Dāvids Freidenfelds

LTV Ziņu dienesta korespondents

Apskatīt autora rakstus: Angliski Latviski Krieviski

Autora ziņas
Zviedrijas karavīriem liela interese par iespēju piedalīties misijā Latvijā
Zviedrijas karavīriem liela interese par iespēju piedalīties misijā Latvijā
Zviedrija nākamā gada sākumā uz Latviju nosūtīs militāro tehniku un karavīrus samazināta apmēra mehanizētā kājnieku bataljona lielumā. Par to ceturtdien Stokholmā paziņoja Zviedrijas premjerministrs Ulfs Kristersons, kurš tikās ar Latvijas valdības vadītāju Eviku Siliņu ("Jaunā Vienotība").
Steigā virza mehānismu valsts uzņēmumu atbalstam
Steigā virza mehānismu valsts uzņēmumu atbalstam
Lielā steigā tiek virzīti likuma grozījumi, kas paredz atļaut valstij pirkt vērtspapīrus valsts uzņēmumos. Valdība lēmumu pieņēma tikai otrdien, bet jau ceturtdien, 25. aprīlī, par to varētu lemt Saeima. Grozījumi šodien apspriesti un atbalstīti atbildīgajā Saeimas komisijā. Vai steigas pamatā varētu būt vēlme sagatavot augsni "airBaltic" atbalstam?
Satversmes tiesa: Aizliegums audzēt dzīvniekus tikai kažokādu ieguvei atbilst Satversmei
(papildināt...
Satversmes tiesa: Aizliegums audzēt dzīvniekus tikai kažokādu ieguvei atbilst Satversmei (papildināts)
Normas, kas paredz Latvijā aizliegumu audzēt un turēt dzīvniekus tikai kažokādu ieguvei, atbilst Satversmei, atzinusi Satversmes tiesa (ST). Dzīvnieku kā jutīgu būtņu pasargāšana no nevajadzīgām ciešanām ir demokrātiskas sabiedrības vērtība, norādījusi ST, uzsverot, ka mūsdienu sabiedrībai ir ētisks un morāls pienākums nodrošināt dzīvnieku labturību un aizsardzību.
ST koku ciršanas spriedums: Vides aizstāvji – tas ir vēsturisks, meža nozare nepadosies
(papildināts...
ST koku ciršanas spriedums: Vides aizstāvji – tas ir vēsturisks, meža nozare nepadosies (papildināts)
Satversmes tiesas spriedums, ar kuru atcelta norma par mazāka caurmēra koku ciršanu, ir vēsturisks un simbolizē 21. gadsimta resursu pārvaldību, uzskata Pasaules Dabas fonda direktors Jānis Rozītis, atklājot – vides organizācijās notiek diskusijas par iespēju vērsties tiesā ar citiem vides jautājumiem. Tikmēr Meža īpašnieku biedrība aicinās Zemkopības ministriju izvērtēt atcelto normu un to virzīt atkārtoti.
Par kara noziegumu slavināšanu tiesā prokremlisko aktīvisti Jeļenu Kreili
Par kara noziegumu slavināšanu tiesā prokremlisko aktīvisti Jeļenu Kreili
Tiesas priekšā trešdien, 3. aprīlī, stājusies Jeļena Kreile, kura apsūdzēta par genocīda, nozieguma pret cilvēci, nozieguma pret mieru vai kara nozieguma publisku slavināšanu vai attaisnošanu. Tiesībsargājošo dienestu uzmanības lokā viņa nav pirmo reizi, šis ir jau otrais tiesas process, kurā viņa apsūdzēta par kara noziegumu publisku slavināšanu vai attaisnošanu. Pirms tiesa sēdes viņa uz Latvijas Televīzijas (LTV) jautājumiem atbildēja tikai krievu valodā, norādot, ka visas apsūdzības esot nepatiesas. Tikmēr pie viņas mājas logos arvien redzami Krievijas karogi.
Lems par atteikšanos no pensiju ienākuma nodokļa
Lems par atteikšanos no pensiju ienākuma nodokļa
Savākti 10 000 parakstu iniciatīvai, kas paredz atteikties no pensiju aplikšanas ar iedzīvotāju ienākumu nodokli. Saeimas atbildīgajā komisijā skaidroja, ka par šo jautājumu domāts jau sen, bet ietekme uz budžetu bijusi pārāk liela. Šajā reizē, iespējams, būs cits risinājums, lai nodokļu slogu pensionāriem samazinātu.
Jelgavas novada mēra Lasmaņa skandāla ēnā domē uzvirmo cīņa par varu
Jelgavas novada mēra Lasmaņa skandāla ēnā domē uzvirmo cīņa par varu
Par Jelgavas novada domes priekšsēdētāja atstādināšanu vairāki deputāti bija gatavi balsot jau trešdien un domes sēdei iesniedza pieteikumu, lai jautājumu par mēra Madara Lasmaņa ("Latvijas attīstībai") atstādināšanu pievienotu trešdienas sēdes darba kārtībai. Atstādināšanas iniciatori pauda, ka pēc publiskotā video ar mēru, kurš darba mašīnā sēdes laikā nodarbojas ar, iespējams, nepiedienīgām darbībām – nevar būt šaubu par nepieciešamību viņu atstādināt pēc iespējas ātrāk. Citi deputāti tam nepiekrita un priekšlikumu noraidīja. 
Uz Krieviju turpina eksportēt 143 Latvijas uzņēmumi
Uz Krieviju turpina eksportēt 143 Latvijas uzņēmumi
Vairāk nekā 140 Latvijas uzņēmumi turpina sadarbību ar Krievijas Federāciju, piedāvājot savus produktus tirdzniecībai Krievijas tirgū. Salīdzinot datus ar 2022. gadu, eksports samazinājies vien par 2%. Kas ir šie uzņēmumi, ar ko tie nodarbojas un vai tiešām negrasās saites ar Krieviju pārtraukt?
Baltkrievijā ražoto liftu maiņa notiek lēni
Baltkrievijā ražoto liftu maiņa notiek lēni
Liftu uzturēšana tehniskā kārtībā ir kārtīgs izaicinājums kopš Krievijas iebrukuma Ukrainā. Teju visi vecie lifti namos, kuri būvēti Padomju Savienības laikā, ir Baltkrievijā ražoti. SIA "Rīgas namu pārvaldnieks" pauž, ka ilgtermiņa atbilde būtu nomaiņa pret jauniem, Eiropā ražotiem, bet vien retajā daudzdzīvokļu ēkā iedzīvotāji to var atļauties. Tikmēr uzturētāji meklē citus risinājums.
Divdomīga domes sēdes video dēļ skandālā iekļūst Jelgavas novada mērs Lasmanis
(papildināts)
Divdomīga domes sēdes video dēļ skandālā iekļūst Jelgavas novada mērs Lasmanis (papildināts)
Jautājumus par ētiku radījis sociālajos tīklos publicēts ieraksts no Jelgavas novada domes Budžeta komisijas sēdes, kurai domes priekšsēdētājs Madars Lasmanis ("Latvijas attīstībai") bija pievienojies attālināti. Sēdes ierakstā redzami šķietami nepiedienīga rakstura pieskārieni aizmugurē sēdošai sievietei. Domes priekšsēdētājs gan intervijā LTV Ziņu dienestam visus pārmetumus noliedza un pauda, ka tā ir pret viņu vērsta nomelnošanas kampaņa.
Policija noskaidrojusi iespējamo šoferi, kurš Tīnūžos traucies ar 240 km/h
Policija noskaidrojusi iespējamo šoferi, kurš Tīnūžos traucies ar 240 km/h
Jau noskaidrota iespējamā persona, kura Tīnūžos pārkāpa ceļu satiksmes noteikumus, iebraucot apdzīvotā vietā ar ātrumu virs 200 kilometriem stundā un apdraudot gan sevi, gan citus satiksmes dalībniekus. Policijā skaidro, ka sodīt personu pēc internetā publicēta video ir sarežģīti un notikušā apstākļi tiek vēl skaidroti.  
Dreiliņu iedzīvotāji protestē pret atkritumu dedzināšanas rūpnīcas celtniecību tuvu dzīvojamām mājām...
Dreiliņu iedzīvotāji protestē pret atkritumu dedzināšanas rūpnīcas celtniecību tuvu dzīvojamām mājām (precizēts)
Dreiliņu iedzīvotāji protestē pret atkritumu dedzināšanas rūpnīcas celtniecību tuvu dzīvojamām mājām. Ieceri šķietami jau pērn iedzīvotājiem bija izdevies apturēt. Tomēr, neraugoties uz nelabvēlīgu domes lēmumu, turpinās būvniecības plānošana un Ropažu domei, visticamāk, atkal nāksies lemt – ļaut vai neļaut būvēt Latvijā lielāko reģenerācijas rūpnīcu.
Latvijas munīcijas ražotne darbu daļēji varētu sākt līdz gada beigām
Latvijas munīcijas ražotne darbu daļēji varētu sākt līdz gada beigām
Latvija ir vienīgā no Baltijas valstīm, kas ieguvusi finansējumu no Eiropas Komisijas (EK) fonda munīcijas ražošanas atbalstam. Kamēr līgumi vēl nav parakstīti, Aizsardzības ministrijā (AM) par summām un termiņiem izsakās piesardzīgi. Tomēr aizsardzības ministrs cer, ka rūpnīca sāks darbu jau šā gada beigās. 
Latvijas zemnieki plāno šī gada protestus un prasības
Latvijas zemnieki plāno šī gada protestus un prasības
Jau tagad tiek domāts par iespējamiem zemnieku protestiem rudenī. Biedrības "Zemnieku saeimas" kongresā piektdien, 15. martā, vairums sanākušo pauda, ka darbu sezona jau sākusies, tāpēc ielās diez vai vēl varēs izbraukt. Bet, ja līdz rudenim, kad raža būs jau novākta, netiks izpildīts solītais, tad gan būs protesti – lielāki un skaļāki nekā līdz šim.
Deputāti interesējas par sabiedrisko mediju uzrauga rīcībspēju, Uplejai-Jegermanei pametot SEPLP
Deputāti interesējas par sabiedrisko mediju uzrauga rīcībspēju, Uplejai-Jegermanei pametot SEPLP
Saeimas deputāti pauž bažas par Sabiedrisko elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomes (SEPLP) nākotni. Diskusijās parlamentā izskanēja jautājumi, vai padome maz būs rīcībspējīga, amatu pamatot vienai no trijiem padomes locekļiem. Izskanēja arī piedāvājumi atrisināt pie viena galda padomes iekšējās domstarpības, taču no SEPLP aizejošā Sanita Upleja-Jegermane uzsvēra, ka atlūgums ir iesniegts, vienlaikus paužot gatavību strādāt līdz gada beigām.
Rīgas iedzīvotājiem rīkos seminārus par civilo aizsardzību; top plāns un sola bukletus
Rīgas iedzīvotājiem rīkos seminārus par civilo aizsardzību; top plāns un sola bukletus
Kā iedzīvotājiem rīkoties kara, dabas katastrofu, radiācijas avārijas un citu briesmu gadījumā? Par to Rīgas pašvaldība iedzīvotājus šogad izglītos vairākos semināros. Galvaspilsētas domes komitejā atbalstīja vairāk nekā 200 lapaspušu lielo Civilās aizsardzības plānu, tālāk to virzot uz domes sēdi. Pašvaldība šogad apņemas arī atjaunot divas bumbu patvertnes.
«Vienotības» finanses vērtē arī Valsts ieņēmumu dienests
«Vienotības» finanses vērtē arī Valsts ieņēmumu dienests
Iespējamo aplokšņu algu maksāšanu partijas "Vienotība" darbiniekiem pārbauda Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB), kas atklāja, ka pārbaude ilgst jau vairākus mēnešus sadarbībā ar citām uzraugošajām iestādēm. Partijas finanšu vērtēšanu veic arī Valsts ieņēmumu dienests (VID). Tikmēr "Vienotība" no partijas izslēgusi trauksmes cēlēju.
Eiropas Prokuratūra: ES naudas izkrāpšanā Latvijā lielākās summas figurē PVN shēmās
Eiropas Prokuratūra: ES naudas izkrāpšanā Latvijā lielākās summas figurē PVN shēmās
Latvijā pieaug izkrāptās summas no Eiropas Savienības (ES) fondu līdzekļiem. Vislielākās summas ir krāpniecības shēmās, kuras saistītas ar pievienotās vērtības nodokli (PVN). Lietās, kuru izmeklēšanu pērn sāka Eiropas Prokuratūra, aprēķinātie zaudējumi tuvojas 42 miljoniem eiro. Igaunijā un Lietuvā izkrāptās summas ir mazākas. 
NBS un eksperti: Latvijai šobrīd militāru draudu nav, skandalozie vēstījumi – spekulācijas un panika...
NBS un eksperti: Latvijai šobrīd militāru draudu nav, skandalozie vēstījumi – spekulācijas un panikas sēšana (papildināts)
Latvijai šobrīd militāra apdraudējuma nav, uzsver Nacionālie bruņotie spēki (NBS), militārie eksperti un Valsts prezidents Edgars Rinkēvičs. Tādēļ informatīvajā telpā pēdējā laikā izskanējušās dažādu avotu tendenciozās spekulācijas par iespējamu apdraudējuma pieaugumu Eiropā, tostarp Latvijā, ir jāvērtē ļoti kritiski. NBS vadība arī aicinājusi iedzīvotājus nedalīties tālāk ar šādiem apdraudējuma vēstījumiem, lai neatbalstītu Krievijas propagandas mašinēriju, kura mēģina sēt bailes par iespējamu uzbrukumu Latvijai vai citai NATO dalībvalstij.
Rīgā sporta laukumā jaunietis gūst traumas; pašvaldība un skola nespēj sadalīt atbildību par uzturēš...
Rīgā sporta laukumā jaunietis gūst traumas; pašvaldība un skola nespēj sadalīt atbildību par uzturēšanu
Svētdien kāds jaunietis guvis galvas traumu Rīgas pašvaldības mini futbola laukumā. No konstrukcijas atdalījās daļa vārtu pārliktņa un trāpīja jaunietim pa galvu. Šis atsevišķais gadījums iezīmē vienu no problēmjautājumiem Rīgas pašvaldībā – nedrošu sporta un atpūtas laukumu Rīgā ir daudz un dažkārt, kā šajā gadījumā, pašvaldībai tika ziņots jau gadiem, bet atbildes neseko. 
Pasta nodaļu likteni izlems līdz aprīlim
Pasta nodaļu likteni izlems līdz aprīlim
Latvijas Pasta reforma pagaidām ir apturēta pilnībā, un neviena pasta nodaļa no jauna netiks slēgta. Bet tās, kuru darbība pārtraukta, – paliks slēgtas, trešdien, 28. februārī, informēja Latvijas Pasta valde, padome un satiksmes ministrs.

Vairāk

Svarīgākais šobrīd