Vēlētāju aptauja: Rīgā vēlēšanās līderos «Attīstībai/Par!»/«Progresīvie» un «Saskaņa»
Vēlētāju aptauja: Rīgā vēlēšanās līderos «Attīstībai/Par!»/«Progresīvie» un «Saskaņa»
Vēlētāju aptauja pie iecirkņiem vēlēšanu dienā, sestdien, 29.augustā, liecina, ka Rīgas domes ārkārtas vēlēšanās līderos ir “Attīstībai/Par!”/”Progresīvie” un “Saskaņa”. Domē varētu iekļūt septiņi saraksti, liecina LTV, Latvijas Radio, LETA, Rīgas Stradiņa universitātes ar SKDS metodoloģisko atbalstu veiktā aptauja. Tiesa, aptaujas veicēji par rezultātiem ir piesardzīgi liela neatbildējušo skaita dēļ.
REPORTĀŽA: Kā notiek rīdzinieku balsošana mājās Covid-19 apstākļos
REPORTĀŽA: Kā notiek rīdzinieku balsošana mājās Covid-19 apstākļos
Šogad Rīgas domes vēlēšanās īpaša piesardzība jāievēro ne tikai iecirkņos, bet arī tiem vēlēšanu komisiju locekļiem, kas dodas pie vēlētājiem uz mājām. Viņiem jārūpējas arī par savu veselību un drošību. Īpaši, ja balsošanu mājās pieteicis cilvēks, kas Covid-19 riska dēļ atrodas pašizolācijā. LTV devās līdzi Rīgas 58. vēlēšanu iecirkņa komisijai pie balsotājiem mājās.
VIDEO: «Vēlēšanu nakts» - ziņas un diskusijas LTV un LR
VIDEO: «Vēlēšanu nakts» - ziņas un diskusijas LTV un LR
Lai sekotu līdzi Rīgas domes ārkārtas vēlēšanu iecirkņu slēgšanai, aktivitātei un balsu skaitīšanai, kā arī aktualitātēm aizvadītajā dienā, LTV un LR piedāvāja vēlēšanu nakts tiešraides ar ziņām un diskusijām.
Divas stundas līdz vēlēšanu iecirkņu slēgšanai Rīgā nobalsojuši 38,57% vēlētāju
(papildināts)
Divas stundas līdz vēlēšanu iecirkņu slēgšanai Rīgā nobalsojuši 38,57% vēlētāju (papildināts)
Sestdien, 29. augustā, notiekošajās Rīgas domes ārkārtas vēlēšanās līdz pulksten 20 izvēli izdarījuši 19,33% balsstiesīgo. Tas ir aptuveni divreiz zemāks rādītājs nekā vēlēšanās 2017. un 2013. gadā vēlēšanu dienas attiecīgajā laikā. Savukārt kopā ar iepriekšējās balsošanas datiem vēlēšanu aktivitāte līdz šim ir 38,57%, liecina Centrālās vēlēšanu komisijas (CVK) informācija.
Vēlētāji respektē Covid-19 dēļ iecirkņos noteiktās drošības prasības
(papildināts)
Vēlētāji respektē Covid-19 dēļ iecirkņos noteiktās drošības prasības (papildināts)
Rīgas domes vēlēšanu iecirkņos šoreiz jāievēro īpaša kārtība un jārūpējas par infekcijas risku mazināšanu. Vēlētāji ir apzinīgi un drošības pasākumus ievēro, turklāt citiem ir līdzi arī sava sejas maska un pildspalva, novēroja Latvijas Radio. Uzrunātie vēlētāji atzina, ka par savu veselību jūtas droši, neraugoties uz Covid-19 izplatību.
REPORTĀŽA: Rīgas domes vēlētāji grib salabotus ceļus un korupcijas izskaušanu
(papildināts)
REPORTĀŽA: Rīgas domes vēlētāji grib salabotus ceļus un korupcijas izskaušanu (papildināts)
Vēlētāji sestdien, 29.augustā, Rīgas domes vēlēšanu iecirkņos jūtas droši – vairums izmanto tikai daļu pieejamo aizsarglīdzekļu, tā Latvijas Radio noskaidroja pie vēlēšanu iecirkņiem. Pirms izvēles izdarīšanas tikai neliela daļa no uzrunātajiem bija pētījuši partiju piedāvātās programmas. Visvairāk izvēli ietekmēja medijos vērojamās kandidātu debates. Vēlētāji vērtēja, ka galvenās Rīgas problēmas ir korupcija un nesakārtotā infrastruktūra.
Aiz katras izvēles ieraudzīt cilvēku. Saruna ar politiskā teātra meistaru Valteru Sīli
Aiz katras izvēles ieraudzīt cilvēku. Saruna ar politiskā teātra meistaru Valteru Sīli
Mans darbs sākas tur, kur satiekas konfliktējošas patiesības – tā saka režisors Valters Sīlis (35), viens no spilgtākajiem politiskā teātra meistariem Latvijas teātrī. Tādas Sīļa komandas veidotās izrādes kā “Nacionālais attīstības plāns”, “Visi mani prezidenti”, “Veiksmes stāsts” vai “Finlandizācija” ir stāsti, kuros režisors nemēģina pārliecināt par savu viedokli, bet gan pats kopā ar skatītājiem meklē atbildes uz jautājumiem, kuros vienkāršas atbildes nav. Valters Sīlis ir arī dzimis rīdzinieks, un 29. augustā notiekošās vēlēšanas viņam ir svarīgas.
Eksperti: Vēlēšanu intrigu palielina pēdējā brīža balsotāji un arī vēlēšanu ignorētāji
Eksperti: Vēlēšanu intrigu palielina pēdējā brīža balsotāji un arī vēlēšanu ignorētāji
Neatkarīgi no tā, vai runa ir par pašvaldību, Saeimas vai Eiropas Parlamenta vēlēšanām, vairāk nekā trešdaļa balsstiesīgo neizmanto savu iespēju nobalsot. Arī šogad pirms Rīgas domes ārkārtas vēlēšanām rīkotās sabiedriskās domas aptaujās liels skaits cilvēku atzīst, ka neies uz vēlēšanām vai arī lēmumu, par ko balsot, pieņems pēdējā brīdī.