Dzīve & stils / Cilvēkstāsti
Ukrainas bēgle devās atpakaļ uz dzimteni izglābt dēlu
Ukrainas bēgle devās atpakaļ uz dzimteni izglābt dēlu
Bēgle Tetjana Čorna izbrauca no Ukrainas, cerot, ka paziņas palīdzēs no valsts izkļūt viņas dēlam. Tā kā tas neizdevās, sieviete devusies atpakaļ uz dzimteni pakaļ savam pusaudzim, kā arī palīdzēt vēl citām mātēm izkļūt no Ukrainas. Pirms tam viņa tikās ar Latvijas Televīziju.
Jauna veterinārārstu ģimene Pļaviņās atvērusi veterināro klīniku un aptieku
Jauna veterinārārstu ģimene Pļaviņās atvērusi veterināro klīniku un aptieku
Aizkraukles novada Pļaviņās jauna veterinārārstu ģimene – Madara un Miks Kaidaki – pēc studijām Latvijas Lauksaimniecības universitātē atvēruši savu veterināro klīniku un aptieku. Atrast pirmos klientus palīdzēja reklāmas lapiņu mešana pastkastēs, bet klīnika tika iekārtota ar projektu palīdzību, viņi stāstīja Latvijas Radio raidījumā "Stiprie stāsti". 
«Līdzpārdzīvojam ne tikai ar prātu, bet ar sirdi» – latviešu diaspora visā pasaulē aktīvi atbalsta U...
«Līdzpārdzīvojam ne tikai ar prātu, bet ar sirdi» – latviešu diaspora visā pasaulē aktīvi atbalsta Ukrainu
Šķiet, neviens latvietis visā pasaulē šobrīd nav vienaldzīgs. Teju ikkatrs savā mītnes zemē dara, ko spēj, lai savu robežu iespējās atbalstītu Ukrainu. Iespējams, tas ir zināms veids, kā ar aktīvu darbību nomierināt arī sevi, jo gandrīz visi atzīst – mēs šo situāciju laižam caur sirdi, līdzpārdzīvojam, kamēr liela daļa rietumnieku, kuri nav pieredzējuši ne bruņotus konfliktus, ne okupāciju, to uztver citādāk, ne tik emocionāli. Latvieši arī uztraucas par to, lai karš Ukrainā nekļūtu par "jauno normālo", kad sabiedrības interese pārblīvētā informācijas daudzuma laikmetā par to noplaks.
Fiziķis Vjačeslavs Kaščejevs: Krīzes brīži palīdz novērtēt to, kas mums ir kā gaiss – brīvība un dro...
Fiziķis Vjačeslavs Kaščejevs: Krīzes brīži palīdz novērtēt to, kas mums ir kā gaiss – brīvība un drošība
Mēs visi jūtamies bezpalīdzīgi klaja ļaunuma priekšā, pārliecināts ir fiziķis, Latvijas Universitātes profesors Vjačeslavs Kaščejevs, domājot par Krievijas agresiju Ukrainā. Viņš uzsver, ka šādi krīzes brīži palīdz mums novērtēt brīvību un drošību: "Var tikai novēlēt to, lai šī brīvība un drošība skartu visus cilvēkus – gan tos, kas šobrīd cieš Ukrainā, gan arī tos, kas cieš Krievijā."
Bērnu slimnīcas psihiatrs Bezborodovs par ģimeni Ukrainā: Tēvs pat nedomā par prombraukšanu
Bērnu slimnīcas psihiatrs Bezborodovs par ģimeni Ukrainā: Tēvs pat nedomā par prombraukšanu
Bērnu klīniskas universitātes slimnīcas psihiatra Ņikitas Bezborodova tēvs un vecvecāki atrodas kara pārņemtajā Ukrainā. Uzreiz pēc Krievijas iebrukuma ārsts ģimenei piedāvājis iespēju pārcelties uz Latviju, taču tā tika noraidīta. Tēvs, līdzīgi kā liela daļa ukraiņu, pat neapsverot iespēju pamest valsti, Bezborodovs stāstīja Latvijas Radio raidījumā “Monopols”.
Ukrainas bērni bēg no kara ar tēta fotogrāfiju somā
Ukrainas bērni bēg no kara ar tēta fotogrāfiju somā
Ar tēta fotogrāfiju nelielajā čemodānā un cerību viņu atkal satikt – Latvijā no Ukrainas ieradusies Kilomičenko ģimene. Mamma un trīs bērni. Jaunākajam dēliņam vēl nav divi gadi. Sieviete, kura ir fotogrāfe, stāstīja, ka notiekošais dzimtenē viņai joprojām šķiet kā filmas kadri, nevis realitāte. Un to, kas ir karš, viņu ģimenē zina labi. Jo ģimene karoja Otrā pasaules karā, bet viņas tētis – Afganistānā.

Vairāk

Svarīgākais šobrīd