Ilze Nagla

Latvijas Televīzijas korespondente Briselē

Apskatīt autora rakstus: Angliski Latviski Krieviski

Autora ziņas
Dombrovskis: Vērtējam iespējas Ukrainas atjaunošanai konfiscēt Krievijas Centrālās bankas aktīvus
Dombrovskis: Vērtējam iespējas Ukrainas atjaunošanai konfiscēt Krievijas Centrālās bankas aktīvus
Pasaules Bankas aplēses par postījumiem, ko Krievija ir izdarījusi Ukrainā, pagājušā gada septembrī bija aptuveni 350 miljardu dolāru apmērā. Bet karš turpinās, un ar katru dienu šie postījumi kļūst lielāki. Kā klājas ar Krievijas aktīvu konfiskāciju un cik tāla nākotne ir Ukrainas iestāšanās Eiropas Savienībā (ES), par to Briselē LTV izvaicāja Eiropas Komisijas izpildviceprezidentu Valdi Dombrovski ("Jaunā Vienotība").
«Viens par visiem, un visi par vienu». Baidens un NATO līderi apliecina gatavību pretoties Krievijas...
«Viens par visiem, un visi par vienu». Baidens un NATO līderi apliecina gatavību pretoties Krievijas agresijai (papildināts)
ASV prezidents Džo Baidens un NATO ģenerālsekretārs Jenss Stoltenbergs trešdien Varšavā, tiekoties ar NATO Austrumu flanga valstu līderiem, atkārtoti uzsvēra, ka pasaulē spēcīgākā militārā alianse atbilstoši NATO līguma 5. panta saistībām ir gatava pretoties iespējamai Krievijas agresijai un aizstāvēt katru centimetru no NATO dalībvalstu teritorijas.
Kremļa opozicionārs Hodorkovskis: Pastāv risks, ka Krievijas imperiālisms turpināsies
Kremļa opozicionārs Hodorkovskis: Pastāv risks, ka Krievijas imperiālisms turpināsies
Ja Krievija karu zaudēs un Putinu Kremlī nomainīs cits cilvēks, bet režīms paliks tas pats – Krievijas imperiālistiskie centieni turpināsies. Eiropai tas nozīmētu, ka būs jāturpina bruņošanās un draudi mazāki nekļūs. Latvijas Televīzija Minhenes Drošības konferences laikā izvaicāja Krievijas opozicionāru Mihailu Hodorkovski par iespējamiem nākotnes scenārijiem. 
Ukrainas ārlietu ministrs Kuleba: Brīdis pirms Putina pēcteča būs mūsu iespēja
Ukrainas ārlietu ministrs Kuleba: Brīdis pirms Putina pēcteča būs mūsu iespēja
"Labākās drošības garantijas laikā līdz dalībai NATO ir sankcijas, ieroči un nauda" – tā sestdien, 18. februārī, Minhenes Drošības konferencē atzina Ukrainas ārlietu ministrs Dmitro Kuleba. Konferences uzmanības centrā jau otro dienu ir Krievijas sāktais karš un tā ietekme uz pasaules kārtību nākotnē.
ASV viceprezidente Harisa: Krievija Ukrainā ir pastrādājusi noziegumus pret cilvēci
(papildināts)
ASV viceprezidente Harisa: Krievija Ukrainā ir pastrādājusi noziegumus pret cilvēci (papildināts)
Krievija šodien kārtējo reizi ar raķetēm apšaudīja Ukrainas teritoriju. Tikmēr frontē Ukrainas austrumos pastiprinās cīņas. Ukraina ir uzmanības centrā Minhenē notiekošajā Drošības konferencē, kurā piedalās daudzu valstu augstākās amatpersonas. ASV viceprezidente Kamala Harisa konferencē paziņoja, ka Krievija Ukrainā ir pastrādājusi noziegumus pret cilvēci.
Šolcs mudina sabiedrotos pēc iespējas ātrāk piegādāt tankus Ukrainai
Šolcs mudina sabiedrotos pēc iespējas ātrāk piegādāt tankus Ukrainai
Vācijas kanclers Olafs Šolcs piektdien, uzrunājot Minhenes Drošības konferences dalībniekus un viesus, paziņoja, ka sabiedrotajiem, kuru rīcībā ir kaujasspējīgi tanki, tie bez kavēšanās ir jāpiešķir Ukrainai, lai palīdzētu tai cīņā pret Krievijas militāro agresiju.
NATO palielinās munīcijas ražošanas kapacitāti
NATO palielinās munīcijas ražošanas kapacitāti
NATO aizsardzības ministru sanāksme Briselē noslēgusies ar vienošanos palielināt munīcijas ražošanu. Šis solis ir svarīgs, jo atbalsts Ukrainai patērē milzīgu daudzumu sabiedroto munīcijas, it īpaši artilērijas munīcijas, un iztukšo NATO dalībvalstu krājumus.
Zelenskis lūdz Ukrainai ātrāku dalību ES un brīdina par Krieviju kā draudu eiropiešu dzīvesveidam
(p...
Zelenskis lūdz Ukrainai ātrāku dalību ES un brīdina par Krieviju kā draudu eiropiešu dzīvesveidam (papildināts)
Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis ceturtdien, 9. februārī, uzrunā Eiropas Parlamentam (EP) uzsvēra, ka Krievija ir nopietns drauds eiropiešu dzīvesveidam, informēja EP preses dienestā. Vienlaikus vizītes centrā bija sarunas par Ukrainas iestāšanos Eiropas Savienībā (ES). Brisele apsolīja Ukrainai desmito sankciju kārtu pret Krieviju.
Zviedrijā raktuvju dēļ pārvieto pilsētu
Zviedrijā raktuvju dēļ pārvieto pilsētu
Zviedrijas tālajos ziemeļos, Kirunā, atklātās Eiropā lielākās retzemju metālu iegulas iezīmē iespēju Eiropai pārtraukt reto izejmateriālu atkarību no Ķīnas. Ko tas nozīmē Eiropas konkurētspējai un ko mazās kalnrūpniecības pilsētiņas iedzīvotājiem no Kirunas?
Kā Krievijas naftas produktu embargo ietekmēs degvielas cenas Latvijā?
(papildināts)
Kā Krievijas naftas produktu embargo ietekmēs degvielas cenas Latvijā? (papildināts)
Svētdien, 5. februārī, stājās spēkā Eiropas Savienības embargo Krievijas naftas pārstrādes produktiem, piemēram, mazutam un dīzeļdegvielai. Aizlieguma mērķis ir ierobežot Maskavas ieņēmumus no degvielas eksporta, tādējādi samazinot Krievijas iespējas turpināt finansēt karu Ukrainā. Kā šis solis varētu ietekmēt patērētājus Latvijā?
Kijivā ierodas 16 Eiropas Savienības komisāri
Kijivā ierodas 16 Eiropas Savienības komisāri
Apliecinot nemainīgi stingro atbalstu Ukrainai, ceturtdien, 2. februārī, Kijivā ieradušās Eiropas Savienības (ES) augstākās amatpersonas – Eiropas Komisijas (EK) prezidente Urzula fon der Leiena un 15 citi Eiropas Savienības (ES) komisāri. Ceturtdien notikušas sarunas starp Ukrainas valdību un EK, kas ievada piektdien, 3. februārī, Kijivā gaidāmo ES samitu.
Eiropa piesaka sevi globālā sacensībā par «zaļajām subsīdijām» ražošanā
Eiropa piesaka sevi globālā sacensībā par «zaļajām subsīdijām» ražošanā
Pandēmija un Krievijas iebrukums Ukrainā ir licis Eiropas Savienībai (ES) daudz aktīvāk pievērsties savam Zaļajam kursam. Uz to tiek liktas cerības palielināt Eiropas neatkarību no Krievijas fosilā kurināmā un palīdzēt Eiropas ražotājiem nezaudēt globālajā sacensībā, it īpaši ar ASV uzņēmumiem. 
Zviedrijas ziemeļos darbu sāk satelītu kosmodroms
Zviedrijas ziemeļos darbu sāk satelītu kosmodroms
Janvāra sākumā izgāzās pirmais mēģinājums palaist orbītā satelītus no Lielbritānijas, no Kornvolas kosmodroma. Tāpēc jo lielāka interese ir par pirmo kontinentālo Eiropas kosmodromu – tas atrodas Zviedrijā, 200 kilometrus aiz polārā loka.
Polija piegādās Ukrainai vēl 60 tanku
Polija piegādās Ukrainai vēl 60 tanku
Polijas premjers Mateušs Moraveckis paziņojis, ka papildus 14 Vācijā ražotajiem tankiem "Leopard 2", ko Polija jau apsolījusi Ukrainai, Varšava nosūtīs ukraiņiem vēl 60 tanku. Puse no tiem būs Polijā ražotie tanki "PT-91", kas attīstīti uz padomju tanka "T-72" bāzes.
Biķernieku memoriālā un citviet Eiropā piemin holokausta upurus
(papildināts)
Biķernieku memoriālā un citviet Eiropā piemin holokausta upurus (papildināts)
27. janvārī aprit 78 gadi kopš Aušvicas-Birkenavas koncentrācijas nometnes atbrīvošanas Otrā pasaules kara nogalē. Tādēļ šajā datumā visā pasaulē tiek atzīmēta Starptautiskā holokausta upuru piemiņas diena. Šajā dienā daudzviet Eiropā tiek rīkoti piemiņas pasākumi. Piektdien tāds notika arī Biķernieku memoriālā.
Izraēlas prezidents brīdina par antisemītisma atdzimšanu
Izraēlas prezidents brīdina par antisemītisma atdzimšanu
Izraēlas prezidents Īzaks Hercogs, uzrunājot Eiropas Parlamenta (EP) deputātus Briselē, paziņoja, ka Rietumu pasaulē pieaug antisemītisms, un mudināja Eiropas Savienību nodrošināt, lai ebreji varētu droši dzīvot kontinentā, kur savulaik notika holokausts.
Igaunija sola rekordlielu militāro atbalstu Ukrainai
Igaunija sola rekordlielu militāro atbalstu Ukrainai
"Krievijas karam pret Ukrainu ir cena – cena, ko mēs maksājam eiro, bet ukraiņi – ar dzīvībām." Tā pēc lēmuma par rekordlielu militārās palīdzības paketi Ukrainai ceturtdien teica Igaunijas premjere Kaja Kallasa.

Vairāk

Svarīgākais šobrīd