4. studija

LTV raidījums

Apskatīt autora rakstus: Angliski Latviski Krieviski

Autora ziņas
Pēc izlikšanas no dzīvokļa sieviete turpina antisanitāru dzīvi kāpņu telpā. Kur vērsties kaimiņiem?
Pēc izlikšanas no dzīvokļa sieviete turpina antisanitāru dzīvi kāpņu telpā. Kur vērsties kaimiņiem?
Kaimiņi daudzdzīvokļu namā Rīgā, Dzilnas ielā, nobažījušies par sievieti, kura pirms vairākiem gadiem izlikta no dzīvokļa parāda dēļ, bet joprojām regulāri uzturas kāpņu telpā, radot netīrību un apdraudot vietējos. Lai gan policija un sociālais dienests sievieti nevar piespiest pret viņas gribu saņemt sociālu palīdzību, tiesu eksperte Latvijas Televīzijas raidījumam "4. studija" norādīja, ka iedzīvotāji var rakstīt kolektīvo iesniegumu Rīgas Psihiatrijas un narkoloģijas centram, lai tas izvērtētu sievietes veselības stāvokli.
Agresīva skolēna tiesības pāri visiem. Liepājā vardarbībā cietušajam zēnam meklēs citu skolu
Agresīva skolēna tiesības pāri visiem. Liepājā vardarbībā cietušajam zēnam meklēs citu skolu
Liepājas 8. vidusskolā 4. klases skolēns Ralfs ir ar īpašām vajadzībām, viņš ilgstoši ik dienas cieta no klasesbiedra vardarbības. Ralfs nebija vienīgais bērns klasē, kurš cieta no viena konkrēta bērna varmācības, situāciju nespēja uzlabot ne vecāki, ne pedagogi. Varmācīgais skolēns tagad mācās attālināti, jo sociālajos tīklos ir draudēts izrēķināties ar viņu; zēna māte teica, ka nākotnē plāno meklēt savam bērnam citu mācību iestādi. Arī cietušajam Ralfam komisijas sēdē Liepājas Izglītības pārvaldē meklēs iespēju mācīties citā skolā.
Viena nemaksātāja dēļ namā Rīgā apkuri nepieslēdz visai mājai; tiesu izpildītājs ar parāda piedziņu...
Viena nemaksātāja dēļ namā Rīgā apkuri nepieslēdz visai mājai; tiesu izpildītājs ar parāda piedziņu nesteidzas
Ieriķu ielas 19 namam Rīgā parāda dēļ joprojām nav pieslēgta apkure. Namā ir astoņi dzīvokļi, bet nemaksātājs – viens. Parāds par apkuri ir 3000 eiro, un kaimiņi ir neizpratnē, kāpēc tiesu izpildītājs dzīvokli parādniekam neatņem. Kā Latvijas Televīzijas raidījumam "4. studija" skaidroja Latvijas Zvērinātu tiesu izpildītāju padomē, parāda piedziņu uz nekustamo īpašumu vērš tikai tad, ja parādu nav iespējams piedzīt ar citām metodēm.
Kāpēc kastaņkoku lapas tik ļoti nobrūnējušas? Skaidro eksperti
Kāpēc kastaņkoku lapas tik ļoti nobrūnējušas? Skaidro eksperti
Daudzi šoruden un arī citus gadus noteikti ir pamanījuši nobrūnējušās zirgkastaņu lapas. Šoreiz tas nav tikai gadalaiku maiņas dēļ, proti, jau pēdējos divus gadu desmitus Latvijā novērota brūnkode, kuras kāpuri iecienījuši zirgkastaņu lapas. Šis kukainis pie mums nonācis gan klimata pārmaiņu dēļ, gan arī cilvēka darbības rezultātā, proti, ievedot slimības un kaitēkļus kopā ar stādmateriāliem, Latvijas Televīzijas raidījumā "4. studija" skaidroja speciālists.
Stiprā vējā mājai uzgāžas dižkoks, ko pašvaldība zāģēt liegusi. Arborists: Šādi gadījumi kļūst biežā...
Stiprā vējā mājai uzgāžas dižkoks, ko pašvaldība zāģēt liegusi. Arborists: Šādi gadījumi kļūst biežāki
Bieriņu iedzīvotāji pāris mēnešu pirms stiprajām rudens vētrām Rīgas domei (RD) ziņoja par, viņuprāt, bīstamu koku, kas jānozāģē. Pašvaldība pēc ekspertu atzinuma koku zāģēt neatļāva, jo tas esot dižkoks labā stāvoklī, tomēr koks galu galā nolūza stiprajā vējā, uzgāžoties mājai. Par laimi, cilvēki necieta, tomēr iedzīvotāji ir neizpratnē par RD un Dabas aizsardzības pārvaldes ekspertiem, kuri koku iepriekš neatzina par bīstamu un neļāva nozāģēt, vēstīja Latvijas Televīzijas raidījums "4. studija".
Ķirbju audzētāja iesaka trīs šķirnes baudīšanai svaigā veidā
Ķirbju audzētāja iesaka trīs šķirnes baudīšanai svaigā veidā
Ķirbis ir veselīga dārza velte, turklāt to var pagatavot neskaitāmi daudz veidos. Tas ne vien lutina mūsu garšu kārpiņas, bet var kalpot arī kā dekors. Ne visiem cilvēkiem garšo ķirbji, taču der izmēģināt, vai nepatika ir arī pret šo lielo ogu svaigā veidā.
Klients sūdzas par nekvalitatīvas degvielas dēļ sabojātu auto; uzņēmums lūdz policiju sākt izmeklēša...
Klients sūdzas par nekvalitatīvas degvielas dēļ sabojātu auto; uzņēmums lūdz policiju sākt izmeklēšanu
Pēc Latvijas Televīzijas raidījuma "4. studija" vēstītā par avāriju degvielas uzpildes stacijā (DUS) "Viada" Lubānas ielā, Rīgā, kur 8 auto īpašnieki, sev nezinot, automašīnās ielēja nevis 95. markas benzīnu, bet gan tā sajaukumu ar notekūdeņiem, pie raidījuma vērsās rīdzinieks Jānis, kurš apgalvoja, ka arī viņa automašīna sabojāta nekvalitatīvas degvielas dēļ, tiesa gan, citā "Viada" DUS. Strīds ar "Viada Baltija" izvērties tik tālu, ka uzņēmums vērsies Valsts policijā ar lūgumu izmeklēt konkrēto gadījumu.
Sētnieks cīņai ar suņiem zālienā brīdina par indi; veterinārārsts iesaka iedarbīgāku un saudzīgu met...
Sētnieks cīņai ar suņiem zālienā brīdina par indi; veterinārārsts iesaka iedarbīgāku un saudzīgu metodi
Kāds Rīgas ēkas sētnieks, bezspēcīgs cīņā ar bezatbildīgajiem suņu saimniekiem, kuri nesavāc savu mīluļu ekskrementus no zālāja, nolēma problēmu risināt, piestiprinot pie sienas brīdinājumu par to, ka zāliens ir saindēts. Tikmēr veterinārārsts iesaka vienkāršāku un daudz iedarbīgāku metodi – piparotā ūdens izsmidzināšanu, vēstīja LTV raidījums "4. studija".
Deputāts Kols uz zinātnes centra «Vizium» eksponāta lauzis kāju
Deputāts Kols uz zinātnes centra «Vizium» eksponāta lauzis kāju
Jau gandrīz pusotru gadu Ventspilī ir atvērts zinātnes centrs "Vizium", kas paredzēts skolēniem un ģimenēm izglītojošai un aizraujošai brīvā laika pavadīšanai. Lauzta kāja un pusgadu ilga atlabšana – tāds ir rezultāts Saeimas deputāta Riharda Kola brīvā laika pavadīšanai ar ģimeni šajā zinātnes centrā, ziņoja LTV raidījums "4. studija".
Rīgas Doma ēku neatbilstošu noteku dēļ bojā lietus ūdens
Rīgas Doma ēku neatbilstošu noteku dēļ bojā lietus ūdens
Rīgas Doma ēku bojā lietus ūdens neatbilstošu noteku dēļ – tās ir pārāk mazas lielajai jumta platībai un lietus laikā ūdens tek tām pāri. Rīgas Domā problēmu apzinās un cenšas rast tai risinājumu, ziņo LTV raidījums "4. studija".
Mežus posta «motociklu sērga» – braucēji izdangājuši Ziemassvētku kauju vietu
Mežus posta «motociklu sērga» – braucēji izdangājuši Ziemassvētku kauju vietu
Ložmetējkalns, kur Pirmā pasaules kara laikā norisinājās Ziemassvētku kaujas, ir kultūrvēsturiska, aizsargājama vieta, tomēr to jau vairākus gadus pamatīgi izpostījuši motorizēto transportlīdzekļu braucēji, vēstīja Latvijas Televīzijas raidījums "4. studija". SIA "Rīgas meži", kura par teritoriju atbild, problēmu zina, tomēr norāda, ka tā jārisina valstiskā līmenī.
Kad izvēlēties un automašīnai likt riepas ar radzēm? Skaidro speciālists
Kad izvēlēties un automašīnai likt riepas ar radzēm? Skaidro speciālists
No 1. oktobra transportlīdzekļiem drīkst likt riepas ar radzēm, tomēr tās būtu ieteicams izmantot, pārvietojoties pa apledojušiem ceļiem lauku teritorijās, nevis pilsētās, kur šādas riepas var arī sabojāt ceļa segumu, vēstīja Latvijas Televīzijas raidījums "4. studija".
Kur mežos meklēt dzērvenes, kāda tām saistība ar dzērvēm?
Kur mežos meklēt dzērvenes, kāda tām saistība ar dzērvēm?
Dzērvenes – daudzgadīgi, mūžzaļi ēriku dzimtas augi – ir tipiskas augsto purvu un purvāju iemītnieces, tātad labprāt aug ar slāpekli nabadzīgās, neauglīgās, skābās, mitrās augsnēs. Īpaši tās iecienījušas kopdzīvi ar sfagnu sūnām. Savu latvisko nosaukumu dzērvenes, visticamāk, izpelnījušās tieši ar to, ka mājo purvos – turpat, kur bieži ieraugāmas dzērves. Turklāt dzērves ir putni, kuri apēd krietnu daudzumu dzērveņu augļu. Starp citu, dzērveņu nosaukums ar dzērvēm saistās ne tikai mūsu, bet arī citās valodās.
Sāk dienesta pārbaudi par aizturētā pašnāvību Jēkabpils policijas iecirknī
Sāk dienesta pārbaudi par aizturētā pašnāvību Jēkabpils policijas iecirknī
Valsts policijas (VP) īslaicīgās aizturēšanas izolatorā Jēkabpilī savu apavu šņorēs pakāries aizturētais. Viņš sūdzējies par veselības problēmām, Latvijas Televīzijas (LTV) raidījumam "4. studija" norādīja bojāgājušā mamma Daiga Sazanova. Viņa negrib ticēt, ka likumsargi šajā situācijā darījuši visu, lai dēls saņemtu nepieciešamo medicīnisko aprūpi un vēlētos dzīvot. Policijā teic – šis ir ārkārtējs un ļoti rets gadījums, kas tiks rūpīgi izmeklēts.
Ēst vai neēst cūcenes? Vienprātības nav, bet aizrauties nevajadzētu
Ēst vai neēst cūcenes? Vienprātības nav, bet aizrauties nevajadzētu
Par to, vai cūcenes var droši lietot uzturā, pilnīgas vienprātības nav. Ir pētījumi, kas liecina par vielas nekotarīna klātbūtni šajās sēnēs, kas var veicināt vēža šūnu attīstību, taču citi zinātnieki šo mītu cenšas apgāzt. Tomēr mikoloģe Inita Dāniele norādīja, ka pieturas pie stingrākā viedokļa – ja kaut kas rada šaubas, tad aizrauties ar to nevajag, vēstīja Latvijas Televīzijas raidījums "4. studija".
