CVK ziņo Valsts drošības dienestam par neapzīmogotām vēlēšanu aploksnēm vienā Rīgas iecirknī
CVK ziņo Valsts drošības dienestam par neapzīmogotām vēlēšanu aploksnēm vienā Rīgas iecirknī
Reaģējot uz informāciju, ka Rīgas domes vēlēšanu 97. iecirknī Rīgas Klasiskajā ģimnāzijā vēlētājiem balsošanai izsniegts ievērojams skaits vēlēšanu aplokšņu bez iecirkņa komisijas zīmoga, Centrālā vēlēšanu komisija (CVK) sēdē pēc iecirkņu slēgšanas nolēma lūgt Valsts drošības dienestam pārbaudīt šīs lietas apstākļus, paziņojumā medijiem informēja CVK.
Politologi: NA un JKP varētu būt labāks rezultāts par «Exit Poll»; lielākā mistērija – «Saskaņa»
(pa...
Politologi: NA un JKP varētu būt labāks rezultāts par «Exit Poll»; lielākā mistērija – «Saskaņa» (papildināts)
Nacionālās apvienības/Latvijas Reģionu apvienības (NA/LRA), kā arī Jaunās konservatīvās partijas (JKP) sarakstam Rīgas domes ārkārtas vēlēšanās varētu būt labāki rezultāti par vēlētāju aptaujā jeb "Exit Poll" uzrādītajiem, šādu viedokli diskusijā Latvijas Radio pauda politologs Jānis Ikstens. Lielākā šo vēlēšanu "mistērija" ir "Saskaņa", kuras daļa vēlētāju, visticamāk, palika mājās un uz vēlēšanām nedevās, sprieda politoloģe Iveta Kažoka. 
Rīgas domes ārkārtas vēlēšanās – rekordzema vēlētāju aktivitāte
Rīgas domes ārkārtas vēlēšanās – rekordzema vēlētāju aktivitāte
Rīgas domes ārkārtas vēlēšanās trīs iepriekšējās nobalsošanas dienās un vēlēšanu dienā, 29. augustā, kopumā nobalsojuši 171 591 vēlētājs jeb 40,6% balsstiesīgo rīdzinieku, un tā ir zemākā vēlētāju aktivitāte pašvaldību vēlēšanās Rīgā kopš 1997. gada.
Ušakovs: «Saskaņa» neļaus demontēt sasniegto sociālajā jomā
Ušakovs: «Saskaņa» neļaus demontēt sasniegto sociālajā jomā
“Saskaņa” gatava strādāt gan pozīcijā, gan opozīcijā, lai attaisnotu mandātu, ko devuši vēlētāji. Esot koalīcijā, “Saskaņa” nav gatava atkāpties no savas programmas, savukārt opozīcijā – neļaus demontēt jau sasniegto, piemēram, sociālajā jomā. Tā intervijā Latvijas Televīzijai stāstīja bijušais Rīgas mērs, tagadējais Eiropas Parlamenta deputāts no "Saskaņas" Nils Ušakovs.
Kāda būs jaunā Rīgas domes koalīcija - sarakstu līderi iezīmē sadarbības iespējas
(papildināts)
Kāda būs jaunā Rīgas domes koalīcija - sarakstu līderi iezīmē sadarbības iespējas (papildināts)
Vēlēšanu aptauja liecina, ka varu Rīgā pārņems līdzšinējās opozīcijas partijas, ārpus koalīcijas atstājot iepriekšējos desmit gadus galvaspilsētā vadījušo "Saskaņu" un "Gods kalpot Rīgai", kas pēc sastrīdēšanās šoreiz startēja ar atsevišķiem sarakstiem. Potenciālie mēra amata kandidāti par jauno koalīciju pašlaik runā piesardzīgi.