Putina režīms
«Kremlis šauj pa smadzenēm jau 20 gadus» – kā propaganda Krievijā panāk atbalstu karam ar Ukrainu
«Kremlis šauj pa smadzenēm jau 20 gadus» – kā propaganda Krievijā panāk atbalstu karam ar Ukrainu
Kopš sākusies nežēlīgā Krievijas karadarbība pret Ukrainu, daudzi mēģinājuši saprast, kā tas tā var būt, ka Krievijas sabiedrība dod šādu vaļu Vladimira Putina režīmam, atbalsta to un neprotestē pret civiliedzīvotāju, tajā skaitā bērnu nogalināšanu. Viena no atbildēm – meli un vēl lielāki meli, kuriem galā var noticēt. LTV raidījums "Aizliegtais paņēmiens" pētīja, kā tas notiek, kādā veidā Krievijas vara ar mediju starpniecību sabiedrībā spēj panākt nepieciešamo noskaņojumu, ka viss, ko dara Putins, ir atbalstāms.
Sārts par karu Ukrainā: Neredzu Krievijai uzvarošu scenāriju 
Sārts par karu Ukrainā: Neredzu Krievijai uzvarošu scenāriju 
Kremļa saimniekam Vladimiram Putinam šobrīd vajadzīga kāda uzvara karā pret Ukrainu, jo tas, ko Krievija bija iecerējusi, nav piepildījies. Tādēļ arī sarunas starp Krievijas un Ukrainas pārstāvjiem ir Krievijas mēģinājums atrast Ukrainas lūzuma brīdi, šādu viedokli Latvijas Televīzijas raidījumā "Šodienas jautājums" pauda NATO Stratēģiskās komunikācijas izcilības centra direktors Jānis Sārts. Viņš šajā situācijā nesaskata Krievijai uzvarošu scenāriju.
Politologs Daukšts: Ukrainas iedzīvotāju pretestība – «kolosāla neveiksme» Putinam
Politologs Daukšts: Ukrainas iedzīvotāju pretestība – «kolosāla neveiksme» Putinam
Krievijas armijas radītais trieciens Harkovai un arī Mariupolei ir radījis pretestību ne tikai no etnisko ukraiņu, bet arī no etnisko krievu puses, kuri sevi uzskata par Ukrainas iedzīvotājiem, un to var uzskatīt par "kolosālu neveiksmi" Krievijas prezidentam Vladimiram Putinam, to intervijā Latvijas Televīzijas speciālizlaidumā sacīja politologs Kārlis Daukšts.
«Melu impērija» un «neonacisti Ukrainā». Putina kara runu analizē «Stratcom» eksperte, politologs un...
«Melu impērija» un «neonacisti Ukrainā». Putina kara runu analizē «Stratcom» eksperte, politologs un vēsturnieki
Krievijas prezidents Vladimirs Putins runā, pēc kuras sāka iebrukumu Ukrainā, Rietumus sauc par "melu impēriju", pārmeta Krievijas pazemošanu un draudus no NATO un ASV puses, apsūdz Rietumus it kā atbalstā "neonacistiem Ukrainā", kas apdraudot Krieviju. Šos argumentus LTV raidījums "Aizliegtais paņēmiens" analizēja kopā ar vairākiem ekspertiem.
Kariņš: Eiropā naivums par Putina režīmu ir zudis
Kariņš: Eiropā naivums par Putina režīmu ir zudis
Ministru prezidents Krišjānis Kariņš ("Jaunā Vienotība") ceturtdien, 24. februārī, piedalījās Eiropadomes, Eiropas Savienības (ES) valstu un valdību vadītāju sanāksmē Briselē. Tā tika speciāli sasaukta, lai lemtu par ES reakciju uz Krievijas agresiju pret Ukrainu.
ASV vēsturniece: Rietumi vēl nav sapratuši Putina režīma brutalitāti
ASV vēsturniece: Rietumi vēl nav sapratuši Putina režīma brutalitāti
"Izskatās, ka Putins absolūti nebaidās no Eiropas, – viņš nebaidās no sankcijām un nebaidās no bruņojuma," tā ekskluzīvā sarunā ar Latvijas Televīziju (LTV) saka amerikāņu vēsturniece, rakstniece un "Pulicera" balvas laureāte Anne Aplbauma. Pēc Krievijas prezidenta Vladimira Putina runas un nesenā paziņojuma par Donbasa "republiku" atzīšanas, viņasprāt, iespējami vairāki scenāriji.
Pāvels Širovs: Vaļsirdīga atzīšanās
Pāvels Širovs: Vaļsirdīga atzīšanās
Likvidējot starptautisko vēstures un izglītības biedrību “Memoriāls”, bet diennakti vēlāk – arī tāda paša nosaukuma cilvēktiesību aizstāvības centru, Vladimira Putina režīms pielicis pēdējo punktu diskusijā par to, uz kurieni virzās valsts. Lūk, uz turieni arī virzās.
Bijušais Krievijas advokāts: Nogrimušās zemūdenes «Kurskas» lieta aizsāka varas iejaukšanos tiesu da...
Bijušais Krievijas advokāts: Nogrimušās zemūdenes «Kurskas» lieta aizsāka varas iejaukšanos tiesu darbā
Zemūdenes “Kursk” bojāeja un tai sekojošā izmeklēšana aizsāka pašreizējās Krievijas varas iejaukšanos tiesu sistēmas darbā. Par to ir pārliecināts bijušais krievu advokāts Boriss Kuzņecovs, kurš savulaik aizstāvēja vairāk nekā 50 bojāgājušo “Kurskas” jūrnieku radinieku intereses. Boriss Kuzņecovs uzskata, ka šī lieta aizsāka arī viņa paša politisko vajāšanu, kas viņam lika meklēt politisko patvērumu ASV un tagad atrast sev dzīvesvietu šeit pat Latvijā, Pierīgā.  

Vairāk

Svarīgākais šobrīd