Latvijā
Ziņojums policijai par Leonam Rusiņam līdzīgu personu beidzas ar likumsargu «neveiksmīgu komunikācij...
Ziņojums policijai par Leonam Rusiņam līdzīgu personu beidzas ar likumsargu «neveiksmīgu komunikāciju»
Pēc pusotra mēneša – aprīļa vidū – būs pagājis gads, kopš Jēkabpils novadā Leons Rusiņš sava bērna priekšā ar cirvi nogalināja viņa māti. Slepkava joprojām ir uz brīvām kājām, jo likuma sargiem nav izdevies viņu atrast un aizturēt. Valsts policija (VP) ne reizi vien ir aicinājusi iedzīvotājus ziņot, ja ir zināma Rusiņa atrašanās vieta. Latvijas Televīzijas (LTV) raidījumā "4. studija" vērsās skatītājs, kurš pamanījis Rusiņam līdzīgu vīrieti, zvanījis policijai, taču saņēmis izsmejošu attieksmi. Policijā atzina, ka notikusi neveiksmīga komunikācija.
Policijas ieskatā Daugavpilī petaržu šāvēji Ukrainas atbalsta pasākumā izklaidējušies; rīkotāja vērš...
Policijas ieskatā Daugavpilī petaržu šāvēji Ukrainas atbalsta pasākumā izklaidējušies; rīkotāja vēršas Drošības dienestā
Valsts policija noskaidrojusi, ka Ukrainas atbalsta pasākuma laikā Daugavpilī petardes šāva četri jaunieši, un guvusi pārliecību, ka tas darīts, lai izklaidētos. Jaunieši brīvdienā ieradušies no Preiļiem, iegādājušies mazjaudas petardes un izšāvuši tās vismaz četrās pilsētas vietās, pārsvarā tās izmetot no automašīnas. Par to, ka tas noticis pasākumā laikā, tostarp brīdī, kad ieturēts klusuma brīdis, policija norādīja – sakritība. Pasākuma organizatore vērusies Valsts drošības dienestā.
12 pašvaldības lēmušas samazināt pedagogu slodzes bērnudārzos
12 pašvaldības lēmušas samazināt pedagogu slodzes bērnudārzos
Gandrīz katrā ceturtajā pašvaldībā pirmsskolu pedagogu algas šogad nav pieaugušas tā, kā gaidīts. Daudzviet, lai neizmaksātu algas noteiktajā apmērā, samazinātas pedagogu darba slodzes vai to plāno darīt tuvākajā laikā, secinājusi skolotāju arodbiedrība. Virkne pašvaldību samazinājušas pedagogu darba slodzi pēc tam, kad pagājušajā vasarā Satversmes tiesa lēma – bērnudārzu pedagogi nedrīkst par vienas stundas darbu nepamatoti saņemt mazāk nekā skolotāji pamatskolās vai vidusskolās, kā tas ir bijis līdz šim.
FOTO: Rīgā protestē mežsaimnieki un lauksaimnieki
(papildināts)
FOTO: Rīgā protestē mežsaimnieki un lauksaimnieki (papildināts)
Rīgā šodien aizvadīts vērienīgs mežsaimnieku un lauksaimnieku protests, pulcējot teju 1000 dalībnieku. Protestētāji no dažādiem reģioniem pulcējās pie Ministru kabineta ar smago tehniku, plakātiem, spaiņiem, siena dakšām un lāpstām, kā arī pretī valdības namam bija uzslējuši milzu koka krēslu bez vienas kājas. Meža īpašnieki aicināja valdību ieviest taisnīgas kompensācijas par ierobežojumiem, ja zeme tiek nodota dabas aizsardzībai. Tāpat zemnieki un mežsaimnieki joprojām protestē pret birokrātiju nozarē un iestājas par atsevišķām prasībām, kuras pauduši protestos jau pirms mēneša.
Iedzīvotāji cīnās par Raiskuma kādreizējās pagastmājas nākotni
Iedzīvotāji cīnās par Raiskuma kādreizējās pagastmājas nākotni
Raiskuma pagasta iedzīvotāji satraukti par kādreizējās pagastmājas nākotni, jo pēc reģionālās reformas nams ir pustukšs. Vietējie nevēlas piedzīvot brīdi, kad ēka būs jāpārdod, un vēlas no domes gūt skaidrību par telpu lietderīgu izmantošanu pagasta vajadzībām.
Rīgā tuvojas putekļainais laiks – sāk tīrīt ielas pēc ziemas sezonas
Rīgā tuvojas putekļainais laiks – sāk tīrīt ielas pēc ziemas sezonas
Pavasarim tuvojoties, sniegs nokūst, taču pretslīdes materiāla atliekas paliek uz ceļiem, to malās un uz ietvēm. Rīgā sākti izkaisītā maisījuma palieku savākšanas darbi. Tie gan nenorit pilnā sparā, jo to plānošanu ietekmē laikapstākļu prognoze, kas liecina, ka ziema vēl nav beigusies – vēl iespējams sals un pat sniegs. 
Visus 32 elektrovilcienus Latvijai plāno piegādāt līdz jūlijam; sola sodīt par līdzšinējām nedienām
Visus 32 elektrovilcienus Latvijai plāno piegādāt līdz jūlijam; sola sodīt par līdzšinējām nedienām
Šobrīd "Pasažieru vilcienam" (PV) piegādāti 17 jaunie Čehijas uzņēmuma "Škoda Vagonka" elektrovilcieni, bet vēl 7 ir komplektēšanas fāzē. Pārējos pasūtītos sastāvus Latvijā saņems līdz šīs vasaras vidum, preses konferencē norādīja "Škoda Vagonka" valdes priekšsēdētājs Martins Bednārs. Tikmēr PV valdes priekšsēdētājs Rodžers Jānis Grigulis pastāstīja, ka par līdzšinējām elektrovilcienu nedienām Čehijas uzņēmumam piemērojamais sods būs mērāms simtos tūkstošos eiro.
Kur un kad sākas mākslīgais intelekts? Saeimā sāk spriest par tā robežām
Kur un kad sākas mākslīgais intelekts? Saeimā sāk spriest par tā robežām
Vai priekšvēlēšanu aģitācijā tās autoram būs jāinformē sabiedrība par mākslīgā intelekta izmantošanu? Varbūt regulējumam šajā jomā jābūt visaptverošākam? Kur un kad sākas mākslīgais intelekts, un vai vispār ir iespējams novilkt striktu robežu? Par šiem jautājumiem otrdien, 5. martā, sāka spriest Saeimas atbildīgajā komisijā, kas sākusi izskatīt Valsts prezidenta Edgara Rinkēviča ierosinātos grozījumus Priekšvēlēšanu aģitācijas likumā.
Stradiņa slimnīca: «Velves» apakšuzņēmēji ziņo par būvnieka parādiem
Stradiņa slimnīca: «Velves» apakšuzņēmēji ziņo par būvnieka parādiem
Paula Stradiņa Klīniskā universitātes slimnīca (PSKUS) saņem desmitiem vēstuļu no slimnīcas jaunā korpusa bijušā būvnieka SIA "Velve" apakšuzņēmējiem, kuri apgalvo, ka uzņēmums nav norēķinājies ar viņiem par paveiktajiem darbiem, informējusi PSKUS. Vienlaikus slimnīca norādījusi, ka tuvākajos mēnešos ārkārtas sarunu procedūrā meklēs būvnieku, kurš līdz gada beigām veiks neatliekamos būvdarbus jaunajā korpusā. 
Laukos glābt degošu viensētu ir gandrīz neiespējami
Laukos glābt degošu viensētu ir gandrīz neiespējami
Pērn Latvijā ugunsgrēkos gāja bojā 68 cilvēki, kas ir zemākais rādītājs pēdējos 20 gados. Katru gadu šajā statistikā nonāk ne tikai pilsētās, bet arī ciematos un lauku viensētās bojā gājušie iedzīvotāji. Ugunsdzēsēji atzīst, ka par ugunsgrēkiem ne vienmēr tiek ziņots laikus, jo viensētas atrodas tālu viena no otras. Turklāt slikto ceļu dēļ ir apgrūtināta piekļuve ugunsnelaimes vietai. Tāpēc ugunsdzēsēji aicina iedzīvotājus pievērst lielāku uzmanību savu mājokļu stāvoklim un drošībai.
Skolu reformas ieviešanai varētu būt vēl garāks pārejas periods – līdz 2026. gada septembrim
(papild...
Skolu reformas ieviešanai varētu būt vēl garāks pārejas periods – līdz 2026. gada septembrim (papildināts)
Skolu tīkla reformas ieviešanai varētu būt vēl garāks pārejas periods, nekā sākotnēji izskanējis, proti, nevis 2025. gada, bet gan 2026. gada 1. septembris, Latvijas Televīzijas raidījumā "Šodienas jautājums" sacīja izglītības un zinātnes ministre Anda Čakša ("Jaunā Vienotība"), norādot, ka koalīcijā panākta vienošanās dot ilgāku laiku pašvaldībām sakārtot izglītības iestāžu tīklu.

Vairāk

Svarīgākais šobrīd