Kultūras ziņas

"Kino pedālis" atklāj Valmieras festivālu vasaru

Kultūras ziņas

Rīgas cirks rekonstrukcijas gaidās

Muzikāla drāma par nodevību un atriebību

Rīgas Krievu teātrī pirmizrādi piedzīvo «Grāfs Monte-Kristo. Esmu Edmons Dantess»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

Mihaila Čehova Rīgas Krievu teātrī tapis sezonas pēdējais jauniestudējums "Grāfs Monte-Kristo. Esmu Edmons Dantess". Pirmizrāde jau 10. maijā. Muzikālo drāmu pēc Aleksandra Dimā romāna motīviem iestudē režisors un teātra mākslinieciskais vadītājs Sergejs Golomazovs kopā ar radošo komandu no Maskavas. Galveno lomu atveidotāji ir iemīļoti Čehova Rīgas Krievu teātra aktieri - Aleksejs Korgins, Veronika Plotņikova un Igors Čerņavskis.

Teātra direktore Dana Bjorka Latvijas Radio sacīja, ka izrāde ir radošs izaicinājums visam teātra kolektīvam. Izrādē esot aizņemti 25 - 27 aktieri. Un galvenās lomas atveidotājam jāiejūtas sev neierastā apmluā.

Mihaila Čehova Rīgas Krievu teātra direktore Dana Bjorka
00:00 / 01:14
Lejuplādēt

"Visi dzirdēs brīnišķīgu Veronikas Plotņikovas balsi, mūsu dziedošo aktieru balsis. Un galvenajā lomā būs mūsu teātra aktieris Aleksejs Korgins.

Viņam un mums pašiem tas ir liels izaicinājums, jo Aleksis līdz šim ir redzēts jautrā ampluā, viņš ir izteikts komēdijas aktieris.

Mums ir svarīgi dot saviem aktieriem iespēju augt. Šī ir ļoti dramatiska loma. Mēs redzam un priecājamies par to, ka Aleksejs rāda savas būtības otro pusi - dramatisko. Mēs ļoti ceram, ka pirmizrāde būs izdevusies ļoti laba, nevis vienkārši laba, jo mūzika ir izcila, ļoti skaista mūzika, ļoti spēcīgs aktieru sastāvs. Un materiāls ir ļoti aktuāls visos laikmetos, un es ceru, gandrīz vai esmu pārliecināta, ka skatītājs atradīs šajā izrādē kaut ko priekš sevis, no sevis un par savu dzīvi," stāstīja Bjorka.

Izrādes atmosfēru jau pirmajā brīdī rada komponistes Lauras Kvintas mūzika un dramaturga un dzejnieka Nikolaja Deņisova librets. Režisors Sergejs Golomazovs katram no vairāk nekā 25 aktieriem atradis īsto tēlu.

“Esmu dramatiskā teātra režisors, bet manās rokās nonāca šis muzikālais materiāls. Es burtiski iemīlējos mūzikā,” atklāja Golomazovs. "Mēs visi nedaudz esam Dantesi, kuri kādreiz ir bijuši pazemoti, nodoti. Stāsts ir vispārcilvēcīgs, ne tikai par viena drauga nodevību. Edmonu Dantesu skatītāju zālē ir daudz."

Dantesa lomas atveidotājs Aleksejs Korgins izrādi raksturoja šādi: “Dostojevskim par mazo cilvēku ir teiciens “Mazais, drebošais draņķis, bet viņam ir tiesības, ir tāda iznīcinoša uguns.” Arī Edmonam vairs nekā nav – vai viņam tiešām nekā nav? Bet varbūt tieši viņš varēs sākt dzīvot, jo viņam atņēma jaunību? Viņš izrēķinājās ar visiem saviem pāridarītājiem – tikai tad, kad viņš sevi attīrīja, bija iespēja dzīvot tālāk.”

“Daudziem cilvēkiem atriebe kļūst par vienu no dzīves vadmotīviem,” bilda aktrise Jana Herbsta. “Un tā atriebes kāre tevi sāk saēst no iekšas.”

“Šī ir izrāde par naidu un to, kā cilvēks ar to cīnās,” norādīja aktieris Pāvels Griškovs.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti