Vija Bremze

Latvijas Radio ziņu producente

Apskatīt autora rakstus: Angliski Latviski Krieviski

Autora ziņas
Darbu atsāks lielie vakcinācijas centri
Darbu atsāks lielie vakcinācijas centri
Šonedēļ pakāpeniski atsāks darboties lielie vakcinācijas centri, LTV "Panorāmai" sacīja Nacionālā veselības dienesta Vakcinācijas projekta nodaļas vadītāja Eva Juhņēviča.
Ekonomikas ministrija rosinās PVN samazināt arī dabasgāzei
(papildināts)
Ekonomikas ministrija rosinās PVN samazināt arī dabasgāzei (papildināts)
Ekonomikas ministrija (EM) pirmdien valdošās koalīcijas partiju sanāksmē rosinās pašreizējās enerģētiskās krīzes apstākļos samazināt pievienotās vērtības nodokļa (PVN) likmi no pašreizējā 21% līdz 5% ne vien elektrībai, bet arī dabasgāzei, aģentūrai LETA apliecināja EM pārstāvji.
Atgādina par iespēju veikt bezmaksas HIV testus
Atgādina par iespēju veikt bezmaksas HIV testus
Sagaidot Starptautisko AIDS dienu 1. decembrī, Baltijas HIV asociācija un HIV testēšanas punkti atgādina par iespēju veikt anonīmus bezmaksas testus, pauda HIV konsultants Egīls Zaķis.
Trešajā ceturksnī bezdarba līmenis Latvijā - 7,2%
(papildināts)
Trešajā ceturksnī bezdarba līmenis Latvijā - 7,2% (papildināts)
Šī gada 3. ceturksnī bezdarba līmenis Latvijā bija 7,2%, kas ir zemākais rādītājs kopš 2020. gada sākuma, liecina Centrālās statistikas pārvaldes (CSP) darbaspēka apsekojuma rezultāti. Salīdzinot ar iepriekšējo ceturksni, bezdarba līmenis ir samazinājies par 0,7 procentpunktiem, bet gada laikā – par 1,2 procentpunktiem.
Joprojām turpinās Rēzeknes «Depo» ugunsgrēka dzēšana
Joprojām turpinās Rēzeknes «Depo» ugunsgrēka dzēšana
Joprojām turpinās ugunsgrēka dzēšana un seku novēršana Rēzeknē nodegušajā būvniecības preču veikalā "Depo". Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) pārstāve Agrita Vītola Latvijas Radio sacīja, ka darba pabeigšanas laiks nav zināms, jo platība ir apjomīga un jāievēro piesardzība.
Peldētprasmes apgūšanu skolā traucē baseinu trūkums
Peldētprasmes apgūšanu skolā traucē baseinu trūkums
Latvijā peldēt prot tikai 6% iedzīvotāju un sabiedrībā, kur katrs otrais dzīvo līdzās ūdenskrātuvei, tas ir nepieļaujami. Eksperti ceļ trauksmi, ka daudziem trūkst izpratnes, ko nozīmē atpūta pie ūdens un droša peldēšana. Jaunajā mācību saturā, kas stāsies spēkā ar nākamo skolas gadu, mācību jomā "veselība un fiziskās aktivitātes" ir atsevišķi paredzēts apgūt gan peldētprasmi, gan drošu rīcību uz un pie ūdens, kā arī peldēšanu apģērbā vai peldēšanu glābšanas vestē.
Liepājas bērnudārzos šogad izlaidumi būs
Liepājas bērnudārzos šogad izlaidumi būs
Pretēji iepriekš izskanējušajai informācijai, ka šogad netikšot organizēti izlaidumi pirmsskolas izglītības iestādēs, izlaidumi notiks, tā intervijā “Rietumu radio” sacīja Liepājas domes priekšsēdētājs Jānis Vilnītis (Latvijas Reģionu apvienība).
Mazais uzņēmējs Liepājā: Apgrozījums krities par 50%
Mazais uzņēmējs Liepājā: Apgrozījums krities par 50%
