Latvijā
KNAB «viesojies» RD Ārtelpas un mobilitātes departamentā; Latvijas Radio ziņo par Vaivoda iespējamu...
KNAB «viesojies» RD Ārtelpas un mobilitātes departamentā; Latvijas Radio ziņo par Vaivoda iespējamu aizturēšanu (papildināts)
Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) janvārī sāktā kriminālprocesā pirmdien veicis izmeklēšanas darbības Rīgas domes (RD) Ārtelpas un mobilitātes departamentā, noskaidroja aģentūra LETA. Tikmēr pēc Latvijas Radio rīcībā esošās neoficiālas informācijas departamenta direktora pienākumu izpildītājs Jānis Vaivods ir aizturēts.
Šķīdoņa dēļ grūti izbraucami vairāk nekā 460 grants ceļu posmi
Šķīdoņa dēļ grūti izbraucami vairāk nekā 460 grants ceļu posmi
Atkušņa un nokrišņu ietekmē lielākajā daļā valsts teritorijas uz grants autoceļiem iestājies šķīdonis. Kā ik gadu – šķīdoņa laikā autovadītājiem un pārvadātājiem jārēķinās, ka ceļi var būt grūtāk izbraucami, kā arī tiek ieviesti transportlīdzekļu masas 10 tonnu ierobežojumi, informēja valsts SIA "Latvijas Valsts ceļi" (LVC).
Nesamērīgi lielo darbu fotoradaru sodu iekasēšanai rosina mazināt ar procesa automatizāciju
Nesamērīgi lielo darbu fotoradaru sodu iekasēšanai rosina mazināt ar procesa automatizāciju
Lai arī Latvijā uz ceļiem strādājošie fotoradari ir verificēti, to fiksēto pārkāpumu soda protokolu sagatavošanai ir iesaistīti gan Ceļu satiksmes drošības direkcijas (CSDD), gan Valsts policijas darbinieki, un šo administratīvo pārkāpumu formēšana un tālāk soda izpilde prasa nesamērīgi daudz darba. Tādēļ tiek strādāts pie tā, lai panāktu pēc iespējas mazāku cilvēku iesaisti sodu piemērošanā, vēsta Latvijas Televīzijas raidījums "De facto". 
Rīgas domes eksdeputātu Kuzmuku apsūdzības Krievijas propagandas izplatīšanā neaptur, bet dara uzman...
Rīgas domes eksdeputātu Kuzmuku apsūdzības Krievijas propagandas izplatīšanā neaptur, bet dara uzmanīgāku
Satversmes aizsardzības birojs (SAB) pagājušā gada pārskatā norādījis, ka par būtiskiem Krievijas propagandas un melu ruporiem ir kļuvuši dažādi "Telegram" kanāli. Bijušā Rīgas domnieka Igora Kuzmuka gadījums gan rāda, ka pat apsūdzības par aicināšanu finansiāli atbalstīt Krievijas sākto karu pret Ukrainu nav bijis šķērslis turpināt izplatīt prokremlisku propagandu. Tiesa nu viņš, iespējams, to dara uzmanīgāk. Pats savu darbību viņš dēvē par "lasītāju iepazīstināšanu ar dažādiem viedokļiem". 
Mārupieši aktīvi piepilda «brīvības busiņus» ar ziedojumiem Ukrainai
Mārupieši aktīvi piepilda «brīvības busiņus» ar ziedojumiem Ukrainai
Palīdzēt Ukrainai steidz arī Mārupes novadā, kur šonedēļ kursēja divi mikroautobusi. Iedzīvotāji tika aicināti uz busiņiem nest mantas, kuras noderīgas Ukrainas zīdaiņiem un viņu mammām. Pašvaldība drīzumā uz kara plosīto valsti sūtīs arī divas automašīnas, arī tās iecerēts piepildīt ar mārupiešu gādātām dāvanām. 
Pastāvīgās uzturēšanās atļaujas vairs nav, bet vēzis ir. Gadījums ar pensionāri – Krievijas pilsoni...
Pastāvīgās uzturēšanās atļaujas vairs nav, bet vēzis ir. Gadījums ar pensionāri – Krievijas pilsoni no Daugavpils (precizēts))
