Ilze Nagla

Latvijas Televīzijas korespondente Briselē

Apskatīt autora rakstus: Angliski Latviski Krieviski

Autora ziņas
Itālijas parlamenta vēlēšanās gaidāma labējo uzvara
Itālijas parlamenta vēlēšanās gaidāma labējo uzvara
Svētdien Itālijā gaidāmajās parlamenta vēlēšanās uzvara tiek prognozēta labējo koalīcijai. Itālija piedzīvojusi ļoti dažādas valdības – no kreisajiem un populistiem līdz tehnokrātiem. Šoreiz –pirmo reizi kopš Musolini laikiem – par Itālijas līderi varētu kļūt galēji labējo partijas pārstāvis.
NATO: Karš Ukrainā nenotiek pēc Putina plāna
NATO: Karš Ukrainā nenotiek pēc Putina plāna
Krievijas prezidenta Vladimira Putina paziņojumu par daļējas mobilizācijas izsludināšanu rietumvalstis vērtē kā Kremļa izmisuma soli un mēģinājumu eskalēt konfliktu Ukrainā tā vietā, lai censtos rast risinājumus.
ANO ģenerālsekretārs: Mēs tā vairs nevaram turpināt
ANO ģenerālsekretārs: Mēs tā vairs nevaram turpināt
Ņujorkā ir sākusies gadskārtējā ANO Ģenerālā asambleja, kas pulcējusi vadītājus no gandrīz visām pasaules valstīm. Krievijas un Ķīnas prezidenti tajā nepiedalās, bet Ukrainas prezidentam Volodimiram Zelenskim šonedēļ būs iespēja uzrunāt klātesošos ar video starpniecību.
Eiropas Savienības vadība uzsver nepieciešamību ierobežot enerģijas cenu kāpumu
(papildināts)
Eiropas Savienības vadība uzsver nepieciešamību ierobežot enerģijas cenu kāpumu (papildināts)
Solidaritāte un ieguldījumi nākotnē – tie ir atslēgas vārdi, kas izskanēja Eiropas Komisijas (EK) priekšsēdētājas Urzulas fon der Leienas ikgadējā uzrunā par stāvokli Eiropas Savienībā (ES). Fon der Leiena uzskata, ka elektrības tirgus vairs nedarbojas pienācīgi, jo iedzīvotājiem būtu jāgūst labums no lētās enerģijas, kas tiek ražota ar atjaunojamiem resursiem, bet tā tas nenotiek. Tādēļ ir paredzēta šī tirgus reforma.
Eiropas Parlaments grasās lemt par minimālās algas celšanu
Eiropas Parlaments grasās lemt par minimālās algas celšanu
Latvijā celsies minimālā alga – tas secināms no trešdien plānotā Eiropas Parlamenta (EP) balsojuma par minimālās algas direktīvu. Šī direktīva gan negarantēs, ka visā Eiropas Savienībā (ES) būs vienāda minimālā alga.
Ko sagaidīt no topošās Lielbritānijas premjeres Lizas Trasas
Ko sagaidīt no topošās Lielbritānijas premjeres Lizas Trasas
Piektdien beidzies balsojums par britu Konservatīvās partijas vadītāju, kurš jau otrdien pārņems arī Lielbritānijas premjerministra amatu no aizejošā Borisa Džonsona. Oficiālie rezultāti būs zināmi pirmdien ap pulksten 14.30 pēc Latvijas laika.
Eiropas Komisija rosina ES dalībvalstīs samazināt gāzes patēriņu par 15%
(papildināts)
Eiropas Komisija rosina ES dalībvalstīs samazināt gāzes patēriņu par 15% (papildināts)
Eiropas Komisija (EK) rosina visās bloka dalībvalstīs samazināt gāzes patēriņu par 15%. Tas ļaus labāk sagatavoties ziemai un nogādāt krātuvēs vairāk gāzes, lai gadījumā, ja Krievija pilnībā pārtrauc gāzes piegādes, Eiropa varētu mierīgi pārvarēt gaidāmo ziemu. Tomēr, ņemot vērā, ka dažādos Eiropas Savienības (ES) reģionos valda atšķirīga situācija, ne visi ir gatavi sākt taupīt jau tagad.
Politiskās kaislības ap britu premjera krēslu kļūst arvien ugunīgākas
Politiskās kaislības ap britu premjera krēslu kļūst arvien ugunīgākas
Lielbritāniju skāris ne tikai no Eiropas nākušais karstuma vilnis, atnesot 36 grādu karstumu, bet arī politiskās kaislības par to, kurš būs nākamais britu premjers, kļūst arvien ugunīgākas. Gluži kā realitātes šovā – šovakar trešajā balsošanas kārtā no pieciem kandidātiem viens tiks atsijāts.
Eiropas dienvidos karstuma vilnis un savvaļas ugunsgrēki
Eiropas dienvidos karstuma vilnis un savvaļas ugunsgrēki
Eiropas dienvidi – Francija, Spānija, Portugāle, Horvātija un Grieķija – šobrīd piedzīvo milzīgu karstuma vilni, gaisa temperatūrai pārsniedzot pat 40 grādus. Tas daudzviet izraisījis arī mežu ugunsgrēkus, un tūkstošiem cilvēku spiesti pamest savas mājas.
Lielbritānijā sākusies cīņa par Džonsona pēcteča krēslu
Lielbritānijā sākusies cīņa par Džonsona pēcteča krēslu
Lai gan tikai ceturtdien Lielbritānijas premjers Boriss Džonsons paziņoja par atkāpšanos no amata savas partijas spiediena rezultātā, jau sākusies aktīva cīņa par to, kurš varētu kļūt par nākamo Lielbritānijas valdības vadītāju. Tiek prognozēts, ka šim politiķim jābūt ļoti atšķirīgam no Džonsona.
40 valstis apņemas palīdzēt Ukrainas atjaunošanā
40 valstis apņemas palīdzēt Ukrainas atjaunošanā
Šveices pilsētā Lugāno beigusies divu dienu konference, kas bija veltīta Ukrainas atjaunošanai. Vairāk nekā 40 valstu pārstāvji, kā arī Eiropas Investīciju banka un Ekonomiskās sadarbības un attīstības organizācija parakstīja Lugāno deklarāciju. Tajā izklāstīts Ukrainas atveseļošanas ceļvedis.
Kanāda apsola stiprināt savu militāro kontingentu Latvijā
(papildināts)
Kanāda apsola stiprināt savu militāro kontingentu Latvijā (papildināts)
Spānijas galvaspilsētā Madridē ceturtdien noslēdzies NATO samits, kas atnesa Somijai un Zviedrijai ļoti gaidīto uzaicinājumu pievienoties aliansei, kā arī jaunu NATO stratēģiju nākamajiem desmit gadiem, kurā Krievija atzīta par galveno apdraudējumu NATO dalībvalstīm, bet Ķīna – par nopietnu izaicinājumu.
NATO valstu līderi atzīst Krieviju par nopietnu draudu un vienojas palielināt Baltijas valstu aizsar...
NATO valstu līderi atzīst Krieviju par nopietnu draudu un vienojas palielināt Baltijas valstu aizsardzību (papildināts)
NATO valstu līderi ir vienojušies izveidot armijas brigādi katrā no Baltijas valstīm un palielināt kopējo ātrās reaģēšanas spēku apjomu līdz vairāk nekā 300 000 karavīru. Šāds lēmums trešdien oficiāli ir apstiprināts Madridē notiekošajā samitā. Arī ASV prezidents Džo Baidens ir paziņojis par plāniem palielināt amerikāņu karaspēka daudzumu Eiropā.
Zelenskis: Tas ir oficiāli atzīts – Ukraina nav robeža starp orkiem un elfiem
Zelenskis: Tas ir oficiāli atzīts – Ukraina nav robeža starp orkiem un elfiem
Eiropas Savienības kandidātvalsts statuss Ukrainai ir uzvara – tā paziņojis Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis. Gan Ukraina, gan arī Moldova ir kļuvušas par Eiropas Savienības kandidātvalstīm. Politisku lēmumu par šī statusa piešķiršanu pieņēma valstu līderi, tiekoties Eiropadomē Briselē. Taču Eiropa arī apzinās, ka nostāšanās Ukrainas pusē, Eiropas ekonomikai maksās dārgi, bet kā uzsvēra līderi – Eiropa ir gatava šo cenu maksāt, ieskaitot pilnīgu atteikšanos no Krievijas naftas un gāzes.

Vairāk

Svarīgākais šobrīd