Ekonomika
Saņem zaļo gaismu industriālo parku būvniecībai – Daugavpils varētu būt pievilcīga investoriem
Saņem zaļo gaismu industriālo parku būvniecībai – Daugavpils varētu būt pievilcīga investoriem
Jelgavai, Ventspilij, Liepājai un Daugavpilij dota zaļā gaisma industriālo parku būvniecībai – atbalstīti daudzmiljonu projekti Atveseļošanas fonda finansējuma saņemšanai. Dažu gadu laikā jāiegulda ražošanai nepieciešamā infrastruktūrā, lai atnāktu uzņēmēji un radītu tur darbavietas. Latgale investoriem varētu būt saistošāka nekā citi reģioni, jo tur ir zemāks algu līmenis, lēš ekonomists.
Tirgotāji: Eglīšu pieprasījums un cenas kāpušas
Tirgotāji: Eglīšu pieprasījums un cenas kāpušas
Tuvojoties Ziemassvētkiem, dažs jau savās mājās ienesis svētku noskaņu, sarūpējot kuplu meža skaistuli, savukārt citi egli gādās vien dažas dienas pirms svētkiem. Egļu audzētāji un tirgotāji atzīst, ka šogad gan pieprasījums, gan cenas ir kāpušas, bet tiem, kuri egli meklēs mežos, jāņem vērā vairāki nosacījumi.
Pasažieru pārvadātāji: Jaunā biļešu un tarifu sistēma bija ilgi gaidīta
Pasažieru pārvadātāji: Jaunā biļešu un tarifu sistēma bija ilgi gaidīta
Nākamgad reģionālajos pārvadājumos Latvijā pakāpeniski sāks ieviest jaunu biļešu sistēmu, izlīdzinot līdzvērtīgu pārvadājumu izmaksas valsts reģionos. Cenas par vienu braucienu pieaugs teju visos maršrutos, bet vairākos – būtiski. Tāpēc pasažierus motivēs gan biļetes iegādāties internetā vai mobilajā lietotnē, gan regulāriem braucieniem izvēlēties mēnešbiļetes. Kā Latvijas Radio norādīja Latvijas Pasažieru pārvadātāju asociācijā, šīs izmaiņas gaidītas jau vairākus gadus.
Notiks trešais «Novatore Impact Summit» – par sieviešu finansiālo labklājību un ilgtspējīgu dzīvesve...
Notiks trešais «Novatore Impact Summit» – par sieviešu finansiālo labklājību un ilgtspējīgu dzīvesveidu
2024. gada 7. martā, dienu pirms Starptautiskās sieviešu dienas 8. martā, notiks jau trešā "Novatore Impact Summit" sieviešu ekonomiskās spēcināšanas konference, pulcējot vairāk nekā 300 augstākā un vidējā līmeņa vadītājas no Baltijas valstīm, kuras vēlas attīstīt biznesu un iegūt jaunus sadarbības kontaktus, informēja pasākuma rīkotāji.
Eksperti: Mikrouzņēmuma nodokļa režīmu ar vienotu likmi varētu izmantot vairāk cilvēku
Eksperti: Mikrouzņēmuma nodokļa režīmu ar vienotu likmi varētu izmantot vairāk cilvēku
Saeimas pieņemtie grozījumi "Mikrouzņēmuma nodokļa likumā" paredz, ka no nākamā gada 1. janvāra mikrouzņēmuma nodoklim būs tikai viena likme – 25%. Līdz šim mikrouzņēmumam, kura apgrozījums gadā sasniedza 25 000 eiro, nodokļa likme bija 25%, savukārt, tiem, kam gada apgrozījums pārsniedza 25 000 eiro gadā, likme bija 40%. Eksperti vērtē, ka turpmāk nodokli maksāt būs vienkāršāk, un to novērtē arī autoratlīdzību saņēmēji.
Grobiņas pusē būvē staciju sinhronizācijai ar Eiropas elektrotīklu
Grobiņas pusē būvē staciju sinhronizācijai ar Eiropas elektrotīklu
2025. gada februārī visas trīs Baltijas valstis pilnībā atslēgsies no tā sauktā BRELL elektrotīkla, kas tās šobrīd savieno ar Krieviju un Baltkrieviju. Vienlaikus notiks pieslēgšanās Eiropas elektrotīkliem, un jau kopš Ukrainā notiekošā kara sākuma norit intensīvs darbs, saskaņojot gan politiskus, gan tehniskus jautājumus. Šodien Kurzemē, Grobiņas pagastā, svinīgi iemūrēja laika kapsulu Latvijā pirmās sinhronā kompensatora stacijas pamatos, kas būs viena no gaidāmajai pārejai nepieciešamajām iekārtām.
Pie konduktora dārgāk, izdevīgāka mēnešbiļete – apstiprina jauno sabiedriskā transporta biļešu sistē...
Pie konduktora dārgāk, izdevīgāka mēnešbiļete – apstiprina jauno sabiedriskā transporta biļešu sistēmu
Sabiedriskā transporta padome (STP) ceturtdien, 14. decembrī, apstiprinājusi jaunu reģionālā sabiedriskā transporta – autobusu un vilcienu – biļešu un tarifu sistēmu. Jaunā sistēma spēkā stāsies pakāpeniski no nākamā gada 1. aprīļa līdz 2025. gada vidum, informēja Autotransporta direkcijā (ATD). Tā tostarp paredz dārgāku biļešu iegādi pie autobusa vadītāja un vilciena konduktora, bet izdevīgāku mēnešbiļešu iegādi.
Pētījums: Starp 50 lielākajiem Baltijas valstu uzņēmumiem tikai seši no Latvijas 
Pētījums: Starp 50 lielākajiem Baltijas valstu uzņēmumiem tikai seši no Latvijas 
Starptautiskās risku pārvaldības kompānijas "Coface" publiskotajā Baltijas valstu lielāko uzņēmumu Top50 reitingā šogad iekļuvuši 27 Lietuvas uzņēmumi, 17 Igaunijas un tikai seši Latvijas uzņēmumi. Latvijas pozīcijas šajā reitingā ir vispieticīgākās, turklāt tās šogad pasliktinājušās – iepriekšējos divus gadus topā bija astoņi Latvijas uzņēmumi.

Vairāk

Svarīgākais šobrīd