Valstī izsludinātais ārkārtējais stāvoklis jau licis par sevi manīt daudziem uzņēmējiem. Kristaps Fridrihsons ir kafejnīcas "Streeet Burgers" Liepājas filiāles vadītājs un intervijā "Rietumu Radio" atzīst, ka apgrozījums ir krities. Biznesu nācies pilnībā pārorientēt.
Atklāj mākslinieces Edītes Pauls-Vīgneres izstādi «Kafijas kantāte»
(papildināts)
Atklāj mākslinieces Edītes Pauls-Vīgneres izstādi «Kafijas kantāte» (papildināts)
Par godu izcilās tekstilmākslinieces Edītes Pauls-Vīgneres 80. dzimšanas dienai un radošās darbības 50. jubilejai Dekoratīvās mākslas un dizaina muzejā 18. decembrī atklāj mākslinieces personālizstādi “Kafijas kantāte”. Plašā darbu retrospekcijā var iepazīties mākslinieces radošo mantojumu – stilistiski atšķirīgiem lielformāta gobelēniem, kas tapuši pagājušā gadsimta 70. un 80. gados.
Krievijā bažījas par Antidopinga aģentūras lēmumu par vēl stingrākiem ierobežojumiem sportam
Krievijā bažījas par Antidopinga aģentūras lēmumu par vēl stingrākiem ierobežojumiem sportam
Pēc divām nedēļām sagaidāms Pasaules Antidopinga aģentūras lēmums par vēl stingrākiem ierobežojumiem Krievijas sportam. Šādas bažas izskan Krievijas medijos pēc tam, kad šonedēļ Krievijas nacionālās antidopinga aģentūras vadītājs Jurijs Ganuss izdevumam “The New York Times” atzina, ka Krievija viltojusi tūkstošiem dopinga pārbaužu ierakstu, lai nekaitētu bijušajām sporta zvaigznēm - šodienas sporta funkcionāriem un augstu stāvošiem sporta ierēdņiem.
Ar izrādi Rēzeknē sākas teātra festivāls «Zelta Maska Latvijā»
Ar izrādi Rēzeknē sākas teātra festivāls «Zelta Maska Latvijā»
Rēzeknē ar Maskavas Puškina Drāmas teātra izrādi "Solījums rītausmā" sestdien vakarā sāksies gadskārtējas teātra festivāls "Zelta Maska Latvijā". Sarīkojums turpināsies desmit dienas un izrādes varēs baudīt skatītāji arī Liepājā, Ventspilī un Rīgā.
Rīgas kanālā pie Centrāltirgus sestdien noslīcis cilvēks
Rīgas kanālā pie Centrāltirgus sestdien noslīcis cilvēks
Rīgas kanāla pie Centrāltirgus sestdien, 13. jūlijā, vakarā nolīcis kāds cilvēks. Lai arī glābēji izvilka cilvēku un veica atdzīvināšanas pasākumus līdz mediķu ierašanās brīdim, tomēr mediķi konstatēja cilvēka nāvi.
Rīgas Krievu teātrī pirmizrādi piedzīvo «Grāfs Monte-Kristo. Esmu Edmons Dantess»
(papildināts)
Rīgas Krievu teātrī pirmizrādi piedzīvo «Grāfs Monte-Kristo. Esmu Edmons Dantess» (papildināts)
Mihaila Čehova Rīgas Krievu teātrī tapis sezonas pēdējais jauniestudējums "Grāfs Monte-Kristo. Esmu Edmons Dantess". Pirmizrāde jau 10. maijā. Muzikālo drāmu pēc Aleksandra Dimā romāna motīviem iestudē režisors un teātra mākslinieciskais vadītājs Sergejs Golomazovs kopā ar radošo komandu no Maskavas. Galveno lomu atveidotāji ir iemīļoti Čehova Rīgas Krievu teātra aktieri - Aleksejs Korgins, Veronika Plotņikova un Igors Čerņavskis.
Miris leģendārais franču komponists Mišels Legrāns
Miris leģendārais franču komponists Mišels Legrāns
86 gadu vecumā Parīzē miris leģendārais franču komponists Mišels Legrāns. Plašāk viņš pazīstams kā kinomūzikas autors. Radījis skaņu celiņus aptuveni 200 filmām, no kurām populārākās ir "Šerbūras lietussargi" un "Rošforas meitenes".

Vairāk

Svarīgākais šobrīd