Augustā «Hanzas peronā» koncertēs kanādiešu trio «Timber Timbre»

10. augustā kultūras telpā "Hanzas perons" pirmoreiz Rīgā ar īstiem un izdomātiem stāstiem dūmakainā rokmūzikā viesosies trio "Timber Timbre" no Kanādas, informēja koncerta pārstāvji.

"Timber Timbre" mūziku, iespējams, neapzināti būs dzirdējusi daļa kino un seriālu cienītāju Latvijā, jo tā skan gan seriālos "Breaking Bad", "Russian Doll", "Orange Is The New Black" un citos, gan dokumentālajā filmā "Wild Wild Country" un neviennozīmīgi vērtētajā šausmu gabalā "Pēdējais eksorcisms: II daļa".

Kādā senā albuma apskatā teikts: "Grupas līderim Teiloram Kērkam (Taylor Kirk) piemīt stils, šaubu nav. Viņa bagātīgajā dungošanā dzirdam mazliet Elvisa Preslija savilkto lūpu smīna, mazliet Nika Keiva lietišķās dārdoņas. Viņa tumsnēji tēstās retro rokdziesmas ir taupīgas un nedaudz slinkas. Ja Deividam Linčam kādreiz būtu jāuzņem seriāls "Mad Men", Kērks ar kolēģiem tam noteikti sacerētu skaņu celiņu." Septiņus pilnmetrāžas un divus īsspēlējošos ierakstus vēlāk "Timber Timbre"pazīstam kā trio, kurā bez Teilora Kērka muzicē arī taustiņinstrumentālists Maiks Dubjū (Mike Dubue) un perkusionists Bredlijs Šreibers (Bradley Schreiber). 

Lai skatītu šo resursu, mums ir nepieciešama jūsu piekrišana sīkdatnēm.

Šovasar Eiropā gaidāmie nedaudzie "Timber Timbre" koncerti ir par godu joprojām aktuālajam pagājušā gada izdevumam "Loveage", kuru pats autors uzskata par pabeigtāko un aizraujošāko savā katalogā. Turklāt starp pēdējiem albumiem pagāja seši gadi, kuru laikā Kērks ar biedriem ne tikai aktīvi koncertēja, bet arī neliedza padomu kā producents citiem mūziķiem. 

Jau minēts, ka šogad augustā apritēs pieci gadi, kopš "Hanzas perons" vēris durvis pēc vērienīgās rekonstrukcijas 2019. gada vasarā. Lai atzīmētu šo, no vienas puses – gana īso mēroto ceļu, bet, no otras, veroties tālumā, kurp "stiepjas sliedes no Perona", līdz augusta nogalei gaidāmi vairāki spilgti kultūras un mākslas notikumi.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti