminālprocesu pēc Krimināllikuma nodaļas "Noziedzīgi nodarījumi pret personas veselību".
Ārpolitikas eksperti: NATO samita lēmumi vairos Baltijas valstu drošību un sekmēs Ukrainas spējas ka...
Ārpolitikas eksperti: NATO samita lēmumi vairos Baltijas valstu drošību un sekmēs Ukrainas spējas karalaukā (papildināts)
Viļņā notikušā NATO samita laikā pieņemtie lēmumi būs liels ieguvums gan Baltijas valstu drošībai, gan Ukrainai. Par spīti tam, ka Ukraina nesaņēma tiešu uzaicinājumu dalībai aliansē, tā ieguva daudzus praktiskus solījumus par ieročiem, apmācībām un finansiālu palīdzību, kas tieši sekmēs Ukrainas spējas karalaukā, Latvijas Radio raidījumā "Divas puslodes" vērtēja ārpolitikas eksperti. 
Rīgas centrā kapelas iegriež jestrus dančus
Rīgas centrā kapelas iegriež jestrus dančus
Dziesmu un deju svētkos uzmanības centrā nepārprotami ir lielie koru, dejotāju vai orķestru koncerti. Taču svētki ir daudzviet galvaspilsētā un visu dienu! Rīgas centrā – Vērmanes dārzā un Esplanādē – visu nedēļu bez maksas varēja baudīt amatiermākslas teātru izrādes un dažādus koncertus. Piektdien, 7. jūlijā, bija kārta kapelām.
Rīgas domes koalīcija meklē iespējas salīgt; pagaidām bez progresa
Rīgas domes koalīcija meklē iespējas salīgt; pagaidām bez progresa
Bez taustāma progresa turpinājušās sarunas par turpmāku koalīcijas darbu Rīgas domē. Četri līdzšinējie tā dēvētās "pārmaiņu koalīcijas" dalībnieki aptuveni pusstundu garā sarunā pie vienotiem kopsaucējiem nenonāca. Tomēr strīds starp frakciju "Par!/Progresīvie" un "Jauno Vienotību" (JV) sāk pierimt, paziņoja mēra pienākumu izpildītājs Vilnis Ķirsis (JV).
Pēc Rīgas mēra lēmuma atkāpties domē izskan gatavība veidot jaunu koalīciju
(papildināts)
Pēc Rīgas mēra lēmuma atkāpties domē izskan gatavība veidot jaunu koalīciju (papildināts)
Trīs no līdzšinējiem četriem Rīgas domes koalīcijas partneriem "Jaunā Vienotība" (JV), "Nacionālā apvienība/Latvijas Reģionu apvienība" (NA/LRA) un bloks "Kods Rīgai" (KR) gatavi uzņemties iniciatīvu sarunām par jaunas koalīcijas veidošanu. Tā pirmdien pēc Rīgas mēra Mārtiņa Staķa paziņojuma par atkāpšanos no amata preses konferencē sacīja Rīgas vicemērs Vilnis Ķirsis (JV).
Policija izņēmusi «Ventbunkers» dokumentus
Policija izņēmusi «Ventbunkers» dokumentus
Valsts policija veikusi procesuālas darbības saistībā ar uzņēmumu "Ventbunkers", apstiprina policijā. Arī uzņēmuma pārstāvji to nenoliedz, norādot, ka gan uzņēmuma telpās, gan tā darbinieku dzīvesvietās izņemti dokumenti.
Levits: Nākamais prezidents turpinās daudz iesākto politiku
Levits: Nākamais prezidents turpinās daudz iesākto politiku
Prominentas sabiedrības klātbūtnē otrdien, 27. jūnijā, uz savas darbības četrgadi atskatījās Valsts prezidents Egils Levits. Uzrunā galveno uzmanību prezidents veltīja drošībai un ārpolitikai, tāpat pieskārās arī latviskuma un valsts attīstības jautājumiem.  
Saeimas komisija atbalsta sabiedriskā medija finansējumu saistīt ar IKP un prognozēt attīstības plān...
