4. studija

LTV raidījums

Apskatīt autora rakstus: Angliski Latviski Krieviski

Autora ziņas
Cilvēku bažas raisījušie plankumi uz kokiem Imantā – ķērpji, kas liecina par tīrāku gaisu
Cilvēku bažas raisījušie plankumi uz kokiem Imantā – ķērpji, kas liecina par tīrāku gaisu
Imantas mežā Rīgā uz koku stumbriem lielā vairumā parādījušies balti plankumi, liekot iedzīvotājiem prātot, vai tā tam ir jābūt. Lai arī nezinātājam varētu šķist, ka kokus piemeklējusi kāda kaite, tomēr Dabas aizsardzības pārvaldē mierināja – tā ir ķērpju suga Phlyctis argena, kas patiesībā liecina par tīru gaisu, vēstīja Latvijas Televīzijas raidījums "4. studija".
Savlaicīgi neapcietinātā dzērājšofera lietā cietusī ģimene saņem vien atvainošanos
Savlaicīgi neapcietinātā dzērājšofera lietā cietusī ģimene saņem vien atvainošanos
Pirms vairākiem gadiem vīrietim piesprieda sešu gadus cietumā par reibumā izraisītu avāriju, kurā dzīvību zaudēja trīs cilvēki, tostarp maza meitenīte. Taču viņš turpināja baudīt dzīvi un izklaidēties, jo Valsts policijas Kurzemes nodaļas kriminālpolicisti aizmirsa viņu apcietināt un nogādāt ieslodzījuma vietā. Cietusī ģimene vērsās tiesā pret valsti, bet morālās kompensācijas vietā tagad saņēmusi vien atvainošanās vēstuli, bet tiesnese, kura nenokontrolēja sprieduma izpildi šajā lietā, pa šo laiku paaugstināta amatā.
Vai laikapstākļu mērīšanas radiozondes var uzkrist uz galvas?
Vai laikapstākļu mērīšanas radiozondes var uzkrist uz galvas?
Lai pēc iespējas precīzāk prognozētu laikapstākļus, metereologi izmanto radiozondes. Latvijas Televīzijas (LTV) raidījuma "4. studija" skatītājs interesējās, kur zondes nokrīt, kad tās ir beigušas misiju, un vai tās var uzkrist cilvēkam, transportlīdzeklim vai mājai?
Laulību līgumi, testamenti un personas kodi «Latvijas Vēstnesī»: cik likumīga ir šādu datu publiskoš...
Laulību līgumi, testamenti un personas kodi «Latvijas Vēstnesī»: cik likumīga ir šādu datu publiskošana
Personas kods, telefona numurs, adrese, tautība un pat partijas piederība – tie ir dati, kas ir ne tikai mūsu, bet arī valsts rīcībā. Latvijas Televīzijas (LTV) raidījumā "4. studija" vērsās kāda skatītāja, kura ir neizpratnē, kāpēc masu medijos izskan brīdinājumi nenodot nevienam savus personas datus, bet tajā pašā laikā izdevums "Latvijas Vēstnesis" drīkst publicēt informāciju ar konkrētu cilvēku vārdiem, uzvārdiem un personas kodiem, piemēram, par laulāto mantiskajām attiecībām.
«Apeirons»: Rīgas tiltu un tuneļu pacēlājiem nevar ielikt sekmīgu atzīmi
«Apeirons»: Rīgas tiltu un tuneļu pacēlājiem nevar ielikt sekmīgu atzīmi
Pie Rīgas tiltiem un tuneļiem ir 10 lifti jeb vertikālie pacēlāji, kuru uzturēšana gadā izmaksā 378 000 eiro. Latvijas Televīzijas (LTV) raidījums "4. studija" jau iepriekš vēstīja, ka vandāļu uzbrukumu piedzīvojuši un nedarbojas Dienvidu tilta lifti. Tos divu mēnešu laikā pašvaldība joprojām nav spējusi salabot.  "4. studija" kopā ar apvienības "Apeirons" vides pieejamības ekspertu devās pārlūkot galvaspilsētas pacēlājus un noskaidrot, vai tiesa, ka tie biežāk nedarbojas, nekā darbojas.
Sola ar «brīnumlīdzekli» izārstēt hroniskas kaites; PTAC sāk lietu par negodīgu komercpraksi
Sola ar «brīnumlīdzekli» izārstēt hroniskas kaites; PTAC sāk lietu par negodīgu komercpraksi
Uztura bagātinātājs, kas spējot izārstēt pat hroniskas slimības – šāda reklāma nodrukāta reklāmas avīzē, kura nonākusi cilvēku pastkastītēs. Šo zīmola "Wellmed Club" līdzekli tiešajā pārdošanā iegādājusies kāda Latvijas Televīzijas raidījuma "4. studija" skatītāja, kurai radās jautājums, vai šādā veidā nekrāpj pircējus. Tikmēr patērētāju tiesību sargātāji pret uzņēmumu sākuši negodīgas komercprakses lietu, bet Pārtikas un veterinārajā dienestā (PVD) atgādina – uztura bagātinātāji nav zāles. Un tos visdrošāk iegādāties ir aptiekās, pirms tam konsultējoties ar ģimenes ārstu vai farmaceitu.  
Apgaismojums, cietais segums, ūdens novade: kādām prasībām jāatbilst stāvlaukumam Rīgā
Apgaismojums, cietais segums, ūdens novade: kādām prasībām jāatbilst stāvlaukumam Rīgā
Lai zemes gabalu Rīgā varētu izveidot par stāvlaukumu, tam ir jāatbilst vairākām prasībām, tāpēc kuru katru zemes pleķīti par stāvlaukumu pasludināt nevar. Kā norāda Rīgas domē (RD), autostāvvieta ir 1. grupas inženierbūve, kuras izbūvei Būvniecības informācijas sistēmā ir jāiesniedz paskaidrojuma raksts kopā ar visiem nepieciešamajiem dokumentiem, ko akceptē pašvaldība.
Malumednieka slazdos Antiņciemā krīt vietējo mājdzīvnieki; sākts kriminālprocess
Malumednieka slazdos Antiņciemā krīt vietējo mājdzīvnieki; sākts kriminālprocess
Lapmežciema pagastā, Antiņciemā, jau ilgāku laiku uzdarbojas malumednieks, kurš izliek lamatas nelielo zvēru – lapsu un jenotu – izķeršanai. Diemžēl ēsma pievilina arī vietējo iedzīvotāju mājdzīvniekus, jo lamatas izliktas turpat dzīvojamo māju tuvumā. Lai gan mājdzīvnieki jau gadiem ilgi tiek nežēlīgi savainoti, apkaimes iedzīvotāji nespēja noskaidrot, kurš kaimiņš ar kaitniecību un likumpārkāpumiem nodarbojas, līdz kāda sieviete ar videokameru, šķiet, piefiksējusi vaininieku. Valsts policija (VP) ierosinājusi kriminālprocesu, bet Valsts meža dienestā (VMD) ierosinātas trīs administratīvo pārkāpumu lietvedības.
Kā iztecināt sulu ar mazāku skādi bērzam? Arborista noslēpums
Kā iztecināt sulu ar mazāku skādi bērzam? Arborista noslēpums
Bērzu sulu tecināšana Latvijā ir tradīcija. Sākoties sulu laikam, speciālisti ar padomiem neskopojas, piemēram, nevajadzētu urbt jaunos bērzos, un jāatceras, ka bērzu sula no katra koka garšos citādāk; saulainākā vietā auguša bērza sula būs arī saldāka. Ne visi zina kādu arboristu viltību – sulu no bērziem var iztecināt arī no nogriezta zara, turklāt mazāk kaitējot kokam, vēstīja Latvijas Televīzijas raidījums "4. studija".
Lielajā talkā šogad piedalās visas vietvaras; plāno pamatīgāk sakopt Zaķusalu
Lielajā talkā šogad piedalās visas vietvaras; plāno pamatīgāk sakopt Zaķusalu
Aprīlis ir klāt, tas nozīmē, ka līdz ikgadējam vides sakopšanas pasākumam, Lielajai talkai, vairs nav ilgi jāgaida. Šogad rīkotāji priecājas, ka darbos piedalīsies visas vietvaras. Tāpat iecerēts doties sakopt Zaķusalu, kur darba esot daudz, Latvijas Televīzijas raidījumu "4. studija" informēja talkas pārstāvji.
Cik ilgi policija meklē nozagtos velosipēdus?
Cik ilgi policija meklē nozagtos velosipēdus?
Ir sākusies aktīvā velosezona, kas nozīmē – aktivizēsies arī "melnais velosipēdu tirgus". Latvijas Televīzijas raidījumā "4. studija" vērsās skatītāja, kurai velosipēds nozagts pirms pieciem gadiem. Viņa pauda neizpratni, kāpēc šo gadu laikā no Valsts policijas nav saņemta neviena vēsts par braucamrīka likteni. Cik ilgi un vai vispār policija meklē nozagtos velosipēdus?
Kāpēc zīdaiņu piena maisījumu sastāvā ir palmu eļļa? Skaidro speciālisti
Kāpēc zīdaiņu piena maisījumu sastāvā ir palmu eļļa? Skaidro speciālisti
Latvijas Televīzijas raidījums "4. studija" saņēma ziņu no kādas skatītājas, kura pamanījusi, ka gandrīz visos zīdaiņu piena maisījumos esot pievienota palmu eļļa. Speciālisti skaidro, ka tas nav bīstami mazuļu veselībai, jo eļļa nav tehnoloģiski apstrādāta, Eiropas Savienības regulas nosaka stingrus kvalitātes kritērijus. Palmu eļļu pievieno maisījumiem, lai iegūtu taukskābes un piena sastāvs būtu iespējami tuvs mātes piena sastāvam.
Sakrituši un nolūzuši koki un zari krustām šķērsām, jeb kas atbild par Rīgas teritorijā esošo mežu s...
Sakrituši un nolūzuši koki un zari krustām šķērsām, jeb kas atbild par Rīgas teritorijā esošo mežu sakopšanu
Raidījuma "4.studija" skatītāja vērsusies pie redakcijas ar jautājumu par to, kā tiek apsaimniekoti Rīgas meži, jo šopavasar, citējot viņu: "ir trakāk nekā džungļos". SIA "Rīgas meži" pārstāvis raidījumam skaidro, ka uzņēmumam ir mežu apsaimniekošanas plāns, kas ir spēkā līdz 2026. gadam, un, sekojot tam, arī tiek pieņemts lēmums, kur mežus tīrīt, kur nē. Ja koki ir pārkrituši pāri lielām takām vai apdraud atpūtniekus, tad par konkrēto vietu jāziņo uzņēmumam SIA "Rīgas meži".
Rīgas ielu jaunie nosaukumi jau atrodami interaktīvajās kartēs, plāksnītes nomainīs tuvāko mēnešu la...
Rīgas ielu jaunie nosaukumi jau atrodami interaktīvajās kartēs, plāksnītes nomainīs tuvāko mēnešu laikā
Rīgā jau kopš februāra beigām ir vairāki jaunu ielu nosaukumi, tai skaitā Maskavas ielai atdots viens no tās vēsturiskajiem nosaukumiem un tā atkal ir Latgales iela. Jaunie nosaukumi jau atrodami interaktīvajās kartēs "Google maps" un "Waze", bet ielu plāksnītes tiks nomainītas tuvāko mēnešu laikā. Vai ielu nosaukuma maiņa finansiāli skars arī konkrēto ielu iedzīvotājus, uzņēmējus? Vai operatīvie dienesti neapjuks jaunajos nosaukumos? 
Lūznis vai vērtība – īpašnieks un apdrošinātājs nevar vienoties par avārijā sadragāta retro motocikl...
Lūznis vai vērtība – īpašnieks un apdrošinātājs nevar vienoties par avārijā sadragāta retro motocikla vērtību
Retro auto vai motociklu īpašnieki bieži vien ir īsti fanāti - paši tos restaurē, meklē detaļas un velta tam savu laiku un naudu. Transporta negadījumos antīkie spēkrati nokļūst visai reti. Tomēr Latvijas Televīzijas (LTV) raidījumā "4. studija" vērsās 60 gadus sena motocikla īpašnieks, kurš pirms diviem gadiem kāda autovadītāja dēļ iekļuvis satiksmes negadījumā. Viņš nav mierā ar apdrošinātāja piešķirtās atlīdzības apmēru motocikla remonta izdevumiem.
Nauda vispirms, līgums – pēc tam. Rīdzinieks nemierā ar pašvaldības zemes iegādes nosacījumiem
Nauda vispirms, līgums – pēc tam. Rīdzinieks nemierā ar pašvaldības zemes iegādes nosacījumiem
Kā notiek pirkšanas-pārdošanas process, ja iegādājamies nekustamo īpašumu, automašīnu vai kādu citu lielāku pirkumu? Parasti vispirms tiek sastādīts pirkuma līgums, pircējs iepazīstas ar nosacījumiem un uz līguma pamata samaksā pārdevējam naudu. "4. studijas" skatītājs Aigars ir ļoti pārsteigts, ka, izrādās, mēdz būt situācijas, kad šī lietu kārtība ir citādāka. Turklāt – slēdzot pirkuma līgumu ar pašvaldību.
Miega diagnostika ar speciālista nosūtījumu šogad pieejama par valsts naudu
Miega diagnostika ar speciālista nosūtījumu šogad pieejama par valsts naudu
Miega traucējumi ir viena no biežākajām veselības problēmām. Ja miega problēmas ilgstoši atkārtojas un nepāriet, iespējams, cilvēku piemeklējuši nozīmīgi miega traucējumi un nepieciešami izmeklējumi pie speciālista. Labā ziņa – no šī gada ar speciālista nosūtījumu pieejama valsts apmaksāta miega diagnostika. 
Melnā dzilna – lielākais kalējs starp Eiropas dzeņiem
Melnā dzilna – lielākais kalējs starp Eiropas dzeņiem
Mel­nā dzil­na ir lie­lā­kais Ei­ro­pas dze­nis, skaidro dabas draugs Ilmārs Tīrmanis. Garš, slaids putns. Prāvs! Mel­nās dzil­nas ap­spal­vo­jums at­bil­sto­šs no­sau­ku­mam, – vis­caur vienmērīgi ma­tē­ti mel­nā krā­sā, vie­nī­gi uz sa­lī­dzi­no­ši lie­lās gal­vas ir karmīnsar­ka­na spalvu "mi­cī­te". Tē­vi­ņam tā pār­klāj vi­su gal­vas virs­u, bet mā­tī­tei sedz ti­kai pa­kau­si.
Kanalizācijas noplūde vidē – kā rīkoties un kam zvanīt?
Kanalizācijas noplūde vidē – kā rīkoties un kam zvanīt?
Rīgā joprojām ap 12 000 iedzīvotāju izmanto decentralizētās kanalizācijas sistēmas. Ministru kabineta noteikumi paredz, ka tās apsaimniekotājiem vai īpašniekiem bija jāreģistrē vietvarā līdz 2021. gada 31. decembrim. Taču ne visi to izdarījuši. Kā rīkoties, ja netīši, garām ejot, uzieta kanalizācijas noplūde vidē? Kam ziņot par šāda veida pārkāpumiem, ja pašvaldība atsakās to risināt?
Grīziņkalnā aiztur rūdītu laupītāju: «Tāda nežēlība pret senioriem sen nav piedzīvota»
Grīziņkalnā aiztur rūdītu laupītāju: «Tāda nežēlība pret senioriem sen nav piedzīvota»
Grīziņkalna iedzīvotāji nedēļas nogalē sāka celt trauksmi – Avotu ielas apkaimē bija cietušas, savā dzīvoklī aplaupītas un piekautas divas seniores. Valsts policijā (VP) atzina, ka tāda nežēlība pret veciem cilvēkiem sen nav tikusi piedzīvota. Recidīvists cilvēkus izsekoja un bija gatavs nogalināt, lai no senioru mājokļiem iznestu rotaslietas, naudu, telefonu un gleznas. Noziedznieku izdevās aizturēt, taču notikušais mudina brīdināt seniorus – nesarunāties uz ielas ar svešiniekiem un nestāstīt, kādas vērtīgas lietas ir viņu mājās. 
Lai skatītu šo resursu, mums ir nepieciešama jūsu piekrišana sīkdatnēm.

Vairāk

Svarīgākais šobrīd