Ilze Nagla

Latvijas Televīzijas korespondente Briselē

Apskatīt autora rakstus: Angliski Latviski Krieviski

Autora ziņas
Eiropas Parlamentā spriež par Ukrainas atjaunošanu; uzsver lauksaimniecības potenciālu
Eiropas Parlamentā spriež par Ukrainas atjaunošanu; uzsver lauksaimniecības potenciālu
Eiropas Parlamenta (EP) deputāti otrdien, 13. jūnijā, apsprieda Kahovkas hidroelektrostacijas (HES) dambja iznīcināšanu, kas rada nopietnas un tālejošas humānas un ekoloģiskas sekas, kā arī runāja par turpmākiem centieniem atjaunot Ukrainu. Politiķi minēja, ka tam nepieciešams visas pasaules finansiāls atbalsts, kā arī jābūt gataviem Ukrainas integrēšanai Eiropas Savienībā (ES) kā valsti ar lielu lauksaimniecības sektora potenciālu.
Polijas valdībai nākas taisnoties par «Krievijas ietekmes aģentu» likumu
Polijas valdībai nākas taisnoties par «Krievijas ietekmes aģentu» likumu
Eiropas Komisija (EK) sāks tiesvedību pret Poliju saistībā ar pretrunīgi vērtētas institūcijas izveidi, kuras uzdevums ir izmeklēt "Krievijas ietekmi". EK uzskata, ka daži šī likuma noteikumi ir nedemokrātiski un tiks izmantoti, lai vērstos pret Polijas opozīciju pirms rudenī gaidāmajām vēlēšanām.
Polija zaudē ES Tiesā cīņā par tiesnešu ierobežošanu
Polija zaudē ES Tiesā cīņā par tiesnešu ierobežošanu
Polija zaudējusi pēdējā raundā Eiropas Savienības tiesā par pretrunīgi vērtēto režīmu, lai disciplinētu Polijas tiesnešus, kuri neievēro valdības nostāju. ES Tiesa pirmdien, 5. jūnijā, nolēma, ka Polijas tiesu sistēmas reformas pārkāpj ES tiesību aktus.
REPORTĀŽA. Moldovā notiek cīņa par iedzīvotāju sirdīm un prātiem
REPORTĀŽA. Moldovā notiek cīņa par iedzīvotāju sirdīm un prātiem
Moldova ar tās 2,6 miljoniem iedzīvotāju pirms gada kopā ar Ukrainu kļuva par Eiropas Savienības (ES) kandidātvalsti. Taču tā joprojām tiek uzskatīta par ļoti ievainojamu. Moldovā ir liela Krievijas ietekme, un valsts iespējas sevi aizstāvēt Krievijas uzbrukuma gadījumā nebūtu lielas.
Eiropas kopienas samits Kišiņevā: Moldova grib parādīt gatavību sākt ES iestāšanās sarunas
(papildin...
Eiropas kopienas samits Kišiņevā: Moldova grib parādīt gatavību sākt ES iestāšanās sarunas (papildināts)
Atklātas diskusijas neformālā gaisotnē – tā politiķi raksturo Eiropas politiskās kopienas samita lielāko atšķirību no līdzīgiem pasākumiem. Šī sanāksme tagad norisinās Moldovā, uz to ir ieradušies vairāk nekā 40 valstu līderi, un Moldovas prezidente Maija Sandu neslēpa, ka vēlas izmantot šo reizi, lai parādītu, ka viņas valsts ir gatava uzsākt iestāšanās sarunas Eiropas Savienībā.
Floridas gubernators Desantiss metis izaicinājumu Trampam cīņā par ASV prezidenta amatu
(papildināts...
Floridas gubernators Desantiss metis izaicinājumu Trampam cīņā par ASV prezidenta amatu (papildināts)
Amerikas Savienotajās Valstīs (ASV) apgriezienus uzņem cīņa par uzvaru 2024. gadā gaidāmajās ASV prezidenta vēlēšanās. Floridas štata gubernators Rons Desantiss oficiāli pieteicis savu kandidatūru uz Republikāņu partijas nomināciju. Viņa galvenais konkurents būs bijušais ASV prezidents Donalds Tramps, kurš joprojām ir ļoti populārs republikāņu vēlētāju vidū.
Grieķijas parlamenta vēlēšanās uzvar līdzšinējā premjera partija, bet iespējamas jaunas vēlēšanas
(p...
Grieķijas parlamenta vēlēšanās uzvar līdzšinējā premjera partija, bet iespējamas jaunas vēlēšanas (papildināts)
Grieķijas parlamenta vēlēšanas noslēgušās ar pārliecinošu valdošās konservatīvās partijas "Jaunā demokrātija" uzvaru. Tomēr premjerministra Kirjaka Micotaka partija nav ieguvusi absolūto vairākumu 300 deputātu lielajā parlamentā un nevarēs vienatnē izveidot nākamo valdību. Tāpēc ir ļoti liela iespēja, ka drīzumā Grieķijas pilsoņi vēlreiz dosies pie vēlēšanu urnām.
Rietumi sašutuši par Krievijas cinismu, sasaucot ANO sēdi par mieru
Rietumi sašutuši par Krievijas cinismu, sasaucot ANO sēdi par mieru
Tā kā Krievija aprīlī bija rotējošā ANO Drošības padomes prezidējošā valsts, Krievijas ārlietu ministrs Sergejs Lavrovs sasauca padomes sēdi, lai apspriestu mieru. Liekulības un cinisma paraugstunda – tā šo rīcību komentēja Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis.
Dānija: Pirms «Nord Stream» sprādziena tuvumā bijis Krievijas kuģis ar nelielu zemūdeni
(papildināts...
Dānija: Pirms «Nord Stream» sprādziena tuvumā bijis Krievijas kuģis ar nelielu zemūdeni (papildināts)
Dānijas bruņotie spēki apstiprina, ka dažas dienas pirms gāzesvada "Nord Stream" sprādziena notikuma vietas tuvumā ir redzēts Krievijas kuģis, uz kā atrodas neliela zemūdene. Informācija par minētā Krievijas kuģa atrašanos netālu no sprādziena vietas ir izskanējusi arī iepriekš. Tomēr tagad Dānijas varasiestādes apstiprina, ka viņu rīcībā ir fotogrāfijas, kas to pierāda.
Beļģija varētu piekrist Krievijas dimantu aizliegumam
Beļģija varētu piekrist Krievijas dimantu aizliegumam
Eiropas Savienība (ES) gatavo nākamo, jau 11. sankciju kārtu pret Krieviju. Tā varētu būt gatava maija beigās. Taču, visticamāk, tajā vēl nebūs iekļauts Krievijas dimantu aizliegums, jo tam līdz šim pretojās Beļģija.
Eiropas Savienība plāno padarīt medikamentus lētākus un pieejamākus
Eiropas Savienība plāno padarīt medikamentus lētākus un pieejamākus
Eiropas Savienība (ES) vēlas samazināt medikamentu cenas un palielināt to pieejamību, spiežot zāļu ražotājus jaunas zāles laist tirgū visās ES dalībvalstīs. Pretējā gadījumā farmācijas kompānijām nāksies konkurēt ar lētāku patentbrīvo medikamentu ražotājiem.
ES cenšas panākt Ukrainas graudu importa atjaunošanu
ES cenšas panākt Ukrainas graudu importa atjaunošanu
Vispirms Polija un Ungārija, tad arī Slovākija un trešdien arī Bulgārija paziņoja, ka vienpusēji aptur graudu un citu pārtikas produktu importu no Ukrainas, lai aizsargātu savus lauksaimniekus. Šie ierobežojumu pārkāpj Eiropas Savienības tiesību aktus, un šo lēmumu kritizēja gan Kijiva, gan Brisele.

Vairāk

Svarīgākais šobrīd