Tirgotāji nemierā ar «voluntāru plānu» likt pie pārtikas precēm to izcelsmes valsts karodziņus

Tirgotāji nav apmierināti, ka Saeima plāno ieviest jaunas prasības – veikalos cenu zīmēs vai pie pārtikas produkta norādīt ražošanas valsts karodziņus –, nekonsultējoties ar nozari, sarunā ar Latvijas Radio atzina Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameras prezidents Aigars Rostovskis.

Tirgotāji nav apmierināti, jo ar viņiem nav bijis sarunas par šo, turklāt ieceres autori koalīcijas deputāti attiecīgo likuma grozījumu anotācijā arī maldinoši norāda, ka šādas izmaiņas neatstās nekādu ietekmi uz tautsaimniecību, norādīja Rostovskis.

Taču visiem tirgotājiem būs jāpārtaisa visas preču zīmes, būs jauni izdevumi tipogrāfijai, būtiskas neērtības, skaidroja Rostovskis.

"Tas, kas mūs neapmierina, ka šādas izmaiņas nenotiek sadarbībā ar industriju; var būt uzlabojumi, bet izmaiņām jānotiek civilizētā sarunā," norādīja LTRK pārstāvis.  

Viņš pieļāva, ka šādi karodziņi pie preču cenām būtu ērti patērētājiem, bet tādas pārmaiņas varētu ieviest pakāpeniski, ilgākā procesā, mijiedarbībā ar nozari, bet "tādi voluntāri lēmumi nozarei nepatīk".

Rostovskis arī neizslēdza, ka šāds pienākums rezultātā novedīs arī pie cenu kāpuma, jo uzņēmumiem būs jāmaksā, būs jauni izdevumi.

KONTEKSTS:

Saeima sāka izskatīt komisijās koalīcijas deputātu sagatavotos grozījumus Pārtikas aprites uzraudzības likumā, kas paredz veikalos cenu zīmē vai pie pārtikas produkta norādīt pārtikas ražošanas valsti, to attēlojot attiecīgās valsts karoga formā.

Likumprojekta anotācijā skaidrots, ka šādi grozījumi nepieciešami, "lai patērētājs spētu viegli, ērti un nepārprotami identificēt attiecīgās pārtikas preces izcelsmes valsti".

Paredzēts, ka norma stātos spēkā nākamā gada 1. maijā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti