Mazais uzņēmējs Liepājā: Apgrozījums krities par 50%

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

Valstī izsludinātais ārkārtējais stāvoklis jau licis par sevi manīt daudziem uzņēmējiem. Kristaps Fridrihsons ir kafejnīcas "Streeet Burgers" Liepājas filiāles vadītājs un intervijā "Rietumu Radio" atzīst, ka apgrozījums ir krities. Biznesu nācies pilnībā pārorientēt.

Tagad ēdienu piegādā uz mājām, bet ir arī citas idejas, kā turpmāk piesaistīt klientu interesi, piemēram, "Facebook" tiešraidē rādīt, kas notiek kafejnīcas virtuvē. Fridrihsons saka, ka cer arī uz valsts palīdzību uzņēmējiem.

Kristaps Fridrihsons par apgrozījuma kritumu ārkārtējās situācijas dēļ
00:00 / 00:00
Lejuplādēt

"Apgrozījums nokritās ļoti. Jāuzslavē cilvēki, ka ievēro nepulcēšanās principu. Mums apgrozījums nokritās par 50%. Situācija bezprecedenta, un gaidīsim mehānismus, ko valdība būs ieviesusi, lai atbalstītu. Kaut kā kārpīsimies uz priekšu. Bet nu mēs visi improvizējam. Kad tas viss beigsies, mums būs no tā jāiziet tādiem, kādus mēs būsim sevi uztaisījuši šajā procesā - jūs domājiet, ko jūs darāt, kā jūs darāt, tāpēc ka vienam uz otru būs jāskatās un jādzīvo kopā," pastāstīja Fridrihsons.

KONTEKSTS:

Pasaulē izplatoties jaunajam Covid-19 vīrusam, Pasaules Veselības organizācija atzina, ka saslimstība sasniegusi globālās pandēmijas līmeni. Daudzās pasaules valstīs, tostarp arī Eiropā, atcelti masu pasākumi, slēgtas skolas un citas iestādes, arī ieviesti ierobežojumi uz robežām.

Latvijā pirmoreiz Covid-19 vīruss konstatēts 2020. gada 2. martā. Ar mērķi ierobežot infekcijas izplatīšanos Latvijā 12. martā nolemts izsludināt ārkārtējo situāciju, kas būs spēkā līdz 14. aprīlim un kuras laikā noteikta virkne ierobežojumu, tostarp mācībām skolās jānotiek attālināti un arī atcelti starptautiskie pasažieru pārvadājumi un lidojumi.

Pandēmijas ekonomisko seku pārvarēšanai Latvijā paredzēti īpaši valsts atbalsta mehānismi Covid-19 skartajiem uzņēmumiem, to darbiniekiem, Covid-19 pacientiem un arī visiem uzņēmumiem. Tāpat valsts mobilizējusi līdzekļus nedaudz vairāk kā 2 miljardu eiro apmērā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti