Putina režīms
Pulicera balvu piešķir «The New York Times» par Putina režīma atmaskošanu
Pulicera balvu piešķir «The New York Times» par Putina režīma atmaskošanu
Prestižā žurnālistikas Pulicera balva par starptautisko notikumu atspoguļojumu šogad piešķirta laikrakstam "The New York Times" par Krievijas prezidenta Vladimira Putina režīma atmaskošanu. Žūrija arī novērtēja aģentūru "Associated Press" par tās darbinieku veidotajām fotoreportāžām.
Putins Kremlī līdz 2036. gadam. Vai tāds bija plāns no sākuma?
Putins Kremlī līdz 2036. gadam. Vai tāds bija plāns no sākuma?
Ar pārmaiņām Krievijas konstitūcijā prezidents Vladimirs Putins paver sev iespēju valdīt vēl divus prezidentūras termiņus pēc kārtas, ja vien to pats vēlēsies. Putina atbalstītāji par to ir sajūsmā, bet pretinieki jaunā koronavīrusa izplatības laikā Krievijas internetā smej – Putins gatavs pašizolēties Kremlī pat līdz 2036. gadam.
Pētījums: Putina izveidotā varas sistēma neļauj modernizēt Krievijas ekonomiku
Pētījums: Putina izveidotā varas sistēma neļauj modernizēt Krievijas ekonomiku
Oficiālā Krievija veic destruktīvas darbības Eiropas Savienības (ES) valstīs, kas vērstas uz to iekšējo sašķeltību un sabiedrības neuzticēšanos savai valsts pārvaldei. Kremlis organizē savas valsts iedzīvotāju informatīvo ietekmēšanu, kā arī aktīvi izplata dezinformāciju Rietumos. Nozīmīga daļa vēstījumu saistīta ar meliem par Krievijas ekonomisko “varēšanu” un citu valstu “nevarēšanu”. Vienlaikus Krievijas elite Vladimira Putina valdīšanas laikā nav īstenojusi efektīvu valsts pārvaldi, kas strādātu savu līdzpilsoņu labā. Krievijas vara nav izmantojusi iespējas pārorientēt savu ekonomisko modeli uz starptautiski konkurētspējīgu alternatīvu un veikt nepieciešamās reformas. Tā secināts Austrumeiropas politikas pētījumu centra (APPC) jaunajā rakstu krājumā “Krievijas ekonomika: Putina 4. prezidentūras scenāriji” (The Russian Economy: Prospects for Putin 4.0).
Prognozē Putina būtisku ietekmi Krievijā arī pēc  pilnvaru beigām
Prognozē Putina būtisku ietekmi Krievijā arī pēc pilnvaru beigām
Krievijai jau pavasarī gaidāma jauna konstitūcija, kas iezīmēs pāreju uz nākamo politisko ciklu pēc Vladimira Putina pašreizējā pilnvaru termiņa beigām. Iesniegti plaša spektra grozījumu priekšlikumi. Opozīcija uzskata, ka Putins vēlas valdīt mūžīgi.  
Lukašenko ar Putinu apspriedīs Baltkrievijas un Krievijas nākotnes sadarbības scenārijus
Lukašenko ar Putinu apspriedīs Baltkrievijas un Krievijas nākotnes sadarbības scenārijus
Sestdien, 7. decembrī, Sočos plānota Baltkrievijas prezidenta Aleksandra Lukašenko un Krievijas prezidenta Vladimira Putina tikšanās. Sagaidāms, ka tās laikā abas valstis parakstīs programmu abu valstu dziļākai integrācijai, tomēr konkrētas detaļas nav zināmas. Pastāv bažas, ka Maskava tādējādi vēlas izveidot jaunu valsti, kas ļautu Putinam palikt pie varas.
Krievijas prezidents Putins - 20 gadus pie varas
Krievijas prezidents Putins - 20 gadus pie varas
Piektdien, 9. augustā, paiet 20 gadi, kopš pie varas Krievijā nonāca Vladimirs Putins. Savulaik viņš tika pieteikts kā cilvēks, kurš spēs konsolidēt sabiedrību un nodrošināt reformu turpināšanu. Taču viņa valdīšanas laiku arī raksturo varas konsolidēšana un arvien sliktākās attiecības ar Rietumiem.
Skaties Manska dokumentālo filmu «Putina liecinieki»!
Skaties Manska dokumentālo filmu «Putina liecinieki»!
Sabiedrisko mediju portāls Replay.lv piedāvā iespēju līdz 26. februāra vakaram noskatīties režisora Vitālija Manska dokumentālo filmu “Putina liecinieki”. Filmu iespējams noskatīties gan oriģinālvalodā, proti, krieviski, gan ar tulkojumu latviski.
Kāpēc Krievijas opozicionāri gatavi atbalstīt jebkuru Putina konkurentu? Intervija ar Navaļnija līdz...
Kāpēc Krievijas opozicionāri gatavi atbalstīt jebkuru Putina konkurentu? Intervija ar Navaļnija līdzgaitnieku
Pērn Krievijas redzamākais opozicionārs Aleksejs Navaļnijs paziņoja par projektu “Gudrā balsošana”, mudinot balsot par visiespējamāko konkurentu pret pašreizējo varu. Intervijā “Rus.lsm.lv” Leonīds Volkovs, kurš pirms Krievijas prezidenta vēlēšanām vadīja Navaļnija priekšvēlēšanu štābu, skaidro šādu aicinājumu un komentē Krievijā notiekošo.

Vairāk

Svarīgākais šobrīd