Rīgā elektroniskie tablo nerāda patieso sabiedriskā transporta pienākšanas laiku; uzlabojumus sola d...
Rīgā elektroniskie tablo nerāda patieso sabiedriskā transporta pienākšanas laiku; uzlabojumus sola drīz
Rīgā vairākās pieturvietās ir uzstādīti elektroniskie tablo, kas it kā informē par to, pēc cik minūtēm ieradīsies konkrētais sabiedriskais transports. Taču tie bieži ir kļūdaini. Izrādās, tablo nemaz nerāda patieso transporta pienākšanas laiku, jo visi "Rīgas satiksmes" transportlīdzekļi nav aprīkoti ar GPS informāciju. Uzņēmums uzlabojumus sola tuvāko mēnešu laikā.
Par braukšanu pa sabiedriskā transporta joslu šogad sodīti jau 1600 šoferu; pārkāpumus fiksē arī kam...
Par braukšanu pa sabiedriskā transporta joslu šogad sodīti jau 1600 šoferu; pārkāpumus fiksē arī kamera
Par braukšanu pa sabiedriskā transporta joslu Rīgā šogad sodīti jau 1600 šoferu. Lielākā daļa pārkāpumu fiksēti tieši pēdējo trīs mēnešu laikā. Pārkāpēji tiek fiksēti, policistiem apturot transportlīdzekļus, kā arī ar dronu palīdzību un attālināti ar pārvietojamajām video kamerām. Tieši dronu izmantošana esot ļoti efektīva.
Mazas porcijas, garas rindas, īss pusdienlaiks. Vecāki sūdzas par ēdināšanu Āgenskalna Valsts ģimnāz...
Mazas porcijas, garas rindas, īss pusdienlaiks. Vecāki sūdzas par ēdināšanu Āgenskalna Valsts ģimnāzijā
Latvijas Televīzijas raidījumā "4. studija" skaidro skolēnu ēdināšanas problēmas Āgenskalna Valsts ģimnāzijā – vecāki sūdzas par porciju lielumu, pusdienām atļauto laiku, ēdiena izvēli. Ēdināšanas pakalpojuma sniedzēji SIA "Žaks–2" un Rīgas domes pārstāvji pauda, ka pusdienu piedāvājums atbilst visiem normatīvajiem aktiem, ar to skolēniem jābūt paēdušiem, ja vien apēd visu pusdienās piedāvāto ēdienu. Iebildumi ir pret īso laiku, kas atvēlēts pusdienām.
Rīgas Centrālajā stacijā sliežu neatļautu šķērsošanu risina ar žogu, nevis reisu labāku plānošanu
Rīgas Centrālajā stacijā sliežu neatļautu šķērsošanu risina ar žogu, nevis reisu labāku plānošanu
Lai pagūtu dažu minūšu laikā pārsēsties no viena vilciena otrā, daļa pasažieru Rīgas Centrālajā dzelzceļa stacijā nevis izmanto pazemes pārejas, bet gan šķērso sliedes neatļautā vietā. "Pasažieru vilciens" pavasarī solīja, ka pasažieru plūsmu analizēs un ar šo jautājumu tālāk vērsīsies pie "Latvijas dzelzceļa". Pienācis rudens. Kas izdarīts?
Leģendām apvīto zemestauku stadijas – no «olas» līdz smirdošam kukaiņu našķim
Leģendām apvīto zemestauku stadijas – no «olas» līdz smirdošam kukaiņu našķim
Zemestauki ir leģendām apvīta sēne. Tautas medicīnā tos ievāc, kamēr sēne vēl ir olas stadijā. No tās gatavo tinktūras, sulu, to žāvē, saberž pulverī un lieto visdažādāko kaišu gadījumos. Cilvēki, kuri cīnās ar onkoloģiskām saslimšanām, mēdz kā salmiņam ķerties klāt zemestaukiem, tomēr der ielāgot – lai cik spēcīga būtu cilvēka ticība sēnes brīnumspējām, ar tām nevajadzētu pat mēģināt aizstāt modernos farmakoloģiskos preparātus.
