Rīta Panorāma

Skolēnu uzvedība - kam jāpievērš uzmanība? Intervija ar Nilu Saksu Konstantinovu

Rīta Panorāma

Stikla mākslinieces Martas Ģibietes personālizstāde - "Labrīt!"

Intervija ar VID ģenerāldirektori Ievu Jaunzemi

Nodokļu parādi pieauguši līdz miljardam eiro

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 3 gadiem.

Covid-19 krīzes laikā pieauguši nodokļu parādi, sasniedzot miljardu eiro, intervijā LTV raidījumā “Rīta Panorāma” pastāstīja Valsts ieņēmuma dienesta (VID) ģenerāldirektore Ieva Jaunzeme.

Covid-19 laiks ietekmējis parādu apjomu – tas pieaudzis līdz miljardam eiro.

“Visi pagarinātie parādi, kas ir gandrīz pie 300 miljoniem eiro, ieskaitās parādā. Pat ja uzņēmums nācis un pagarinājis [nomaksas termiņu], tie ir parādi,” pastāstīja Jaunzeme.

Viņa gan atzinīgi vērtēja to, ka uzņēmumi Covid-19 laikā nāk pie VID un vienojas par parādu atmaksas pagarinājumu.

Kopumā gan pirmajos septiņos mēnešos budžeta izpilde ir diezgan laba, salīdzinot ar to, ko mēs varējām gaidīt, vērtēja VID vadītāja.

Tāpat attiecībā uz Covid-19 radīto krīzi Jaunzeme norādīja uz dīkstāves pabalstu saņēmušajiem, kuri neatbilst attiecīgajiem kritērijiem un saņemtais atbalsts jāatmaksā. Tas varētu būt attiecināms uz 4000 darbinieku.

“Protams, ir dažādi apstākļi, bet jāatceras, ka VID šo projektu uzsāka divu nedēļu laikā. Man tiešām ir sāpīgi lasīt, ka ir augstprātīga un izsmejoša attieksme pret šo lūgumu [atmaksāt nepamatoti saņemtos pabalstus], ja tomēr tās kļūdas ir bijušas,” sacīja Jaunzeme.

KONTEKSTS: 

Covid-19 krīzes radīto ekonomisko seku pārvarēšanai Latvijā paredzēti īpaši valsts atbalsta mehānismi Covid-19 skartajiem uzņēmumiem, to darbiniekiem, Covid-19 pacientiem un arī visiem uzņēmumiem. Tālab valsts mobilizējusi līdzekļus aptuveni 4 miljardu eiro apmērā. Atbalsta instrumenti Latvijā saglabāsies līdz gada beigām. 

Nodarbinātības sekmēšanai saistībā ar Covid-19 krīzes sekām eksportējošiem un tūrisma nozares uzņēmumiem atvēlēs 70,2 miljonus eiro, informēja Ekonomikas ministrijā. No kopējās summas 51 miljoni eiro paredzēts atbalstam eksportējošiem uzņēmumiem un 19,2 miljoni eiro - atbalstam tūrisma nozares komersantiem.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti