Paula Markusa

LTV Ziņu dienests

Apskatīt autora rakstus: Angliski Latviski Krieviski

Autora ziņas
Eksperts par infrastruktūras bojājumiem Baltijas jūrā: Krievija pārbauda NATO valstu reakciju
Eksperts par infrastruktūras bojājumiem Baltijas jūrā: Krievija pārbauda NATO valstu reakciju
Ja apstiprināsies, ka Igauniju un Somiju savienojošais gāzesvads un sakaru kabelis bojāts apzināta uzbrukuma rezultātā, NATO reaģēs, tā paziņojis alianses ģenerālsekretārs Jenss Stoltenbergs. Baltijas jūrā bojāts arī sakaru kabelis no Igaunijas uz Zviedriju, tāpēc amatpersonas pievērš arvien lielāku uzmanību zemūdens infrastruktūras stiprināšanai.
Izraēla gatavojas sauszemes ofensīvai Gazas joslā
(papildināts)
Izraēla gatavojas sauszemes ofensīvai Gazas joslā (papildināts)
Izraēla sestdien turpināja intensīvus gaisa triecienus Gazas ziemeļos un aicināja palestīniešu civiliedzīvotājus pēc iespējas ātrāk doties uz dienvidiem pirms gaidāmās sauszemes ofensīvas pret islāmistu teroristu grupējuma "Hamas" komandieriem. Svētdienas rītā Izraēlas armijas pārstāvis norādīja, ka gaidāmas ievērojamas militārās darbības.
Raķešu apšaudē cietis Gazas civiliedzīvotāju konvojs; 12 bojāgājušo vidū arī bērni
(papildināts)
Raķešu apšaudē cietis Gazas civiliedzīvotāju konvojs; 12 bojāgājušo vidū arī bērni (papildināts)
Pēc Izraēlas armijas, kas pēc teroristiskā grupējuma "Hamas" uzbrukumiem gatavojoties iespējamam sauszemes iebrukumam Gazas joslā, aicinājuma Gazā turpinās iedzīvotāju evakuācija uz reģiona dienvidiem, tomēr ne visi ceļi, kas tika oficiāli pasludināti par drošiem, patiešām nodrošina neskartu izbraukšanu. Tiek ziņots par cilvēkiem, kas gājuši bojā, mēģinot pamest Gazas ziemeļus.
Analītiķe: Izraēlas sauszemes iebrukums Gazā var novest pie reģionāla kara
Analītiķe: Izraēlas sauszemes iebrukums Gazā var novest pie reģionāla kara
Izraēlas iebrukums Gazas joslā varētu izraisīt reģionālu karu, šādas bažas paudusi starptautisko attiecību domnīcas "Chatham House" analītiķe Nomi Barjacova. Izraēlai gatavojoties iespējamam sauszemes iebrukuma Gazā, civiliedzīvotāji turpina atsaukties Izraēlas aicinājumam un pamest teritoriju. Tikmēr starptautiskās organizācijas un rietumvalstu politiķi turpina centienus atturēt no konflikta tālākas eskalācijas.
ASV valsts sekretārs: Izraēlai ir tiesības aizstāvēties, bet nedrīkst ciest civiliedzīvotāji
(papild...
ASV valsts sekretārs: Izraēlai ir tiesības aizstāvēties, bet nedrīkst ciest civiliedzīvotāji (papildināts)
Izraēlā vizītē ieradies ASV valsts sekretārs Entonijs Blinkens, lai paustu atbalstu pēc asiņainajiem palestīniešu islāmistu organizācijas "Hamas" uzbrukumiem aizvadītajā nedēļas nogalē. Tikmēr Gazas joslā turpinājās Izraēlas gaisa spēku  uzlidojumi un simtiem tūkstoši palestīniešu pametuši savas mājas, lai meklētu drošāku patvērumu. 
Slovākijas prokrieviski noskaņotais politiķis Fico nostiprina savas izredzes kļūt par nākamo premjer...
Slovākijas prokrieviski noskaņotais politiķis Fico nostiprina savas izredzes kļūt par nākamo premjeru (papildināts)
Slovākijas kreisi populistiskā partija "Smer" trešdien parakstīja koalīcijas līgumu ar partiju "Hlas" ("Balss") un Slovāku Nacionālo partiju (SNS). Koalīcijas līguma parakstīšana, domājams, ļaus bijušajam premjerministram Robertam Fico, kurš priekšvēlēšanu kampaņā pauda prokrievisku un antiamerikānisku nostāju, atgriezties valdības vadītāja amatā. 
Somija un Igaunija izmeklē gāzesvada «Balticconnector» bojāšanu; Latvijā gāzes apgāde – drošībā
(pap...
Somija un Igaunija izmeklē gāzesvada «Balticconnector» bojāšanu; Latvijā gāzes apgāde – drošībā (papildināts)
Nedēļas nogalē Somu līcī konstatētie bojājumi gāzesvadā "Balticconnector", kas savieno Somiju un Igauniju, visticamāk, radušies ārēju darbību rezultātā. Tā preses konferencē paziņoja Somijas premjerministrs. Izmeklēšana turpinās un gatavību tajā palīdzēt paudusi arī NATO. Latvijas amatpersonas norādījušas, ka ziņas par iespējamu sabotāžu ir satraucošas, taču situācija Latvijā ar dabasgāzes apgādi ir droša.
Analītiķis: «Hamas» vēlējās izprovocēt Izraēlas iebrukumu Gazas joslā
Analītiķis: «Hamas» vēlējās izprovocēt Izraēlas iebrukumu Gazas joslā
Izraēlas atbilde palestīniešu teroristiskajam grupējumam "Hamas" mainīs Tuvos Austrumus. Tā paziņojis Izraēlas premjerministrs Benjamins Netanjahu, gan nekonkretizējot, kas tieši grupējumu sagaida. ASV uzskata, ka Izraēla varētu uzsākt sauszemes iebrukumu Gazā, no kā līdz šim atturējusies. 
ASV bažīgas par Serbijas militāro mobilizāciju pie Kosovas
ASV bažīgas par Serbijas militāro mobilizāciju pie Kosovas
ASV paudušas bažas par plašo Serbijas militāro spēku koncentrēšanu pie Kosovas robežas. Vašingtona to nosaukusi par "bezprecedenta soli", kas destabilizē reģionu un pieprasījusi Belgradu spēkus nekavējoties atvilkt. Serbija šādi reaģē uz pieaugošo vardarbību serbu apdzīvotajā Kosovas ziemeļu daļā. Bažās par pieaugošo saspīlējumu, Lielbritānija nosūtījusi bataljonu ar pus tūkstoti karavīru, lai papildinātu Kosovā patrulējošo NATO miera uzturēšanas misiju.
Kalnu Karabahas iedzīvotāji netic Azerbaidžānas solījumiem par viņu drošības garantēšanu
(papildināt...
Kalnu Karabahas iedzīvotāji netic Azerbaidžānas solījumiem par viņu drošības garantēšanu (papildināts)
Kalnu Karabahu pametuši jau 90 000 cilvēku jeb aptuveni divas trešdaļas anklāva iedzīvotāju. Kaut Azerbaidžānas valdība ir mudinājusi reģiona iedzīvotājus palikt savās mājās, daudzi valsts sniegtajām drošības garantijām netic un tādēļ metušies bēgt. Satraucošie notikumi Armēnijas anklāvā mazinājuši arī armēņu uzticību Krievijai, spriež Gruzijas prezidente Salome Zurabišvili.
Britu zinātnieki: «Brexit» nodarītais kaitējums zinātnei ir neatgriezenisks
Britu zinātnieki: «Brexit» nodarītais kaitējums zinātnei ir neatgriezenisks
"Brexit" nomocītajiem britu zinātniekiem ir iemesls uzgavilēt – Lielbritānija beidzot vienojusies par dalības atjaunošanu Eiropas Savienības zinātnes flagmaņu programmā "Horizon". Lai arī tas ļauj zinātnei uzelpot, citas nozares turpina ciest, bet "Brexit" radītās problēmas joprojām sagādā galvassāpes Lielbritānijas valdībai. Arī vairākums britu tagad atzīst – izstāšanās no ES bija kļūda. 
Ukraina: Krievija koncentrē spēkus Bahmutā
Ukraina: Krievija koncentrē spēkus Bahmutā
Krievija savilkusi vairāk nekā 50 tūkstošus karavīru Bahmutā, koncentrējot arvien lielākus spēkus austrumu frontē. Tā norādījusi Ukraina, kas atzīst, ka tieši Bahmutas sektorā šobrīd notiek visintensīvākās kaujas.
Ukrainas izlūki: Putina sabiedrotais Kadirovs ir smagā veselības stāvoklī
Ukrainas izlūki: Putina sabiedrotais Kadirovs ir smagā veselības stāvoklī
Jau kādu laiku izskan minējumi par Vladimira Putina sabiedrotā Čečenijas līdera Ramzana Kadirova veselības stāvokli. Pēdējās dienās viņa veselība pamatīgi pasliktinājusies, un šobrīd viņš atrodas kritiskā stāvoklī, piektdien apstiprināja Ukrainas izlūki. Ukrainas medijos arī izskan, ka Kadirovs jau vairākas dienas esot komā un ārstēšanai pārvests uz Maskavu.
Turcija atkal izsaka bažas par Zviedrijas dalību NATO
Turcija atkal izsaka bažas par Zviedrijas dalību NATO
Turcijas prezidents Redžeps Tajips Erdogans šķietami atkāpies no vasarā solītās zaļās gaismas Zviedrijas dalībai NATO. Erdogana ieskatā, Stokholma aizvien nav apmierinājusi Ankaras prasības.
Indija piesaka sevi kā uzlecošo lielvaru
Indija piesaka sevi kā uzlecošo lielvaru
Aizvadītajā nedēļas nogalē Indija uzņēma pasaules ietekmīgo valstu līderus, G20 samita dalībniekus. Indijai tā bija iespēja sevi pieteikt kā uzlecošo lielvaru un vidutāju starp dažādām konfliktējošām pusēm.
Kremlis: Putins un Erdogans tiksies pirmdien Sočos
Kremlis: Putins un Erdogans tiksies pirmdien Sočos
Zināmas detaļas par gaidāmo Krievijas prezidenta Vladimira Putina un Turcijas prezidenta Redžepa Tajipa Erdogana tikšanos. Tā notiks pirmdien, 4. septembrī, Krievijas Melnās jūras kūrortpilsētā Sočos. To apstiprinājis Kremlis.
Ukrainas spēki pilnībā atbrīvojuši stratēģiski nozīmīgo Robotini
Ukrainas spēki pilnībā atbrīvojuši stratēģiski nozīmīgo Robotini
Ukrainai izdevies pilnībā atbrīvot Zaporižjas apgabalā esošo Robotines ciematu. Tas ir stratēģiski svarīgs panākums dienvidu frontē, kas ļaus Ukrainai turpmāk uz priekšu virzīties ātrāk. Kijiva turpina gūt panākumus arī citos frontes sektoros, un, kā norādīja eksperti, sākotnējā skepse par gauso progresu Ukrainas pretuzbrukumā varētu izrādīties nepamatota.

Vairāk

Svarīgākais šobrīd