Anna Ūdre


Apskatīt autora rakstus: Angliski Latviski Krieviski

Autora ziņas
Zelenskis: Ukraina ir Eiropas vairogs pret Krievijas agresiju
(papildināts)
Zelenskis: Ukraina ir Eiropas vairogs pret Krievijas agresiju (papildināts)
Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis sestdien Minhenes drošības konferencē uzsvēra, ka Ukraina pēdējos astoņus gadus bijusi Eiropas vairogs pret turpmāku Krievijas agresiju. Ukrainas līderis arī kritizēja Rietumus par centieniem īstenot Krievijas nomierināšanas politiku, lai gan vēsture rāda, ka šāda politika tikai vairo agresora apetīti.
Eiropā plosās vētras; četri bojāgājušie
Eiropā plosās vētras; četri bojāgājušie
Pārrauti elektrības vadi, sagāzti koki un būtiski traucēta satiksme – tādi ir radītie postījumi daudzviet Eiropā pēc vētrainas aizvadītās nakts. Četri cilvēki nelaimes gadījumos, kas saistīti ar vētras radītajiem apstākļiem, arī zaudējuši dzīvību.
Kanādas policija pieprasījusi protestētājiem pārtraukt Otavas blokādi
Kanādas policija pieprasījusi protestētājiem pārtraukt Otavas blokādi
Kanādas policija izvirzījusi ultimātu protestētājiem, kuri, protestējot pret Covid-19 ierobežojumiem, jau gandrīz trīs nedēļas bloķē galvaspilsētu Otavu. Kārtības sargi brīdina, ka ikvienu, kurš nepārstās traucēt satiksmi, sagaida aizturēšana un apsūdzību izvirzīšana.
Francija, Kanāda un ES izvedīs karavīrus no Mali
Francija, Kanāda un ES izvedīs karavīrus no Mali
Francija, tās Eiropas Savienības partneri un Kanāda līdz jūnijam pārtrauks savas pretterorisma operācijas Mali. Karaspēks tur bijis iesaistīts cīņā pret islāmistu kaujiniekiem kopš 2013. gada.
Drošības situācija ap Ukrainu saglabājas saspīlēta; valsts neplāno slēgt savu gaisa telpu
Drošības situācija ap Ukrainu saglabājas saspīlēta; valsts neplāno slēgt savu gaisa telpu
Ukrainas valdība svētdien, 13. februārī, paziņoja, ka tā neplāno slēgt valsts gaisa telpu un strādā pie tā, lai novērstu iespējamos riskus aviopārvadātājiem. Iepriekš izskanēja informācija, ka Ukraina varētu slēgt savu gaisa telpu saistībā ar iespējamo Krievijas militāro iebrukumu valstī. ASV valsts sekretārs Entonijs Blinkens paziņojis, ka Krievijas iebrukuma Ukrainā iespējamība ir ļoti augsta, tāpēc esot attaisnojams Vašingtonas lēmums evakuēt ASV vēstniecības darbiniekus no Kijevas.
Zelenskis: Ukraina ir gatava jebkuriem «pārsteigumiem» no Krievijas
(papildināts)
Zelenskis: Ukraina ir gatava jebkuriem «pārsteigumiem» no Krievijas (papildināts)
Ukrainas valdība paudusi gatavību stāties pretī jebkāda veida apdraudējumam un mudinājusi iedzīvotājus saglabāt mieru, neraugoties uz ārvalstu aicinājumiem saviem pilsoņiem nekavējoties pamest Ukrainu. Amerikas Savienotās Valstis paziņojušas, ka tuvākajās dienās ir gaidāms jauns Krievijas militārais uzbrukums Ukrainai. Krievija apsūdzējusi ASV mēģinājumos izprovocēt militāru konfliktu Ukrainā.
Ķīna apturējusi Lietuvas liellopu gaļas, piena un alus importu
Ķīna apturējusi Lietuvas liellopu gaļas, piena un alus importu
