Rīgas domes vēlēšanu balsis trijos iecirkņos pārskaitīs līdz ceturtdienai
Rīgas domes vēlēšanu balsis trijos iecirkņos pārskaitīs līdz ceturtdienai
Centrālā vēlēšanu komisija (CVK) uzdevusi līdz 17. septembrim Rīgas pilsētas vēlēšanu komisijai organizēt un kontrolēt Rīgas domes vēlēšanu balsu pārskaitīšanu trīs Rīgas vēlēšanu iecirkņos – 74., 97. un 144. vēlēšanu iecirknī, informēja CVK. Komisija tādējādi pilda Administratīvās apgabaltiesas 14. un 15. septembra spriedumus, kas uzdod nodrošināt balsu pārskaitīšanu trīs iecirkņos, pieskaitot par nederīgām atzītās vēlēšanu aploksnes kopējiem vēlēšanu rezultātiem.
Vjačeslavu Dombrovski un Ļubovu Švecovu izslēdz no «Saskaņas»
Vjačeslavu Dombrovski un Ļubovu Švecovu izslēdz no «Saskaņas»
Partija "Saskaņa" no savām rindām izslēgusi divus Saeimas deputātus – Vjačeslavu Dombrovski un Ļubovu Švecovu – par partijas statūtu pārkāpumiem. Abi uzskata, ka partija nav vēlējusies viņos ieklausīties. Deputāti arī apgalvo, ka saņēmuši draudus, par kuriem Švecova vērsusies drošības dienestā.
Tiesa uzdod pārskaitīt balsis trīs Rīgas domes vēlēšanu iecirkņos
(papildināts)
Tiesa uzdod pārskaitīt balsis trīs Rīgas domes vēlēšanu iecirkņos (papildināts)
Administratīvā apgabaltiesa pirmdien uzdeva Centrālajai vēlēšanu komisijai (CVK) pārskaitīt visas vēlēšanu zīmes tajos trīs iecirkņos, kur bija problēmas ar zīmogiem uz aploksnēm. Būs jāpieskaita arī tās aploksnes, kas bija atzītas par nederīgām. To Latvijas Radio apliecināja Administratīvās apgabaltiesas pārstāve Līga Tumova.
«Progresīvie» sola jaunu politiku Rīgas domē
«Progresīvie» sola jaunu politiku Rīgas domē
Partija "Progresīvie", kas līdz šim nebija pārstāvēti ne Saeimā, ne valdībā, bet aizvadītajās ārkārtas vēlēšanās Rīgā kļuva par uzvarētājiem, politikā nonākusi uz palikšanu, tā šodien, 12. septembrī, partijas kongresā solīja tās biedri. 11 jaunie Rīgas domes deputāti nāk no “Progresīvo” rindām.