Rīta Panorāma

Austrumu Jaunais gads sagaidīts arī Ziemeļkorejā

Rīta Panorāma

Intervija ar "Latvijas Pasts" valdes priekšsēdētāju Mārci Vilcānu

Briti cer uz tūristu pieaugumu karalienes jubilejas gadā

Lielbritānijas uzņēmēji cer uz tūristu pieaugumu karalienes jubilejas gadā

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 2 gadiem.

Apvienotās Karalistes uzņēmēji cer, ka šogad, ņemot vērā karalienes Elizabetes II platīna jubilejas svinības, kā arī atvieglotos Covid-19 ierobežojumus, valstī būtiski palielināsies tūristu skaits. Tādējādi tirgotāji cer kompensēt milzīgos zaudējumus, kas radušies pēdējos divos gados pandēmijas ietekmē.

Sargu maiņa pie Bekingemas pils ir viens no punktiem, ko Londonā apskatīs teju katrs tūrists. Taču, tā kā ceļošanas ierobežojumi joprojām ir daļēji spēkā, šķiet, ka militārā ceremonija nepiesaista tik daudz cilvēku kā agrāk.

Pašlaik pilnībā vakcinētiem ceļotājiem, kas ierodas Apvienotajā Karalistē, jāuzrāda tests, kas veikts pirms izceļošanas, kā arī jāveic atkārtota pārbaude otrajā ierašanās dienā valstī. Pilnībā vakcinētiem ceļotājiem šie pasākumi tiks atcelti no 11. februāra. Uz ierobežojumu mīkstināšanu ar lielām cerībām raugās tūrisma nozare.

"Mēs zinām, ka tūristiem Londona ļoti interesē. Pēdējos divos gados, kad ierobežojumi uz laiku atcelti, uzreiz redzams cilvēku pieplūdums. Zinām, ka ir daudz cilvēku, kuri plāno savu atvaļinājumu uz Londonu, un mēs ļoti ceram, ka 2022. gads ir laiks, kad ikviens beidzot varēs ierasties šeit un brīvi apmeklēt to, ko pilsēta piedāvā," teica Londonas pilsētas pārstāvniecības vadītāja Lora Sitrona.

Un viens no notikumiem, kam šogad vajadzētu palielināt Londonas tūristu skaitu īpaši būtiski, ir karalienes platīna jubileja— proti, viņas 70 gadi tronī. Plānoti dažādi plaši pasākumi, un sevišķi lielas cerības uz šo gadu ir suvenīru pārdevējiem, kuri pēdējos gados cietuši milzīgus zaudējumus. 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti