Koris «Domino» uzstāsies sociālās aprūpes centrā «Ezerkrasti»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 5 gadiem.

Jauktais koris “Domino” un vokālā grupa “Vocalica” sestdien mēģinās iepriecināt sociālās aprūpes centra “Ezerkrasti” iemītniekus ar Latvijas simtgadei veltītu koncertu “No vinila līdz mākonim”.

Koncertā atskaņos pa divām dziesmām no katras Latvijas desmitgades – gan no tā laika, kad cilvēki dziesmas klausījās lielākoties no platēm, līdz mūsdienām, kad mūziku klausāmies datorā.

Eduards Fiskovičs stāsta par dziesmu izvēli
00:00 / 00:27
Lejuplādēt

“Koncerta ideja bija ņemt dziesmas no Latvijas valsts dibināšanas brīža līdz mūsdienām, apmēram pa desmitgadēm – no katras desmitgades divas dziesmas. Viena populārās mūzikas aranžija, bet otra – no akadēmiskā lauciņa.

Tālāk mums bija uzdevums ļaut katram autoram pārstāvēt tikai vienu dziesmu, jo populārajā mūzikā, piemēram, Raimonds Pauls varētu no 50. gadiem līdz pat mūsdienām visu aizņemt, bet tas nebija mūsu mērķis,”

dziesmu izvēli raksturoja kora “Domino” diriģents un mākslinieciskais vadītājs Eduards Fiskovičs.

“Dažādi žanri, dažādas arī padomju laika ikonas – piemēram, Žilinska “Mana dzimtene jaukā” un Paula “Bildinājums”. Tādas klaji plakātiskas dziesmas gan mēs neizmantosim, jo tās ir pārāk daudz skanējušas,” skaidroja Fiskovičs.

 

 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti