Ekonomika
Valsts kontrole pārmet Rēzeknei bardaku budžetā; Bartaševics - gandrīz visas saistības ir nokārtotas...
Valsts kontrole pārmet Rēzeknei bardaku budžetā; Bartaševics - gandrīz visas saistības ir nokārtotas (papildināts)
Finanšu grūtībās nonākušajai Rēzeknes pilsētai, kuras mērs Aleksandrs Bartaševičs ("Kopā Latvijai") budžeta problēmu dēļ atstādināts no amata, ir 13,7 miljonu eiro lielas pārskatos neuzrādītas finanšu saistības. Turklāt pilsētas budžetā izpalikuši resursi 3 mēnešiem 8,68 miljonu apmērā, revīzijā atklāja Valsts kontrole.
Uzņēmēji atbalsta Finanšu ministrijas piedāvāto VID reformu
Uzņēmēji atbalsta Finanšu ministrijas piedāvāto VID reformu
Uzņēmēji atbalsta Finanšu ministrijas piedāvāto Valsts ieņēmumu dienesta (VID) reformu, kas paredz no iestādes nodalīt kriminālizmeklēšanas funkcijas, sarunā ar Latvijas Radio atzina Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameras prezidents Aigars Rostovskis.
Vides aktīvists: Sertifikācijas maiņas dēļ Latvijas mežos samazināsies bioloģiskā daudzveidība
Vides aktīvists: Sertifikācijas maiņas dēļ Latvijas mežos samazināsies bioloģiskā daudzveidība
AS "Latvijas Valsts meži" no nākamā gada apturēs dubulto meža sertifikācijas procesu. Turpmāk mežu sertificēs atbilstoši PEFC meža apsaimniekošanas standartam, kas ir populārs Eiropā, bet neizmantos FSC standartu, jo FSC nav izstrādājis nacionālo standartu Latvijai. Daudziem uzņēmējiem tieši FSC standarts ļāvis atrast jaunus noieta tirgus, bet vides aktīvisti uztraucas, ka līdz ar to mežos samazināsies bioloģiskā daudzveidība.
Angola nolēmusi izstāties no OPEC
Angola nolēmusi izstāties no OPEC
Angola ceturtdien paziņoja, ka izstāsies no Naftas eksportētājvalstu organizācijas (OPEC) saistībā ar nesaskaņām par naftas ieguves kvotām pēc pagājušajā mēnesī organizācijas pieņemtā lēmuma nākamgad īstenot papildu ieguves samazinājumus.
Tiesa: Kovida laika liegums Latvijā ievest ūdeles atbilst Satversmei
Tiesa: Kovida laika liegums Latvijā ievest ūdeles atbilst Satversmei
Satversmes tiesa atzinusi, ka Covid-19 infekcijas izplatības ierobežošanas laika aizliegums ievest Latvijā ūdeles atbilst Satversmes 105. pantā ietvertajām tiesībām uz īpašumu. Tiesa uzsvēra, ka nenoteiktības apstākļos valstij ir tiesības šaubu gadījumā izvēlēties to risinājumu, kas ar augstāku varbūtības pakāpi nodrošinās personu vai sabiedrības tiesību un interešu aizsardzību.
Saules paneļu enerģijas nodošanai tīklā būs «virtuālais maks»; pašreizējās sistēmas lietotājiem – 5...
Saules paneļu enerģijas nodošanai tīklā būs «virtuālais maks»; pašreizējās sistēmas lietotājiem – 5 gadu pāreja
No nākamā gada maija Latvijā ieviesīs jaunu sistēmu mājsaimniecībām un uzņēmumiem, kuri ražo elektroenerģiju pašpatēriņam un pārpalikumus nodod tīklā, – pārpalikumus pārdos elektroenerģijas tirgotājiem un no pārdošanas uzkrāto summu varēs izmantot elektrības rēķinu segšanai. Bet pašreizējā sistēma, kurā pārpalikuma – kilovatstundu – daudzumu mājsaimniecība pēc tam var "paņemt", nemaksājot par pašu elektrību, būs spēkā līdz 2029. gada 28.februārim.
Kazāks par atbalstu kredītņēmējiem: Valdības iejaukšanās ir pamatota, bet risinājums nav tas labākai...
Kazāks par atbalstu kredītņēmējiem: Valdības iejaukšanās ir pamatota, bet risinājums nav tas labākais
Valdības iejaukšanās banku darbībā laikā, kad būtiski pieaugusi to peļņa, ir pamatota, tomēr pieņemtais risinājums atbalstīt kredītņēmējus, kuru hipotekārā kredīta atlikums ir līdz 250 000 eiro, nav tas labākais, Latvijas Televīzijas raidījumā "Šodienas jautājums" vērtēja Latvijas Bankas prezidents Mārtiņš Kazāks. Viņš norādīja, ka atbalstam bija jābūt mērķētam.
Iekustējušies centieni mazināt ēnu ekonomiku taksometru nozarē
Iekustējušies centieni mazināt ēnu ekonomiku taksometru nozarē
Kopš dižķibeles laikiem jeb pēdējos 15 gados vērtīgākā tikšanās – tā taksometru nozares darba devēji raksturo pēdējās diskusijas ar dažādu nozaru ministriju un iestāžu ierēdņiem, kā arī nevalstiskajām organizācijām par problēmu risinājumu meklējumiem taksometru biznesā. Galvenā problēma ir daudzu strādāšana pelēkajā ekonomikā, no kā bez nodokļu nemaksāšanas izriet arī virkne citu problēmu.
Brisele un Vašingtona pagarina «status quo» strīdā par alumīnija nodevām
Brisele un Vašingtona pagarina «status quo» strīdā par alumīnija nodevām
Eiropas Komisija (EK) ir nolēmusi līdz 2025. gada marta beigām pagarināt lēmumu nepiemērot paaugstināto muitas nodevu ASV ražotajām precēm, kas tika ieviesta kā atbilde toreizējā Baltā nama saimnieka Donalda Trampa lēmumam uzlikt papildu tarifus Eiropas alumīnijam un tēraudam. 
Dod «zaļo gaismu» «Rail Baltica» pamattrases līgumam 3,7 miljardu eiro vērtībā
(papildināts)
Dod «zaļo gaismu» «Rail Baltica» pamattrases līgumam 3,7 miljardu eiro vērtībā (papildināts)
Dzelzceļa infrastruktūras projektā "Rail Baltica" pamattrases izmaksas Latvijā aplēstas 3,7 miljardu eiro apmērā, savukārt pirmās kārtas būvdarbu īstenošanai nepieciešami 165 miljoni eiro bez pievienotās vērtības nodokļa. Parakstot līgumu, Latvija uzņemsies valsts budžeta saistības tikai par pirmās kārtas būvdarbiem, kuriem jau nodrošināts Eiropas infrastruktūras savienošanas instrumenta finansējums, informēja Satiksmes ministrija.
Ukraina meklē iespējas apiet Polijas pārvadātāju īstenoto robežas blokādi
Ukraina meklē iespējas apiet Polijas pārvadātāju īstenoto robežas blokādi
Polijas kravu pārvadātāju protesti, kas jau otro mēnesi turpinās uz Polijas un Ukrainas robežas, Ukrainas ekonomikai nodarījuši zaudējumus aptuveni miljardu eiro apmērā, aplēsusi Ukrainas Starptautisko autoparvadātāju asociācija. Ukrainas uzņēmēji šobrīd preču piegādei Eiropā mēģina izvēlēties citus ceļus, lai nebūtu jābrauc caur Poliju.
Pasažierus pa dzelzceļu līdz 2032. gadam turpinās vadāt tikai «Vivi»; ministri raugās uz pārrobežu m...
Pasažierus pa dzelzceļu līdz 2032. gadam turpinās vadāt tikai «Vivi»; ministri raugās uz pārrobežu maršrutiem
Latvijā pasažieru pārvadājumu pa dzelzceļu tirgu konkurencei neatvērs vēl līdz 2032. gadam. To paredz valdības izskatītais informatīvais ziņojums par sabiedriskā transporta pakalpojumiem dzelzceļa maršrutos, ko aizvien uzticēs AS "Vivi", kas līdz šim bija pazīstama kā "Pasažieru vilciens". Ministru interesi raisīja Latvijas pārvadātāja iespējas iesaistīties pārrobežu maršrutos, ko šobrīd ierobežo vilcienu trūkums. 
FM: Uzņēmēju kreditēšanas problēmas «Altum» pārveide par banku risinātu tikai daļēji
FM: Uzņēmēju kreditēšanas problēmas «Altum» pārveide par banku risinātu tikai daļēji
Kreditēšanas apjomi uzņēmējdarbībā Latvijā ir tik nepietiekami, ka mērķtiecīga valsts attīstības bankas izveide uz finanšu institūcijas "Altum" bāzes būs tikai daļa risinājuma ekonomiskās aktivitātes atdzīvināšanai. Tas izriet Finanšu ministrijas (FM) pārstāvju debatēm ar Saeimas Budžeta komisijas un Tautsaimniecības komisijas deputātiem.

Vairāk

Svarīgākais šobrīd