Putina režīms
Medijs: Veiksmīga Ukrainas pretuzbrukuma gadījumā Putins varētu izsludināt jaunu mobilizācijas vilni
Medijs: Veiksmīga Ukrainas pretuzbrukuma gadījumā Putins varētu izsludināt jaunu mobilizācijas vilni
Ukrainā joprojām turpinās pretuzbrukuma darbības, ko apstiprinājis arī Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis, norādot, ka komandieri pašlaik ir pozitīvi noskaņoti. Krievijas armija vietām izrāda sīvu pretestību, tomēr analītiķi norāda uz taktiskiem panākumiem Zaporižjas apgabalā. Kā vairāki Rietumu politiķi norādījuši laikrakstam "The New York Times", veiksmīga Ukrainas pretuzbrukuma gadījumā Krievijas prezidents Valdimirs Putins varētu izšķirties par plaša mēroga mobilizāciju.
«Bloomberg»: Krievijas elite apšauba Putina izredzes uzvarēt karā
«Bloomberg»: Krievijas elite apšauba Putina izredzes uzvarēt karā
Arvien drūmāka noskaņa pārņem Krievijas eliti par prezidenta Vladimira Putina izredzēm uzvarēt karā Ukrainā. Pat visoptimistiskākie uzskata, ka "iesaldēts" konflikts ir labākais Kremlim šobrīd iespējamais iznākums. Tā vēsta ziņu aģentūra "Bloomberg", atsaucoties uz vairākiem par situāciju Kremlī informētiem avotiem.
Igaunijas ārlietu ministrs: Putinam un viņa «troikai» jāstājas tiesas priekšā
Igaunijas ārlietu ministrs: Putinam un viņa «troikai» jāstājas tiesas priekšā
Krievijas prezidentam Vladimiram Putinam un viņa "troikai" ir jāstājas tiesas priekšā par Krievijas veiktajiem agresijas noziegumiem pret Ukrainu". Ar šādu paziņojumu nācis klajā Igaunijas ārlietu ministrs Marguss Cahkna, kurš trešdien Rīgā tikās ar savu Latvijas kolēģi Edgaru Rinkēviču ("Jaunā Vienotība").
Anda Rožukalne: Stāstā par 8. un 9. maiju Latvijā neiederas Putina «dvēseles» apskats un dezinformāc...
Anda Rožukalne: Stāstā par 8. un 9. maiju Latvijā neiederas Putina «dvēseles» apskats un dezinformācija!
9. maija notikumi gadiem ilgi bijuši daļa no ziņām. Šogad tie atšķirīgi, jo nav pieminekļa Pārdaugavā, kas bija kļuvis par politisko resursu plūsmas bagātinātu mērķi kaimiņvalsts maigās varas izrādīšanai un propagandas kanalizācijai. Mainījies arī regulējums, un tiem, kam 9. maijs šķiet atzīmējama diena, šajā pavasarī bija iespēja doties tikai uz Otrā pasaules kara kareivju apbedījuma vietām.
Putins radīja propagandas Gulagu. Saruna ar Krievijas pilsoniskās sabiedrības aktīvistēm par valsts...
Putins radīja propagandas Gulagu. Saruna ar Krievijas pilsoniskās sabiedrības aktīvistēm par valsts nākotni
Krievijā valdošais režīms ar prezidentu Vladimiru Putinu priekšgalā 23 gadu garumā mērķtiecīgi strādājis pie propagandas, kā arī režīms balstās uz iebiedēšanu, bailēm un represijām. Jā kādam varbūt šķita, ka 21. gadsimtā propaganda nevar būt tik efektīva, tad Putins zināja, ko būvē, uzceļot jaunu Gulagu. Taču Krievijā cerības par demokrātiju nav izsīkušas, tomēr, lai to kādreiz sasniegtu, smags darbs jāiegulda jau tagad. Šādus viedokļus Latvijas Radio raidījumu ciklā "Kas būs ar Krieviju?" pauda Krievijas pilsoniskās sabiedrības aktīvistes Natālija Arno un Jevgēnija Kara-Murza.
Rinkēvičs: Šis ir Krievijas, nevis tikai Putina karš
Rinkēvičs: Šis ir Krievijas, nevis tikai Putina karš
Bija skaidrs, ka karš nav novēršams. Tā, atceroties pēdējo nedēļu diplomātiskās aizkulises un dažādu valstu izlūkdienestu informāciju pirms 2022. gada 24. februāra, kad Krievija sāka plaša mēroga iebrukumu Ukrainā, saka ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs ("Jaunā Vienotība").
Kremļa opozicionāra Kara-Murzas sieva: Ar visiem spēkiem jārada plaisas Putina režīmā
Kremļa opozicionāra Kara-Murzas sieva: Ar visiem spēkiem jārada plaisas Putina režīmā
Krievijā masu protesti pret Vladimira Putina režīmu sāksies tad, kad cilvēki redzēs, ka var kaut ko ietekmēt, tā uzskata politieslodzītā opozicionāra Vladimira Kara-Murzas sieva Jevgēnija, līdz ar to jāatbalsta demokrātiska rakstura iniciatīvas Krievijā, lai radītu plaisas Kremļa izveidotajā sistēmā. Tas jādara par spīti tam, ka represijas pret cilvēktiesību aktīvistiem un organizācijām ir ļoti skarbas.

Vairāk

Svarīgākais šobrīd