Ķīna ir apturējusi Lietuvas liellopu gaļas, piena produktu un alus importu. Par to Lietuvai paziņojusi Ķīnas galvenā muitas pārvalde, kā iemeslu minot dokumentu trūkumu. Lietuvas varas iestādes šādu rīcību sauc par dīvainu, jo Ķīna nekad iepriekš par dokumentu vai informācijas trūkumu nav sūdzējusies. Visticamāk, ka šis ir kārtējais solis abu valstu strīdā par Taivānas pārstāvniecības atvēršanu Viļņā.
Tibetas brīvības aktīvists: Ķīna ir pārvērtusi Tibetu par vienu lielu cietumu
Tibetas brīvības aktīvists: Ķīna ir pārvērtusi Tibetu par vienu lielu cietumu
Baltieši mūs saprot, jo zina, kā ir dzīvot zem svešinieku varas, kad komunistiskais režīms ierobežo mazo tautu brīvību, noliedz viņu valodu un kultūru. Tā intervijā Latvijas Televīzijai stāsta Dondups Vangčens, aktīvists un kinorežisors no Tibetas, kurš neilgi pirms Pekinas olimpisko spēļu sākuma bija ieradies Latvijā.
Afganistānā darbu atsākušas vairākas  universitātes
Afganistānā darbu atsākušas vairākas universitātes
Pirmoreiz, kopš Afganistānā pie varas nācis grupējums “Taliban”, darbu atsākušas vairākas valsts universitātes, kurās studē arī sievietes. Valdība gan apgalvojusi, ka mācības dažādu dzimumu pārstāvjiem noritēs šķirti.
Lielbritānijas uzņēmēji cer uz tūristu pieaugumu karalienes jubilejas gadā
Lielbritānijas uzņēmēji cer uz tūristu pieaugumu karalienes jubilejas gadā
Apvienotās Karalistes uzņēmēji cer, ka šogad, ņemot vērā karalienes Elizabetes II platīna jubilejas svinības, kā arī atvieglotos Covid-19 ierobežojumus, valstī būtiski palielināsies tūristu skaits. Tādējādi tirgotāji cer kompensēt milzīgos zaudējumus, kas radušies pēdējos divos gados pandēmijas ietekmē.
Dānija vēlreiz atcēlusi gandrīz visus Covid-19 ierobežojumus
(papildināts)
Dānija vēlreiz atcēlusi gandrīz visus Covid-19 ierobežojumus (papildināts)
Dānija otrdien kā pirmā no Eiropas Savienības valstīm nolēma atcelt gandrīz visus ierobežojumus, kas bija ieviesti Covid-19 izplatības mazināšanai. Šis ir jau otrais mēģinājums atgriezties pie normālas pirmspandēmijas laika dzīves, jo līdzīgu brīvību dāņi varēja baudīt no septembra līdz novembrim.
Putins: Ungārija saņem Krievijas gāzi par piecreiz zemāku cenu
(papildināts)
Putins: Ungārija saņem Krievijas gāzi par piecreiz zemāku cenu (papildināts)
Laikā, kad saspīlējums rietumvalstu un Krievijas starpā tikai palielinās, otrdien Maskavā ieradies Ungārijas premjerministrs Viktors Orbāns. Lai arī citas Eiropas Savienības valstis cenšas mazināt savu atkarību no Krievijas energoresursiem, Orbāns tieši pretēji – vēlas panākt piegādātās gāzes apjoma palielināšanos.
ANO Drošības padome spriež par situāciju Ukrainā
ANO Drošības padome spriež par situāciju Ukrainā
ANO Drošības padomē pēc ASV iniciatīvas pirmdien apspriež drošības situāciju Ukrainā, sanāksmē piedalās arī ASV valsts sekretārs Entonijs Blinkens. Baltais nams izteicies, ka debates ANO līmenī došot iespēju Maskavai skaidrot savu rīcību.
Jemenas kaujinieki apšauda AAE ar raķetēm
Jemenas kaujinieki apšauda AAE ar raķetēm
Apvienotie Arābu Emirāti (AAE) paziņojuši, ka pirmdien pārtvēruši un iznīcinājuši kārtējo no Jemenas izšauto ballistisko raķeti, kuras mērķis šoreiz bija starptautisko uzņēmumu biroji Abū Dabī un Dubaijā.

Vairāk

Svarīgākais šobrīd