Benzīna vietā notekūdeņu kokteilis – astoņi auto īpašnieki «Viada» uzpildes stacijā sabojā spēkratus
Benzīna vietā notekūdeņu kokteilis – astoņi auto īpašnieki «Viada» uzpildes stacijā sabojā spēkratus
Degvielas uzpildes stacijā "Viada" Lubānas ielā lietus dēļ augustā notikusi avārija, kuras rezultātā astoņi auto īpašnieki, to nezinot, savās automašīnās ielēja nevis 95. markas benzīnu, bet gan tā sajaukumu ar notekūdeņiem. Vairākas mašīnas tika neatgriezeniski bojātas, bet cīņa par auto remontu un izmaksu segšanu ilgusi vairākas nedēļas.
Zasas dzirnavu saimnieks īpašumā atrod cilvēka kaulus; Jēkabpils policijai tie neinteresē
(papildinā...
Zasas dzirnavu saimnieks īpašumā atrod cilvēka kaulus; Jēkabpils policijai tie neinteresē (papildināts)
Zasas dzirnavu saimnieks savā īpašumā, tīrot kanālu, atradis cilvēka kaulus. Vietējiem ir sava versija par mirušā cilvēka identitāti, jo pirms vairāk nekā 30 gadiem ciemā pēkšņi pazuda kāds vīrietis. Tikmēr policija par kauliem neliekas ne zinis – lai arī vairākkārt uz dzirnavām policisti ir braukuši, kauli tur atrodas joprojām. Policija atrunājas, ka to atrašanu apgrūtina bīstamā vieta, turklāt nav garantijas, ka tiks atrasti visi kauli.
Ģimene Naujenē palīdz nākt pasaulē simtiem čūsku mazuļu
Ģimene Naujenē palīdz nākt pasaulē simtiem čūsku mazuļu
Čūskas bieži ir iemesls cilvēku fobijām, un nereti tieši cilvēka baiļu dēļ tās tiek nogalinātas. Taču Augšdaugavas novadā ir ģimene, kura nenobijās, gluži otrādi – palīdzēja nākt pasaulē simtiem čūsku mazuļu, tā papildinot savas zināšanas par šiem dzīvniekiem.
Bolderājā top pasaulslavenās gleznas «Svētais Vakarēdiens» mūsdienu versija
Bolderājā top pasaulslavenās gleznas «Svētais Vakarēdiens» mūsdienu versija
Kādu dienu māksliniece Vita Lukstiņa "Facebook" vietnē uzaicināja vīrus iejusties... Jēzus mācekļu lomā un piedalīties fotogrāfijas veidošanā par pasaulslavenās gleznas "Svētais Vakarēdiens" tēmu. Turklāt – šī fotogrāfija tiks izmantota kā skice gleznai, kas rotās Bolderājas evaņģēliski luteriskās baznīcas altāru.
Māja pieder vienam, zeme – citam. Kā risināt strīdu par zemes izmantošanu?
Māja pieder vienam, zeme – citam. Kā risināt strīdu par zemes izmantošanu?
Latvijas neatkarības atjaunošanas sekas īpašumu jautājumos ir jūtamas joprojām. 90. gados ļaudis privatizēja īpašumus, saņēma atpakaļ padomju varas konfiscēto dzimtas mantojumu, bet nereti izrādījās, ka uz šīs zemes jau sabūvētas dzīvojamās mājas, vai, kamēr viens īpašnieks steidza nopirkt zemi, otrs tikmēr jau bija iegādājies mājas virs tās. Tagad, pēc teju 30 gadiem, šis jautājums joprojām ir kā karsts kartupelis. Cik daudz drīkst atļauties saimnieks, kurš dzīvo mājā uz cita cilvēka zemes? Kā risināt strīdu par zemes izmantošanu?

Vairāk

Svarīgākais šobrīd