Lielo investīciju projektu atbalstam papildus piešķir 41 miljonu eiro
Lielo investīciju projektu atbalstam papildus piešķir 41 miljonu eiro
"Altum" un Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras (LIAA) atbalsta programmā uzņēmējiem lieliem investīciju projektiem būs pieejams papildu finansējums 41 miljona apmērā. Par to sēdē otrdien, 21. decembrī, vienojās valdība, informēja Ekonomikas ministrijā (EM).
Neatbraukušo ārvalstu viesu dēļ Zemgalē tūrisma objekti strādā taupīgā režīmā
Neatbraukušo ārvalstu viesu dēļ Zemgalē tūrisma objekti strādā taupīgā režīmā
Viena no Zemgales un visas Latvijas tūrisma pērlēm ir Rundāles pils. Covid-19 radīto ierobežojumu dēļ nu jau otrajā pandēmijas gadā apmeklētāju skaits tūrisma objektā ievērojami samazinājies. Tas radījis finansiālus zaudējumus. Tiesa, kā Kultūras ministrijas pakļautībā esošs muzejs Rundāles pils saņēmusi atbalstu no valsts. Arī reģiona pašvaldību tūrisma objektiem šo laiku pārdzīvot bijis vieglāk nekā privātiem uzņēmējiem.
EK saskaņo algu subsīdiju atbalstu Covid-19 krīzes skartajiem uzņēmumiem
EK saskaņo algu subsīdiju atbalstu Covid-19 krīzes skartajiem uzņēmumiem
Ekonomikas ministrija saņēmusi Eiropas Komisijas (EK) saskaņojumu arī algu subsīdiju atbalsta programmai, līdz ar to Valsts ieņēmumu dienests (VID) tuvākajās dienās uzsāks atbalsta piešķiršanu tiem komersantiem, kas jau iesnieguši pieteikumus atbalsta saņemšanai, informēja ministrijā.
Darbu klātienē nevarēs turpināt ap 62 000 cilvēku bez Covid-19 sertifikāta
(papildināts)
Darbu klātienē nevarēs turpināt ap 62 000 cilvēku bez Covid-19 sertifikāta (papildināts)
Trešdien, 15. decembrī, stājas spēkā prasība arī privātajā sektorā klātienē nodarbinātajiem iegūt Covid-19 sertifikātu par vakcināciju vai pārslimošanu. Prasītā sertifikāta pašlaik nav vairāk nekā 60 000 nodarbināto, visbiežāk pārvadājumu un būvniecības nozarēs. Nozaru un uzņēmēju pārstāvji bažījas par ēnu nodarbinātības pieaugumu un jau tā trūkstošo darbinieku došanos peļņā ārzemēs. 
Saņemts EK saskaņojums apgrozāmo līdzekļu atbalstam Covid-19 krīzē cietušajiem uzņēmumiem; VID sāk n...
Saņemts EK saskaņojums apgrozāmo līdzekļu atbalstam Covid-19 krīzē cietušajiem uzņēmumiem; VID sāk naudas piešķiršanu
Eiropas Komisijas (EK) saskaņojusi apgrozāmo līdzekļu grantu programmu Covid-19 krīzē cietušajiem uzņēmumiem, līdz ar to Valsts ieņēmumu dienests (VID) jau tuvākajās dienās sāks atbalsta piešķiršanu, informēja Ekonomikas ministrijā. Saskaņojums algu subsīdiju atbalsta programmai arī tiek gaidīts tuvākajās dienās.
Ēdināšanas nozarē strādājošie aizvien vairāk dodas strādāt uz ārzemēm
Ēdināšanas nozarē strādājošie aizvien vairāk dodas strādāt uz ārzemēm
Darbaroku trūkums ēdināšanas nozarē bija aktuāls vēl pirms pandēmijas, bet pandēmijas laikā šīs jomas darbinieku rindas kļuvušas vēl retākas. Jau pagājušajā ziemā, kad ēdināšanas uzņēmumi pandēmijas noteikto ierobežojumu dēļ nedrīkstēja viesus uzņemt klātienē, nozarē strādājošie pārprofilējās, bet nu aizvien vairāk darbinieku pieņem lēmumu doties strādāt uz ārzemēm.
Covid-19 jaunā paveida dēļ noteiktais aizliegums ceļot uz Āfrikas valstīm Latvijas uzņēmumus nav iet...
Covid-19 jaunā paveida dēļ noteiktais aizliegums ceļot uz Āfrikas valstīm Latvijas uzņēmumus nav ietekmējis
Aizliegums ceļot uz vairākām Āfrikas dienviddaļas valstīm vairums Latvijas uzņēmumus nav ietekmējis. Valsts un privātajās organizācijās norādīja, ka nekādas sekas neizjūt, jo tiešas satiksmes ar sarakstā esošajām Āfrikas valstīm Latvijai nav. Tikai vienā tūrisma organizācijā atklājies, ka ir nācies atcelt braucienu uz Dienvidāfrikas Republiku, taču kopumā ietekme nav būtiska.