Dienas ziņas

Draudi par dokumentālo filmu sociālajos tīklos

Dienas ziņas

Dienas ziņas

Bezdarba līmenis nedaudz paaugstinājies

Arī nodarbinātos aicina pilnveidot savas prasmes karjeras nedēļā

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 1 gada.

Reģistrēto bezdarbnieku skaits decembrī mazliet pieaudzis, ziņoja Nodarbinātības valsts aģentūra (NVA). Tas skaidrojams ar darbu sezonalitāti vairākās nozarēs, un ik gadu rudens un ziemas laikā bezdarbnieku skaits kāpj, skaidroja aģentūrā. Šogad arī nodarbinātie tiek aicināti pilnveidot savas prasmes karjeras nedēļas laikā.

Reģistrētā bezdarba līmenis decembrī bija 6,1% jeb vairāk nekā 54 tūkstoši cilvēku pieteikušies bezdarbnieka statusam. Tāpat kā iepriekš, zemākie bezdarba rādītāji ir Rīgā – 4,3%, augstākie Latgales reģionā – 12,8%.  Nelielais bezdarba līmeņa pieaugums decembrī skaidrojams ar darbu sezonalitāti, piemēram, būvniecības nozarē.

NVA norādīja, ka nav saskatāmas nevēlamas tendences darba tirgū, bet ir nozares, kurās strādājošo trūkst. Šogad iespējams palielināt savu kvalifikāciju arī tad, ja cilvēks ir darba attiecībās.

Aģentūra piedāvā smagā transporta un traktortehnikas vadīšanas apmācību. Šajā nozarē jau ilgstoši ir darbinieku trūkums.

"Arī šis pasākums ir ļoti populārs, un vairāk nekā 7000 pieteikumu esam saņēmuši. Pavisam drīz piedāvāsim attīstīt datora prasmes nodarbinātām personām," sacīja NVA direktore Evita Simsone.

Gan strādājošajiem, gan bez darba palikušajiem iespējams pieteikties arī bezmaksas svešvalodu un valsts valodas apmācību programmai. Bet šajā nedēļā tiek īstenota "Karjeras nedēļa" ar uzsvaru uz medicīnas un informācijas un tehnoloģiju jomām, rīkojot tiešsaistes seminārus un meistarklases ar nozares pārstāvjiem. Piedāvājumā arī apmācības, kas palīdzēs atgriezties darba tirgū sevi pareizi prezentējot.

"Kā piedāvāt sevi darba tirgū, kā sagatavot CV, sagatavot motivācijas vēstuli, kā sagatavoties darba intervijai, kā domāt par karjeras izaugsmi," klāstīja Simsone.

Ne visi, kas palikuši bez darba, ir reģistrējušies aģentūrā. Pēc Centrālās statistikas pārvaldes datiem faktiskā bezdarba līmenis ir augstāks – 7,1% decembrī. Bet arī statistikas pārvaldē kāpumu skaidro ar sezonalitāti un tas novērojams teju katru gadu.

NVA norādīja, ka pašlaik pieejamas vairāk nekā 18 000 vakanču.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti