Atspirdzinošs gardums – skābenais krūmmelleņu kokteilis

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 2 gadiem.

Laivojot pa Abulu, raidījuma "Pa straumei" komanda paviesojās saimniecībā "Abullāči" – tur varēja kārtīgi saēsties svaigas ogas un uzzināt lielisku melleņu kokteiļa recepti, ko iespējams pagatavot jebkurā gadalaikā.

Nepieciešams:

(no šāda produktu daudzuma sanāks četras procijas)

  • 2 banāni,
  • 2 glāzes paskābas ābolu sulas,
  • 8 saujas saldētu krūmmelleņu,
  • dažas svaigas piparmētru lapiņas,
  • blenderis.

Pagatavošana:

Nekā sarezģīta šajā receptē nav, bet ir viena būtiska nianse, kas noteikti jāņem vērā. Krūmmellenēm jābūt saldētām – svaigas nederēs. Tas tāpēc, ka saldēšanas procesā mainās gan ogu struktūra, gan krāsa, gan garša. Tās kļūst sulīgākas, krāšņākas un iegūst piesātinātāku, skābāku garšu. Lai kokteilis nebūtu pārlieku salds, ieteicams izmantot pēc iespējas skābāku ābolu sulu.

Pagatavošana ir patīkami vienkārša kā saulaina vasaras diena. Liek blenderī astoņas saujas saldētu krūmmelleņu, pievieno gabaliņos sagrieztus banānus un dažas piparmētru lapiņas, pa virsu lej pāris glāzes dabīgas ābolu sulas. Visu kārtīgi sablendē. Pasniedz vēsu, dekorē.

Kokteiļa baudīšana.
Kokteiļa baudīšana.

 

Materiāls LSM.lv pirmo reizi publicēts 2020. gada 20. augustā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti