Gints Amoliņš

Gints Amoliņš

LTV ārzemju ziņu korespondents

Apskatīt autora rakstus: Angliski Latviski Krieviski

Autora ziņas
Zviedrija atceļ lielāko daļu Covid-19 ierobežojumu
(papildināts)
Zviedrija atceļ lielāko daļu Covid-19 ierobežojumu (papildināts)
Pateicoties sekmīgai iedzīvotāju vakcinācijas kampaņai, Zviedrijā atcelta lielākā daļa vēl spēkā palikušo ierobežojumu, kas bija noteikti Covid-19 izplatības ierobežošanai. Zviedrijā pret Covid-19 pilnībā ir vakcinēti vairāk nekā 75% iedzīvotāju.
ANO brīdina par badu Afganistānā
ANO brīdina par badu Afganistānā
Afganistānā šoziem draud bads trešajai daļai valsts iedzīvotāju, brīdina Apvienoto Nāciju Organizācija (ANO). Sausuma dēļ raža bijusi niecīga, sarukuši arī mājdzīvnieku ganāmpulki. Tikmēr sievietes aizvien aicina grupējumu "Taliban" ļaut vidusskolas solos atgriezties meitenēm.
Migrantu ceļš uz Eiropas Savienību jeb «ceļojums pa Eiropas tumšo pusi»
Migrantu ceļš uz Eiropas Savienību jeb «ceļojums pa Eiropas tumšo pusi»
Migrantu plūsma uz Eiropas Savienības valstīm vēl nesen varēja šķist kā parādība, kas notiek kaut kur Eiropas otrā malā un īsti neattiecas uz Latviju. Taču pēdējo mēnešu laikā līdz ar Baltkrievijas režīma iesaistīšanos nelegālās migrācijas veicināšanā šī problēma ir sasniegusi arī Latvijas robežu.
Japānas valdošā partija premjera amatam virzīs bijušo ārlietu ministru
Japānas valdošā partija premjera amatam virzīs bijušo ārlietu ministru
Japānā valdošā Liberāldemokrātiskā partija par savu jauno līderi ievēlējusi bijušo ārlietu ministru Fumio Kisidu. Tieši viņa uzdevums būs vadīt partiju drīzumā gaidāmajās parlamenta vēlēšanās, un, visticamāk, tieši viņš 4. oktobrī tiks apstiprināts par nākamo Japānas valdības vadītāju.
Lielbritānijā turpinās problēmas ar degvielas piegādi
(papildināts)
Lielbritānijā turpinās problēmas ar degvielas piegādi (papildināts)
Lielbritānijā turpinās degvielas krīze, jaunākā informācija liecina, ka degvielas nav vai tās trūkst aptuveni trešdaļā degvielas uzpildes staciju. Transporta ministrs vēsta, ka šī krīze ir mākslīgi uzpūsta un iedzīvotājiem nevajadzētu ļauties panikai. Tikmēr britu valdība apsver iespēju degvielas piegādes nodrošināšanai piesaistīt armiju.
Grieķijas salu Krētu satricina spēcīga zemestrīce
Grieķijas salu Krētu satricina spēcīga zemestrīce
Spēcīga zemestrīce pirmdien no rīta satricināja Grieķijas salu Krētu, kur gājis bojā viens cilvēks, bet vismaz deviņi ir ievainoti. Zemestrīces stiprums bijis 5,8 magnitūdas pēc Rihtera skalas.
Ķīnas nekustamo īpašumu tirgus uz zemestrīces sliekšņa
Ķīnas nekustamo īpašumu tirgus uz zemestrīces sliekšņa
Nopietnu satraukumu pasaules finanšu tirgos radījušas Ķīnas nekustamo īpašumu milža "Evergrande" finansiālās nedienas, dažiem pat liekot piesaukt brīdinājumus par ASV finanšu giganta "Lehman Brothers" 2008.gadā piedzīvotā bankrota scenārija atkārtošanos. Ķīnas “Evergrande” ir kompānija ar pasaulē lielākajām parādsaistībām, kuras tai radušās nopietnas grūtības atmaksāt un tas jau atbalsojas pasaules akciju tirgos.
Vācija gatavojas jaunam laikmetam pēc Merkeles valdīšanas beigām
Vācija gatavojas jaunam laikmetam pēc Merkeles valdīšanas beigām
Vācijā pēc nedēļas nogalē gaidāmajām parlamenta vēlēšanām no politiskās skatuves aizies līdzšinējā kanclere Angela Merkele. Sabiedriskās domas aptaujas rāda, ka cīņa par viņas pēcteča posteni ir spraiga un rezultāts – pagaidām neparedzams.
ECT atzinusi Krieviju par vainīgu Ļitviņenko noindēšanā
(papildināts)
ECT atzinusi Krieviju par vainīgu Ļitviņenko noindēšanā (papildināts)
Eiropas Cilvēktiesību tiesa (ECT) atzinusi, ka Krievijai ir jāuzņemas atbildība par 2006. gadā Londonā notikušo bijušā Krievijas specdienestu aģenta Aleksandra Ļitviņenko noindēšanu ar radioaktīvo poloniju. Tiesa secina, ka Ļitviņenko slepkavas ir rīkojušies Krievijas valsts uzdevumā.
Krievijā noslēgušās Valsts domes vēlēšanas, vairākumu saglabās «Vienotā Krievija»
(papildināts)
Krievijā noslēgušās Valsts domes vēlēšanas, vairākumu saglabās «Vienotā Krievija» (papildināts)
Svētdien noslēgusies balsošana Krievijas Valsts domes vēlēšanās, kas norisinājās trīs dienas. Sagaidāms, ka valdošā partija “Vienotā Krievija” saglabās absolūto vairākumu parlamentā, jo bīstamākos konkurentus pastūma malā jau pirms vēlēšanām: pazīstamākais opozīcijas līderis Aleksejs Navaļnijs atrodas cietumā, bet viņa tuvākajiem sabiedrotajiem liedza kandidēt vēlēšanās.
Putinam varas saglabāšanai vajadzīgs paklausīgs parlaments
Putinam varas saglabāšanai vajadzīgs paklausīgs parlaments
Par to, ka šajā nedēļas nogalē Krievijā notiekošajās Valsts domes vēlēšanās uzvarēs valdošā partija “Vienotā Krievija” neviens nešaubās. Ārpus sistēmas esošās opozīcijas kandidāti ir vai nu cietumā, vai bijuši spiesti pamest Krieviju vai viņiem vienkārši liegts kandidēt.
Parīzes Dievmātes katedrāle gatava atjaunošanai
Parīzes Dievmātes katedrāle gatava atjaunošanai
Parīzes Dievmātes katedrāle, kas smagi cieta ugunsgrēkā 2019. gadā, beidzot ir gatava atjaunošanas darbiem, paziņoja Francijas valsts aģentūra, kas pārrauga rekonstrukciju.

Vairāk

Svarīgākais šobrīd