Latvijā
«Kultūršoka» rīcībā nonāk sarakste starp Mūzikas akadēmijas pasniedzēju un studenti
«Kultūršoka» rīcībā nonāk sarakste starp Mūzikas akadēmijas pasniedzēju un studenti
Studente, kuras prasību par Mūzikas akadēmijas pasniedzēja nepieņemamu uzvedību janvārī izskatīja augstskolas Ētikas komisijā, ir vīlusies par rezultātu. Pasniedzējs, kurš jaunieti nelika mierā ar seksuāla rakstura īsziņām, joprojām drīkst strādāt ar studentiem. Juriste Linda Lielbriede norāda, ka akadēmijas mācībspēkiem, iespējams, ir jārīko mācības. Kultūras ministre Agnese Logina ("Progresīvie") atzīst, ka akadēmijas gadījumā izpratnes trūkums par to, kādas robežas ir jāievēro pasniedzējiem, kuri ir varas attiecībās ar studentiem, ir viena no svarīgākajām problēmām.
Saņemti jauni iesniegumi par seksuālo uzmākšanos Mūzikas akadēmijā; rektors kopā ar studenti vērsies...
Saņemti jauni iesniegumi par seksuālo uzmākšanos Mūzikas akadēmijā; rektors kopā ar studenti vērsies policijā (papildināts)
Cietušie neklusē – arvien vairāk Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijas studenšu ir vērsušās pie Studējošo pašpārvaldes ar iesniegumiem, kuri parakstīti ne-anonīmi. Turklāt iesniegumos esot minēti to mācībspēku vārdi, kas šonedēļ jau izskanējuši publiski un vēl arī citi. Vienā gadījumā rektors Guntars Prānis kopā ar studenti nekavējoties devies uz Valsts policiju.
Rīgā ziemā kaisīto smilšu dēļ pasliktinājusies gaisa kvalitāte; ielas sola notīrīt mēneša laikā
(pap...
Rīgā ziemā kaisīto smilšu dēļ pasliktinājusies gaisa kvalitāte; ielas sola notīrīt mēneša laikā (papildināts)
Smiltis un putekļi – atsevišķās vietās Rīgā to joprojām ir daudz, lai gan jau mēneša sākumā pašvaldības dome ziņoja, ka galvaspilsētas ielās ziemā izkaisītās smiltis sākuši vākt. Tikmēr Latvijas Vides ģeoloģijas un meteoroloģijas centra dati liecina, ka gaisa kvalitāte pilsētās pēdējās nedēļas laikā ir pasliktinājusies, un galvenais iemesls ir tieši ziemā kaisītā pretslīdes materiāla pārpalikumi uz brauktuvēm un ietvēm, kas putekļu veidā ar vēju paceļas gaisā. Ielas sakopt sola mēneša laikā.
Kurzemes pašvaldības sūdzas par ceļu kvalitāti 
Kurzemes pašvaldības sūdzas par ceļu kvalitāti 
Slikto ceļu dēļ uzņēmēji zaudē savu naudu, bērni netiek uz skolu, iedzīvotāji lauž savas mašīnas – tāda ir Latvijas ceļu skarbā realitāte ne vienā vien pašvaldībā. Piektdien kurzemnieki pretenzijas par to pauda satiksmes ministram Kasparam Briškenam ("Progresīvie"), kurš atzina, ka tuvākajos gados nekādi būtiski uzlabojumi nav gaidāmi.
Latvijas un citu valstu kopīgais munīcijas ražošanas projekts no EK saņem 41 miljonu eiro
Latvijas un citu valstu kopīgais munīcijas ražošanas projekts no EK saņem 41 miljonu eiro
Latvijas SIA "Valsts aizsardzības korporācijas" projekts kopā ar Francijas, Itālijas, Somijas un Norvēģijas uzņēmumiem ir ieguvis 41 miljona eiro grantu no Eiropas Komisijas fonda munīcijas ražošanas atbalstam. Tas ir trešais lielākais atbalsts šajā kategorijā. Turklāt Latvija ir vienīgā no Baltijas valstīm, kas tikusi pie šī fonda finansējuma. 
Ugunsdzēsēji tikai pēc 9 mēnešiem pārceļas uz jaunajiem depo
Ugunsdzēsēji tikai pēc 9 mēnešiem pārceļas uz jaunajiem depo
Lai gan jau pērn jūnijā Priekulē un Iecavā oficiāli atklāja jaunos katastrofu pārvaldības centrus, ugunsdzēsēji tos sākuši apdzīvot tikai šomēnes. Iemesls – būvnieki deviņu mēnešu laikā nebija spējuši izpildīt visus līguma nosacījumus un piegādāt aprīkojumu.
Projekta «Volna» aktīvisti apņēmušies krievvalodīgajiem Latvijā parādīt ziņas bez Krievijas propagan...
Projekta «Volna» aktīvisti apņēmušies krievvalodīgajiem Latvijā parādīt ziņas bez Krievijas propagandas slāņa
Krievvalodīgo apziņošanas platforma, kas jau pusotru gadu darbojas Latvijā – "Telegram" kanāls "Volna" –, bija viens no pirmajiem, kas informēja par Viļņā notikušo uzbrukumu Alekseja Navaļnija līdzgaitniekam Leonīdam Volkovam, bet vēl tajā sīkāk izklāstīti plāni protestiem pret nedemokrātiskajām Krievijas prezidenta "vēlēšanām" Rīgā šajā nedēļas nogalē. Baltijas Mediju izcilības centra izpilddirektore Gunta Sloga norāda – viņu kanāls un tajā paustā informācija patīkami pārsteidzis. Kas ir aktīvisti, kas sākuši kanāla darbību?
LSM aptauja: Liela daļa krievvalodīgo gribētu samazināt atbalstu Ukrainai
LSM aptauja: Liela daļa krievvalodīgo gribētu samazināt atbalstu Ukrainai
Lielākā daļa Latvijas iedzīvotāju uzskata, ka Latvijas palīdzība Ukrainai ir jāsaglabā esošā līmenī vai jāpalielina, taču atšķirīgs viedoklis ir lielai daļai krievvalodīgo iedzīvotāju, kas uzskata, ka Latvijas atbalstu Ukrainai vajadzētu samazināt. Par to liecina pētījumu centra "Norstat" sadarbībā ar LSM.lv veiktā sabiedriskās domas aptauja.
Zibakcijā pieprasa pārtraukt mangāna rūdas tranzītu uz Krieviju
Zibakcijā pieprasa pārtraukt mangāna rūdas tranzītu uz Krieviju
Ceturtdienas, 14. marta, vakarā Rīgā notika zibakcija "Pārtraukt asiņaino tranzītu", sanākušajiem protestējot pret mangāna rūdas tranzītu uz Krieviju caur Latviju. Katrīnas dambja un Lugažu ielas stūrī, kas ir blakus Rīgas brīvostas teritorijai, pulcējās apmēram 100 cilvēku.
Kūlas dedzinātājs atzīst – svilina, jo slinkums sakopt zāli rudenī
Kūlas dedzinātājs atzīst – svilina, jo slinkums sakopt zāli rudenī
Kaut arī kūlas dedzināšana ir aizliegta, daudzus tas neattur no pērnās zāles dedzināšanas. Tiesa, pēdējos gados dedzināšanas gadījumu skaits samazinās. Savukārt dabas aizstāvji atgādina, ka pērnās zāles dedzināšanas dēļ sarūk bioloģiskā daudzveidība – bojā aiziet ne tikai augi, bet arī kukaiņi un reizēm mazie dzīvnieki.
Jauniešiem liela interese par darbu Eiroparlamenta vēlēšanu iecirkņos
Jauniešiem liela interese par darbu Eiroparlamenta vēlēšanu iecirkņos
Jauniešu iesaiste vēlēšanu procesa koordinēšanā allaž bijusi problēma, atzina Centrālās vēlēšanu komisijas (CVK) priekšsēdētāja. Taču pārsteidzoši liela ir jauniešu interese par darbu gaidāmo Eiropas Parlamenta vēlēšanu iecirkņos. Patlaban tiek apstiprinātas iecirkņu komisijas un izvērtēti darbinieku pieteikumi, tādēļ precīzs jauniešu skaits, kuri iecirkņos strādās, nav zināms. 
Saeimā virzību sāk mākslīgā intelekta regulējums priekšvēlēšanu aģitācijā; deputāti grib plašāku tvē...
Saeimā virzību sāk mākslīgā intelekta regulējums priekšvēlēšanu aģitācijā; deputāti grib plašāku tvērienu
Norādīt uz mākslīgā intelekta izmantošanu priekšvēlēšanu aģitācijā jau pirms nākamajām pašvaldību vēlēšanām varētu būt pienākums – to paredz Saeimā vienbalsīgi pirmajā lasījumā atbalstītais Valsts prezidenta rosinātais regulējums par mākslīgā intelekta izmantošanu. Saeimas deputāti saistībā ar mākslīgā intelekta izmantošanu vēlas plašāku regulējumu. 

Vairāk

Svarīgākais šobrīd