Latvijā
Kaunatas skolā skolēni un zemessargi lej ierakumu sveces Ukrainai
Kaunatas skolā skolēni un zemessargi lej ierakumu sveces Ukrainai
Kaunatas vidusskolas skolēni un citi Rēzeknes novada iedzīvotāji šomēnes lej ierakumu sveces kopā ar vietējiem karavīriem un zemessargiem. Šāda veida akciju Zemessardzes 3. Latgales brigādes 36. kaujas atbalsta bataljons organizē jau otro gadu. Šoreiz visi kopā izveidoja vairākus simtus ierakumu sveču, ko Nacionālie bruņotie spēki jau tuvākajā laikā nogādās karavīriem Ukrainā.  
Jūrmalas dome nolemj reorganizēt Pumpuru vidusskolu un Jaundubultu pamatskolu
Jūrmalas dome nolemj reorganizēt Pumpuru vidusskolu un Jaundubultu pamatskolu
Pēc emocionālām debatēm Jūrmalas dome ceturtdien, 22. februārī, nolēma reorganizēt Jaundubultu pamatskolu un Pumpuru vidusskolu, izveidojot vienu Jūrmalas valstspilsētas Pumpuru vidusskolu. Būtiskākās pretenzijas Jaundubultu skolai ir, ka tā pēc laika vairs nevarēs mācīt krievu valodā, jo līdz šim bija mazākumtautību skola. Savukārt Pumpuru skola satraucas, ka līdz ar citas skolas audzēkņu pievienošanu pazemināsies mācību līmenis.
Ministri un pašvaldības sarunās par skolu tīklu rod kopsaucējus – vērtēs iespēju dalīt reformas ievi...
Ministri un pašvaldības sarunās par skolu tīklu rod kopsaucējus – vērtēs iespēju dalīt reformas ieviešanu
Skolu tīkla reforma diskusijas raisījusi ne tikai pašvaldībās, kuras tā skars, bet arī valdībā. Viens no koalīcijas politiskajiem spēkiem – Zaļo un Zemnieku savienība (ZZS) – norādīja, ka iesākto reformu neatbalsta. Tādēļ tika rīkotas tikšanās ar visu Latvijas pašvaldību pārstāvjiem, lai aprunātos un izprastu problēmas. Tikšanās laikā secināts, ka varbūt ne visas vietvaras šādai reformai pašlaik ir gatavas. Tādēļ to varētu sadalīt. Kopsaucēji rasti arī citos jautājumos.
Saeimā apskatāmas divas Ukrainai veltītas izstādes
Saeimā apskatāmas divas Ukrainai veltītas izstādes
Saeimā no trešdienas, 22. februāra, apskatāmas divas Ukrainai veltītas izstādes. Vienā no tām aplūkojamas diplomātiskās dāvanas, ko gadu gaitā Latvijas politiķi saņēmuši no ukraiņiem. Savukārt fotoizstādē "Ukraina. Kara hronika" aplūkojami ukraiņu fotožurnālistu iemūžinātie kara kadri.
Ministre Bērziņa: Situāciju Rēzeknē vērtēs arī no valsts drošības viedokļa
(papildināts)
Ministre Bērziņa: Situāciju Rēzeknē vērtēs arī no valsts drošības viedokļa (papildināts)
Rēzeknes valstspilsēta ir vienīgā pašvaldība Latvijā, kas nav pieņēmusi savu budžetu likumā noteiktajā termiņā. Lemjot par turpmāko rīcību, Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija (VARAM) ņems vērā arī valsts drošības intereses. Savu nostāju ceturtdien paudusi gan Finanšu ministrija, gan VARAM, solot meklēt risinājumus, lai neciestu iedzīvotāji, taču domes atlaišana pagaidām neesot ministriju dienas kārtībā.
Nedienas ar elektrovilcieniem turpinās – pasažierus pārvadā tikai 8 no 17 «Škoda» vilcieniem (preciz...
Nedienas ar elektrovilcieniem turpinās – pasažierus pārvadā tikai 8 no 17 «Škoda» vilcieniem (precizēts) (papildināts)
Patlaban pasažierus pārvadā tikai astoņi no 17 jaunajiem vilcienu sastāviem. Savukārt piecus sastāvus pēc "Škoda Vagonka" defektu novēršanas pārbauda, lai pārliecinātos, vai neatkārtojas iepriekš konstatētie un novērstie defekti. Šie pieci vilcieni pakāpeniski atsāks pasažieru pārvadājumus, pirms tam ar tiem nobraucot attiecīgu kilometru daudzumu bez pasažieriem, informēja "Pasažieru vilciens" (PV). 
Rinkēvičs Krievijas pilna apmēra kara Ukrainā gadadienā: Nogurt no kara ir liela greznība, ir jādara...
Rinkēvičs Krievijas pilna apmēra kara Ukrainā gadadienā: Nogurt no kara ir liela greznība, ir jādara vairāk (papildināts)
Krievijas karš ar Ukrainu sākās nevis pirms diviem gadiem 24. februārī, bet jau pirms 10 gadiem, anektējot Krimu un Rietumiem samierinoties un pieverot acis uz to. Taču nogurt no kara ir liela greznība, tādēļ visiem ir jāsaņemas un jādara vēl vairāk, lai Ukraina varētu uzvarēt, norādīja Valsts prezidents Edgars Rinkēvičs, Saeimas ārkārtas sēdē ceturtdien pieminot Krievijas pilna mēroga militārā iebrukuma Ukrainā gadadienu. 
Krimināli nesodāms noziegums? Šleseru un Šķēli attaisnojušais tiesnesis otrās digitālās TV lietas iz...
Krimināli nesodāms noziegums? Šleseru un Šķēli attaisnojušais tiesnesis otrās digitālās TV lietas izgāšanā vaino prokuroru
Tā dēvētajā otrajā digitālās televīzijas krimināllietā apelācijas instance attaisnoja visus apsūdzētos, tostarp ekspremjeru Andri Šķēli un politiķi Aināru Šleseru. Pilnais spriedums nekliedē aizdomas par senā darījuma likumību. Tiesnesis pārmet prokuroram, ka apsūdzībās izvēlēti nepareizi Krimināllikuma panti. Prokurors nepiekrīt, norādot – tiesa nevēlas skatīties uz visu afēru kopumā. Šlesers tikmēr savu atbildību neredz, vainojot, ka prokurors ir personīgi ieinteresēts. Vai attaisnojošais spriedums nozīmē, ka izmeklētāji un apsūdzētāji kļūdījās, vainojot par oligarhiem dēvētos Šķēli un Šleseru krāpšanā? Vai tomēr kļūdījās tiesa, apšaubītos darījumus atzīstot par normālu komercdarbību?
Noslepkavotās Justīnes tēvu patur apcietinājumā
Noslepkavotās Justīnes tēvu patur apcietinājumā
Latgales rajona tiesa Rēzeknē ceturtdien, 22. februārī, lēma paturēt apcietinājumā noslepkavotās septiņus gadus vecās Justīnes Reinikovas tēvu, kurš tiek vainots meitas nonāvēšanā pagājušā gada maijā. Nākamnedēļ būs zināms tiesas datums.
Kiprā izplatās kaķu koronavīruss. PVD: Ziņu par vīrusu Latvijā nav; ceļotājiem īpaši jāpiesargājas
Kiprā izplatās kaķu koronavīruss. PVD: Ziņu par vīrusu Latvijā nav; ceļotājiem īpaši jāpiesargājas
Kiprā, kas ir iecienīts ceļojumu galamērķis arī Latvijas iedzīvotājiem, šobrīd strauji izplatās kaķu koronavīruss, kas mutējot var pārtapt infekciozajā peritonītā un, lai gan šobrīd Latvijā šis vīruss nav manīts, ir vērts ceļotājiem no tā uzmanīties, lai neizvestu vīrusa paveidu ārpus Kipras, Latvijas Televīzijas raidījumam "4. studija" apstiprināja Pārtikas un veterinārais dienests (PVD).
Vīrietim par atkārtoti pārkāptu aizliegumu tuvoties sievietei piespriež gadu aiz restēm
Vīrietim par atkārtoti pārkāptu aizliegumu tuvoties sievietei piespriež gadu aiz restēm
Rīgas rajona tiesa 15. februārī paātrinātā kārtībā, kas bija mazāk nekā 48 stundu laikā no nozieguma izdarīšanas brīža, izskatīja krimināllietu un pasludināja saīsināto spriedumu, ar kuru atzina apsūdzēto par vainīgu un piesprieda viņam reālu brīvības atņemšanu uz vienu gadu par to, ka viņš atkārtoti ļaunprātīgi nepildīja nolēmumu par aizsardzību pret vardarbību, pēc kā apsūdzētais tiesas zālē tika apcietināts, informēja prokuratūrā.
No vēstules karavīriem frontē līdz militārajai palīdzībai. Ukrainas parlamenta spīkers pateicas par...
No vēstules karavīriem frontē līdz militārajai palīdzībai. Ukrainas parlamenta spīkers pateicas par Latvijas atbalstu (papildināts)
Ukraina Latvijas atbalstu jūt visos līmeņos un Latvijas sniegtajā palīdzībā nav sīkumu – atbalsts ir gan militāra palīdzība, gan vēstule Ukrainas karavīram frontē, videouzrunā Saeimas ārkārtas sēdē, pieminot Krievijas sāktā pilna apmēra kara gadadienu, sacīja Ukrainas Augstākās Radas priekšsēdētājs Ruslans Stefančuks.
KNAB rosina apsūdzēt bijušo CVK vadītāju un divus esošos darbiniekus par krāpšanu lielā apmērā
KNAB rosina apsūdzēt bijušo CVK vadītāju un divus esošos darbiniekus par krāpšanu lielā apmērā
Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) nodevis prokuratūrai kriminālprocesu, kurā gūti pietiekami pierādījumi, ka informāciju tehnoloģiju uzņēmuma pārstāvis ar divu esošo un vienas bijušās Centrālās vēlēšanu komisijā (CVK) nodarbinātās personas atbalstu izkrāpis CVK budžeta līdzekļus lielos apmēros, informēja KNAB. Noziedzīgo darbību rezultātā CVK nodarīts ne mazāk kā 149 920 eiro mantiskais zaudējums, un KNAB lūdzis apsūdzēt arī bijušo CVK vadītāju Kristīni Bērziņu.

Vairāk

Svarīgākais šobrīd