Ekonomika
Iekavēto ES fondu projektu nauda nezudīs – izmantos Bērnu slimnīcai, RAKUS, Rīgas tramvaju līnijām u...
Iekavēto ES fondu projektu nauda nezudīs – izmantos Bērnu slimnīcai, RAKUS, Rīgas tramvaju līnijām un citiem
Lai gan Eiropas Savienības fondu 2014.–2020. gada plānošanas periodā Latvija vairākos projektos nespēs ieguldīt visu paredzēto finansējumu – aptuveni 200 miljonus eiro –,  valsts šo naudu nepazaudēs un izmantos citiem projektiem, kuri bija sagatavoti, bet iepriekšējā fondu paketē  "netika". Daži lielākie no tiem ir, piemēram, Rīgas Austrumu slimnīcas un Bērnu slimnīcas ēku uzlabošana, Rīgas infrastruktūras pielāgošana zemās grīdas tramvajiem un citi, portāls LSM.lv noskaidroja Finanšu ministrijā.
Baltijas jūras reģiona valstis trīs gadu projektā apņemas likt pamatus pārejai uz ūdeņradi aviācijā
Baltijas jūras reģiona valstis trīs gadu projektā apņemas likt pamatus pārejai uz ūdeņradi aviācijā
Nākamo trīs gadu laikā Baltijas jūras reģionā paredzēts izveidot pamatus aviācijas sektora pārejai uz atjaunīgo enerģiju, tostarp ūdeņraža izmantošanu. To paredz uzsāktais starptautiskais projekts "BSR HyAirport", kas apvieno 16 lidostas, lidsabiedrības, pētniecības iestādes un tehnoloģiju uzņēmumus no Skandināvijas, Baltijas valstīm, Polijas un Vācijas, iesaistot arī 24 asociētās organizācijas.
Ziemassvētkos veikalos pirktākā prece – mandarīni; pircēji meklē atlaides
Ziemassvētkos veikalos pirktākā prece – mandarīni; pircēji meklē atlaides
Ziemassvētkos, kā parasti, veikalos pircēju kļūst vairāk. Arī pieprasījums pēc pārtikas precēm aug. Šogad lielākie tirdzniecības ķēžu "Rimi" un "Maxima" pārstāvji stāstīja, ka pircējiem tradicionālos svētkos iepirkumu grozos ir nemainīgas garšas un – kā katru gadu – vispieprasītākā pārtikas prece uz Ziemassvētkiem bijuši mandarīni. Kas vēl ir topa augšgalā? 
Konkurences padome par graudu produktu cenām: Latvijas ražojumam ir atšķirīga cenošanas politika
Konkurences padome par graudu produktu cenām: Latvijas ražojumam ir atšķirīga cenošanas politika
Mazumtirdzniecības piegādes ķēdes posmā Latvijā saražotiem graudu un maizes produktiem periodiski tiek piemērots lielāks uzcenojums nekā ārpus Latvijas ražotām precēm, secinājusi Konkurences padome (KP). Atsevišķu maizes un graudu produktu ražošanas un tirdzniecības posmos cenu pārnesē no viena posma uz nākamo KP konstatējusi nepilnības – cenu izmaiņas notikušas novēloti vai neproporcionāli.
Eiropā asas cīņas ap digitālo platformu darbinieku statusu
Eiropā asas cīņas ap digitālo platformu darbinieku statusu
Digitālās platformas kļūst par arvien populārāku nodarbinātības vietu. Ar tām ir saistīti ne tikai ēdiena piegādes kurjeri vai taksometru šoferi, bet arī, piemēram, tulki. Kopumā Eiropā šādi tiek nodarbināti aptuveni 28 miljoni cilvēku. Dažu gadu laikā viņu skaits varētu dubultoties. Daudzi no viņiem ir pašnodarbinātie, lai gan faktiski ir atkarīgi no viena darba devēja. Eiropas Savienības likumdevēji vēlas to mainīt, nosakot skaidrākus noteikumus, bet ne visiem tas patīk.
