Ina Strazdiņa

LTV Ziņu dienesta atbildīgā redaktore

Apskatīt autora rakstus: Angliski Latviski Krieviski

Autora ziņas
Valdis Dombrovskis: Ukrainai nepieciešami 3,5 miljardi dolāru mēnesī
Valdis Dombrovskis: Ukrainai nepieciešami 3,5 miljardi dolāru mēnesī
Pēc Starptautiskā Valūtas fonda (SVF) vērtējuma, nākamgad Ukrainai būs nepieciešami 3,5 miljardi dolāru katru mēnesī, tāpēc svarīgs ir jautājums, kā to nodrošināt, Latvijas Televīzijai norādīja Eiropas Komisijas priekšsēdētājas izpildvietnieks Valdis Dombrovskis (“Jaunā Vienotība”).
Britu militārais eksperts: Izmisis Putins ir bīstams Putins
Britu militārais eksperts: Izmisis Putins ir bīstams Putins
"Putins ir neapmierināts ar to, kā kara gaita ir notikusi līdz šim, un viņš kļūst izmisis, kas ir bīstami mums visiem," sarunā ar LTV raidījumu "Pasaules panorāma" saka Bātas Universitātes lektors Patriks Barijs, kurš savulaik bijis Lielbritānijas armijas karavīrs un dienējis Afganistānā.
Zelenskis: Mums ar Putinu vairs nav par ko runāt
(papildināts)
Zelenskis: Mums ar Putinu vairs nav par ko runāt (papildināts)
Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis otrdien uzrunā "Lielā septiņnieka" (G7) valstu līderiem aicināja vēl vairāk izolēt Krieviju, lai pastiprinātu spiedienu uz Kremli un novērstu tādus uzbrukumus, kā pirmdien notikusī Ukrainas pilsētu apšaudīšana ar raķetēm.
Krievijas karaspēka jaunais pavēlnieks Ukrainā – «totāli nežēlīgs»
Krievijas karaspēka jaunais pavēlnieks Ukrainā – «totāli nežēlīgs»
Par Krievijas karaspēka jauno pavēlnieku Ukrainā ir iecelts gaisa un kosmosa spēku virspavēlnieks, armijas ģenerālis Sergejs Surovikins. Tā paziņojusi Krievijas Aizsardzības ministrija. Surovikins, kā raksta Rietumu prese, ir pazīstams ar totālu nežēlību un ir dienējis Afganistānā, Tadžikistānā, Čečenijā un Sīrijā.
Krievija apsūdz Ukrainu Krimas tilta spridzināšanā; Kijiva apmierinātībā klusē
(papildināts)
Krievija apsūdz Ukrainu Krimas tilta spridzināšanā; Kijiva apmierinātībā klusē (papildināts)
Krievija apsūdzējusi Ukrainu sestdien notikušajā Krimas tilta spridzināšanā. Incidenta rezultātā tiltam, kas savieno anektēto Krimas pussalu un Krievijas teritoriju, radīti nopietni bojājumi, kuru dēļ gandrīz visu dienu bija slēgta satiksme. Pēc notikušā Krimas iedzīvotāji panikā izpērkot pirmās nepieciešamības preces. Viss liecina, ka sprādziens ir Ukrainas sarīkota diversija, taču Kijiva to nedz apstiprina, nedz noliedz. 
Dzīves dārdzība nomāc, bet «Brexit» nevaino. Vai Lielbritānija ilgojas pēc Eiropas Savienības?
Dzīves dārdzība nomāc, bet «Brexit» nevaino. Vai Lielbritānija ilgojas pēc Eiropas Savienības?
Drīz apritēs trīs gadi, kopš Lielbritānija ir aizgājusi no Eiropas Savienības un “Brexit” oficiāli ir stājies spēkā. Taču pēdējā laikā arvien vairāk uzvirmo runas par to, vai tas bija pareizs solis, ņemot vērā augošo inflāciju un budžeta grūtības ar kādām Lielbritānija patlaban sastopas. Mazāki tēriņi Briselei un līdz ar to vairāk naudas pašiem bija tas, pie kā apelēja “Brexit” atbalstītāji. Vai tagad briti ilgojas būt atpakaļ? 
No Krievijas gūsta atbrīvotie azovieši tiekas ar ģimenēm
(papildināts)
No Krievijas gūsta atbrīvotie azovieši tiekas ar ģimenēm (papildināts)
No Krievijas gūsta atbrīvotajiem Ukrainas pulka "Azov" karavīriem pēc daudziem mēnešiem beidzot izdevies satikt savus tuviniekus. Kopš Krievija nesen gūstekņu apmaiņā  nodeva azoviešus Ukrainai, pastāv nosacījums, ka pieciem varonīgo Mariupoles aizstāvju komandieriem līdz kara beigām ir jāpaliek Turcijā.
Gatavojas jūlijā nošautā Japānas ekspremjera Sindzo Abes bērēm