Pensionāre no Daugavpils Ļubova Semenčenko vasarā nenokārtoja latviešu valodas eksāmenu. Gaidīja uzaicinājumu uz otro eksāmenu, taču teic, ka neesot saņēmusi. Tajā pašā laikā viņai diagnosticēja vēzi. Ceturtā stadija, metastāzes galvā. Pagājušajā mēnesī sievietei atņēma pastāvīgās uzturēšanās atļauju un tādēļ izslēdza no veselības aprūpes pakalpojumu saņēmēju reģistra. Viņai tika liegti bezmaksas valsts medicīniskie pakalpojumi. Bija jāārstē onkoloģiskā slimība uz labdaru rēķina. Bet šajā nedēļā viņa reģistrā tika atjaunota.
Pēc insulta mediķu ieteikto palīgierīci no valsts gaida 3 mēnešus. Kāpēc sistēma tik gausa?
Pēc insulta mediķu ieteikto palīgierīci no valsts gaida 3 mēnešus. Kāpēc sistēma tik gausa?
Cilvēku skaits, kuriem veselības iemeslu dēļ nepieciešamas tehniskās palīgierīces ikdienā, ar katru gadu aug, taču veids, kādā šis valsts apmaksātais pakalpojums tiek sniegts, ir pārāk gauss. Par to pārliecinājās arī Latvijas Televīzijas (LTV) raidījuma "4. studija" skatītāja Vija, kuras māte pēc pārciesta insulta mediķu ieteikto rollatoru gaidīja trīs mēnešus. Tikmēr Labklājības ministrijā jau sen tiekot spriests, kā uzlabot pakalpojuma pieejamību cilvēkiem.
Pērn Rīgā konstatēti ap 300 smēķēšanas pārkāpumu
Pērn Rīgā konstatēti ap 300 smēķēšanas pārkāpumu
Jau daudzus gadus likumdošana aizliedz Latvijā smēķēt kafejnīcās, parkos, izglītības iestāžu teritorijās, sabiedriskā transporta pieturvietās un citviet, tomēr joprojām ir vietas, kur tas ir atļauts. Kā Latvijas Televīzijas raidījumam "4. studija" pastāstīja Rīgas pašvaldības policijā (RPP), 2023. gadā galvaspilsētā konstatēti vairāk nekā 300 ar smēķēšanu saistīti pārkāpumi.
Vairoga ielas iedzīvotāji Rīgā izmisuši – šoferi dzīvojamo zonu izmanto kā maģistrālo ceļu
Vairoga ielas iedzīvotāji Rīgā izmisuši – šoferi dzīvojamo zonu izmanto kā maģistrālo ceļu
Kopš pērnā gada beigām Rīgā satiksmei atklāta Austrumu maģistrāle. Autobraucējiem pavērušās jaunas pilsētas centra apbraukšanas iespējas, no kravas transporta atslogots Rīgas vēsturiskais centrs un Purvciema apkaime. Tomēr Vairoga ielas iedzīvotāji ir izmisumā, ka iela, kas ir arī dzīvojamā zona, tiek izmantota kā maģistrālais ceļš, noskaidroja Latvijas Televīzijas raidījums "4. studija". Iedzīvotāji vērsušies Rīgas domē (RD), lai rastu risinājumus, tomēr rezultāta nav.
Latvijas iedzīvotājiem trūkst zināšanu par rīcību krīzes situācijās. Kurš atbildīgs?
Latvijas iedzīvotājiem trūkst zināšanu par rīcību krīzes situācijās. Kurš atbildīgs?
Jau divus gadus esam liecinieki Krievijas pilna mēroga iebrukumam Ukrainā. Pa šo laiku cilvēki sev uzdevuši jautājumu – ko es darītu šādā situācijā, kas notiktu ar manu ģimeni, vai par mani kāds parūpēsies? Kā noskaidroja Latvijas Radio, liela daļa draudu gadījumā plāno paļauties uz citiem, tomēr Nacionālo bruņoto spēku speciālists norāda – ikvienam ir jāzina, kā sevi pasargāt.
VIDEO. LTV diskusija «Karš Ukrainā. Divi gadi. Kā uzvarēt Krieviju?»
VIDEO. LTV diskusija «Karš Ukrainā. Divi gadi. Kā uzvarēt Krieviju?»
Sestdien, 24. februārī, aprit divi gadi, kopš Krievija sāka karu pret Ukrainu. Latvijas Televīzija diskusijā "Karš Ukrainā. Divi gadi. Kā uzvarēt Krieviju?" politiķi un eksperti apsprieda aizvadītos kara gadus, secinājumus, paveikto un to, kā uzvarēt Krieviju.

Latvijas Televīzijas žurnāliste Anete Bērtule sarunājās ar premjeri Eviku Siliņu ("Jaunā Vienotība"), aizsardzības ministru Andri Sprūdu ("Progresīvie"), militāro ekspertu Raimondu Graubi, ekonomikas ekspertu Andri Strazdu, mācītāju un zemessargu no Kuldīgas Mārtiņu Burki-Burkevicu.

Vairāk

Svarīgākais šobrīd