Kredītu procentlikmju kāpums īres tirgu Latvijā īpaši neietekmē
Kredītu procentlikmju kāpums īres tirgu Latvijā īpaši neietekmē
Lai mazinātu inflāciju, centrālās bankas kāpinājušas procentu likmes aizņēmumiem. Lielu ietekmi tas, protams, atstājis uz pērkamo mājokļu segmentu – tur valda piesardzīga nogaidīšana. Tomēr īres dzīvokļu tirgu procentlikmju kāpums nav ietekmējis.
Latvijā apdraudēti ES fondu ieguldījumi 99 projektos 200 miljonu eiro apmērā; naudu izmantos citiem...
Latvijā apdraudēti ES fondu ieguldījumi 99 projektos 200 miljonu eiro apmērā; naudu izmantos citiem projektiem (precizēts)
Līdz decembra beigām atlicis vien nedaudz, bet līdz tam brīdim valstij jātiek skaidrībā, kā pārfinansēt ar Eiropas Savienības (ES) fondu finansējumu īstenotos projektus. Pašlaik 200 miljoni eiro draud palikt neieguldīti gandrīz 100 projektos. Valdībā panākta vienošanās, ka daļu projektu pabeigs ar nākamā ES fondu perioda finansējumu, taču tas nozīmē, ka atliks mazāk naudas citām vajadzībām. Savukārt naudu, ko nepaspēja ieguldīt šajos projektos, kuri kavējas, saņems citi jau gatavi projekti, kuru realizēšana iepriekš bija "palikusi aiz strīpas".
Liepājai priekšā finansiāli smags gads
Liepājai priekšā finansiāli smags gads
Minimālās algas celšana un citu valsts noteikto prasību pildīšana radījusi izaicinājumu Liepājas pilsētas nākamā gada budžetam, kas ir par 13 miljoniem eiro mazāks nekā šogad un kura izdevumu un ieņēmumu salāgošanu daļa deputātu raksturojuši kā ļoti sarežģītu. Problēmu pilsētai gan netrūka arī šogad, jo nācās risināt gan notekūdeņu rezervuāra sagrūšanu, gan ieilgušus ielu būvniecības projektus.
Atkusnis uz brīdi pārtrauca slēpošanas trašu darbību, bet patlaban kalni atkal ir atvērti apmeklētāj...
Atkusnis uz brīdi pārtrauca slēpošanas trašu darbību, bet patlaban kalni atkal ir atvērti apmeklētājiem
Atkusnis un siltie laika apstākļi uz brīdi likuši pārtraukt slēpošanas trašu darbību, bet patlaban kalni atkal ir atvērti apmeklētājiem. Slēpošanas trašu īpašnieki norādīja, ka regulārie atkušņi biznesu sadārdzina, taču pieprasījums nav krities un arī kopumā ziemas sezona pēdējos gados ir gara. Pērn, kāpjot energoresursu izmaksām, slēpošana kļuva arī dārgāka, bet arī tas slēpot gribētāju skaitu nav samazinājis.  
Kādi būs izaicinājumi Latvijas darba tirgū nākotnē zemās dzimstības dēļ?
Kādi būs izaicinājumi Latvijas darba tirgū nākotnē zemās dzimstības dēļ?
Latvijā dzimstība aizvien samazinās, un šogad tā sarukusi par 13% salīdzinājumā ar pagājušo gadu. Turklāt šogad vairs nevar nedz sasniegt, nedz noķert pagājušā gada rādītājus, kas jau bija vēsturiski zemi. Proti, pērn Latvijā bija zemākais dzimstības rādītājs pēdējo 100 gadu laikā. Ņemot vērā faktu, ka liela daļa iedzīvotāju noveco, bet ataudze aizvien sarūk, tas radīs spiedienu ne vien Latvijas pensiju sistēmai, bet arī darba tirgum.
Lauksaimnieki: Šobrīd risku graudkopībai nav
Lauksaimnieki: Šobrīd risku graudkopībai nav
Ilgstošais lietus rudenī, vēlāk kailsals daudziem graudkopjiem radīja bažas par iesētajiem ziemājiem. Taču tagad lauksaimnieki saka, ka situācija ir normalizējusies, un pavasarī ir cerības, ka sasētie lauki labi sazaļos. Zemnieki teic, ka Krievijas iebrukums Ukrainā ietekmējis arī Latvijas uzņēmējus, taču savs rūpals ir jāturpina tik un tā.

Vairāk

Svarīgākais šobrīd