Saeimas komisija atbalsta sabiedriskā medija finansējumu saistīt ar IKP un prognozēt attīstības plānā (papildināts)
Vienota sabiedriskā medija finansēšanas modeli paredz izstrādāt kā trīs gadu attīstības plānu, vienlaikus pakāpeniski kāpinot medijam piešķirto finansējumu līdz vismaz 0,12% no iekšzemes kopprodukta (IKP). Tā otrdien, 27, jūnijā, vienojās Saeimas Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisija, uzdodot Kultūras ministrijai (KM) izstrādāt attiecīgus likumu grozījumus, lai sabiedriskos medijus varētu apvienot no 2025. gada. 
Saeimas komisijas deputāti iepazīstas ar Lietuvas sabiedriskā medija darbības un finansēšanas modeli
Saeimas komisijas deputāti iepazīstas ar Lietuvas sabiedriskā medija darbības un finansēšanas modeli
Latvijas sabiedriskie mediji ir vismazāk finansētie Baltijas valstīs. Vēl ne tik sen šajā pozīcijā atradās Lietuva, tomēr tur mainīja finansējuma modeli un tas palielināts. Šīs izmaiņas uzlabojušas medija spēju plānot ilgākā termiņā, līdz ar finansējuma palielinājumu augusi arī auditorijas apmierinātība. Lai ar Lietuvas pieredzi iepazītos, pirmdien, 26. jūnijā, Viļņā viesojās Saeimas atbildīgās komisijas deputāti.  
Iedzīvotāju ieguldījumi krājobligācijās – rekordaugsti
Iedzīvotāju ieguldījumi krājobligācijās – rekordaugsti
Lai gan jau apmēram desmit gadu Latvijas iedzīvotājiem ir iespēja aizdot naudu valstij ar krājobligāciju palīdzību, popularitāti šis ieguldījumu veids iemantojis tikai nesen. Kādēļ? Līdz ar izmaiņām finanšu tirgos, noguldījumu likmes kļuvušas daudz interesantākas, gan arī tādēļ, ka, atšķirībā no noguldījumiem bankā, aizdodot valstij, par to nav jāmaksā nodokļi.
Piketā pie Rīgas pils pulcējušies aptuveni 1000 cilvēku
(papildināts)
Piketā pie Rīgas pils pulcējušies aptuveni 1000 cilvēku (papildināts)
Pie Rīgas pils piektdienas, 16. jūnija, vakarā pulcējās aptuveni 1000 cilvēku, kas piketē pret esošo Krišjāņa Kariņa ("Jaunā Vienotība") valdību. Šo akciju rīkoja partija "Latvija pirmajā vietā" (LPV), bet aktīvi iesaistījušies arī "Stabilitātei!" pārstāvji.
«Olainfarm» attīstībā investē vairāk nekā 30 miljonus eiro; cer uz lielāku eksportu
«Olainfarm» attīstībā investē vairāk nekā 30 miljonus eiro; cer uz lielāku eksportu
Latvijas farmācijas uzņēmums "Olainfarm" apņēmies attīstībā investēt vairāk nekā 30 miljonus eiro, palielinot savas iespējas arī eksporta tirgos. Uzņēmuma vadība norādīja, ka pēdējos gados "Olainfarm" attīstība nav bijusi tik dinamiska, kā gribētos, tādēļ tagad uz priekšu jākustas "desmit reižu ātrāk nekā citiem". 
Ceļu būves karteļa lieta: 3 dalībnieki, 7 iepirkumi
(papildināts)
Ceļu būves karteļa lieta: 3 dalībnieki, 7 iepirkumi (papildināts)
1. jūnijā Konkurences padome (KP) pieņēma lēmumu, kurā konstatēja trīs ceļu būvniecības uzņēmumu – AS "A.C.B", AS "Ceļu pārvalde" un likvidācijas procesā esošajam "Strabag" – aizliegtu vienošanos valsts uzņēmuma "Latvijas valsts ceļi" organizētajos publiskajos iepirkumos par ceļu un maģistrāļu būvniecību Latvijā, informēja KP.

Vairāk

Svarīgākais šobrīd