Gatavojas jūlijā nošautā Japānas ekspremjera Sindzo Abes bērēm
Starptautiskās delegācijas pamazām ierodas Japānā, lai piedalītos bijušā Japānas premjerministra Sindzo Abes bērēs. No ASV jau izlidojusi ASV viceprezidente Kamala Harisa. Bēres notiks otrdien, 27. septembrī, un tās jau ir uzjundījušas plašas diskusijas.
Hasīdu svētceļnieki pārpludina Ukrainas pilsētu
Hasīdu svētceļnieki pārpludina Ukrainas pilsētu
Par spīti Izraēlas vēstniecības brīdinājumiem par kara briesmām, tūkstošiem hasīdu ebreju svētceļnieku pulcējās Ukrainas pilsētā Umaņā, Čerkasu apgabalā, lai atzīmētu ebreju Jauno gadu.
Krievijā nerimst protesti pret mobilizāciju
Krievijā nerimst protesti pret mobilizāciju
Krievijā daudzviet turpinās protesti pret prezidenta Vladimira Putina izdoto dekrētu par obligāto iesaukumu karā pret Ukrainu. Nemieri sacēlušies arī Kaukāza un Tālo Austrumu reģionos, kur pēdējās dienās vērojama visintensīvākā cilvēku mobilizācija. Cilvēktiesību organizācijas vērtē, ka aizturēti jau vismaz 2000 protestētāju.
Krievija cenšas radīt iespaidu par lielu aktivitāti «referendumos» Ukrainas okupētajās teritorijās
(...
Krievija cenšas radīt iespaidu par lielu aktivitāti «referendumos» Ukrainas okupētajās teritorijās (papildināts)
Kamēr Krievijā turpinās daļējā mobilizācija, kas var izrādīties daudz plašāka, nekā sākotnēji izsludināts, Krievijas uz laiku okupētajās Ukrainas teritorijās sākušies tā dēvētie referendumi par pievienošanos Krievijas Federācijai. Šajos pseidoreferendumos Krievija cenšas radīt iespaidu par lielu līdzdalību. Tikmēr pašā Krievijā jau mobilizētie karavīri īpašu sajūsmu par iesaukšanu armijā neizrāda.
Krievijā mobilizācija patlaban lielākoties notiek valsts attālajos reģionos
(papildināts)
Krievijā mobilizācija patlaban lielākoties notiek valsts attālajos reģionos (papildināts)
Krievijā mobilizācija patlaban notiek lielākoties Krievijas attālākajos reģionos. Eksperti secinājuši, ka šādi iesaukti karavīri nebūs motivēti un pilnvērtīgi spējīgi kaujai. Savukārt Ukrainas prezidents, komentējot Vladimira Putina izsludināto Krievijas pilsoņu iesaukšanu armijā, norādīja, ka mobilizācija liecina par Krievijas armijas sabrukumu.
Bēgot no mobilizācijas, daudzi izceļo no Krievijas
(papildināts)
Bēgot no mobilizācijas, daudzi izceļo no Krievijas (papildināts)
Pēc Krievijas prezidenta Vladimira Putina paziņojuma par daļēju mobilizāciju Krievijas pilsoņi masveidā pamet valsti, veidojot garas rindas uz vairāku kaimiņvalstu robežām. Somija, Turcija, Mongolija, Kazahstāna un vēl citas ir valstis, kur tūkstošiem Krievijas iedzīvotāju tagad meklē glābiņu.
Putins paziņojis par daļēju mobilizāciju Krievijā
(papildināts)
Putins paziņojis par daļēju mobilizāciju Krievijā (papildināts)
Krievijas prezidents Vladimirs Putins trešdien uzrunā tautai paziņoja, ka Krievijas bruņotajos spēkos tiks izsludināta daļēja mobilizācija. Kremļa saimnieks apsūdzēja Rietumus Krievijas apdraudēšanā un uzsvēra, ka darīs visu, lai aizsargātu Krieviju ar jebkādiem līdzekļiem, piesaucot arī kodolieročus.
Londonā ierodas pasaules valstu vadītāji
(papildināts)
Londonā ierodas pasaules valstu vadītāji (papildināts)
Rit pēdējā diena pirms Lielbritānijas karalienes Elizabetes II bērēm. Atlikušas pēdējās stundas, kad plašākai sabiedrībai ir iespēja klātienē atvadīties no karalienes Vestminsteras zālē. Tikmēr pilsētā jau ir ieradušies daudzu pasaules valstu vadītāji, arī ASV prezidents Džo Baidens, kam vakarā būs pieņemšana pie jaunā karaļa Čārlza III.

Vairāk

Svarīgākais šobrīd