Kā sokas Krievijas ekonomikai enerģijas krīzes un Covid-19 uzliesmojuma laikā
Kā sokas Krievijas ekonomikai enerģijas krīzes un Covid-19 uzliesmojuma laikā
Laikā, kad valstis turpina ekonomikas atkopšanās centienus, daudzviet nākas saskarties ar citām problēmām, tostarp enerģijas krīzi un pieaugošo Covid-19 uzliesmojumu. Šī gada sākumā līdz pirmskoronavīrusa līmenim atguvās arī Krievijas ekonomika, kas notika ātrāk, nekā sākotnēji gaidīts. Tomēr tagad šī valsts saskaras ar nopietniem nelabvēlīgiem apstākļiem, kas meklējami gan pašmājās, gan ārpus robežām.
Stingrais «lokdauns» ekonomikas izaugsmi Latvijā neapstādināšot
Stingrais «lokdauns» ekonomikas izaugsmi Latvijā neapstādināšot
Pēc ceturtdien ieviestā “lokdauna” jeb mājsēdes Rīga nav tik tukša kā pirmajos Covid-19 viļņos. Cilvēki dodas ikdienas gaitās, iepērkas, kur tas ir atļauts, ārvalstu tūristi apskata arhitektūru. Lielākoties slēgtas ir skolas, veikali, kultūras un izklaides vietas un ir ierobežota pārvietošanās nakts laikā. Šie ierobežojumi ekonomikas izaugsmi palēninās, bet pavisam neapturēs, atsaucoties uz Latvijas Bankas aplēsēm, vēstīja LTV raidījums “De facto”.
Virza likumprojektu ar darba devēju tiesībām atlaist darbiniekus bez Covid-19 sertifikāta
(papildinā...
Virza likumprojektu ar darba devēju tiesībām atlaist darbiniekus bez Covid-19 sertifikāta (papildināts)
Ministru kabinets sēdē otrdien, 19. oktobrī, akceptēja Covid-19 infekcijas izplatības pārvaldības likuma grozījumus, kas cita starpā paredz noteikt darba devēju tiesības uzteikt darbu tiem darbiniekiem, kam noteikto darba pienākumu pildīšanai nav sadarbspējīgs vakcinācijas vai pārslimošanas sertifikāts. Par to pēc valdības sēdes informēja tieslietu ministrs Jānis Bordāns (Jaunā konservatīvā partija).
Covid-19 sertifikāta prasība mainīs darba tirgu
Covid-19 sertifikāta prasība mainīs darba tirgu
Līdz ar ārkārtējo situāciju Covid-19 dēļ un prasību vakcinēties pret Covid-19 notiek izmaiņas darba tirgū. Sludinājumi, kuros iekļauj prasību par sertifikātu, jau ir kļuvuši par realitāti. Eksperti pieļauj, ka vakcinācijas pienākums varētu radīt divus dažādus darba tirgus – vakcinētajiem un nevakcinētajiem, kā arī veicināt bezdarba līmeņa kāpumu. Cik lielu, to pagaidām  grūti prognozēt.
Tūristu mītnēs augustā par teju 15% mazāk viesu nekā pirms gada
Tūristu mītnēs augustā par teju 15% mazāk viesu nekā pirms gada
Latvijas tūristu mītnēs 2021. gada augustā apkalpoti 255 600 ārvalstu un vietējo viesu, kas ir par 14,9% mazāk nekā 2020. gada augustā un par 0,5% mazāk nekā jūlijā, liecina Centrālās statistikas pārvaldes dati. Viesi tūristu mītnēs pavadīja 446 400 nakšu, kas ir par 16,7% mazāk, salīdzinot ar pagājušā gada augustu un par 1,2% mazāk nekā jūlijā.