Asociācija: Lauku tūrismā grūtāk ir lieliem uzņēmumiem un ēdinātājiem

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 3 gadiem.

Lauku tūrisma jomā aptuveni 30% uzņēmumu vasara bijusi veiksmīga, bet cita trešdaļa, īpaši lielie uzņēmumi, piedzīvoja būtisku apgrozījuma kritumu, intervijā Latvijas Radio pastāstīja Latvijas lauku tūrisma asociācijas “Lauku ceļotājs” prezidente Asnāte Ziemele.

Intervija ar “Lauku ceļotājs” prezidenti Asnāti Ziemeli
00:00 / 00:00
Lejuplādēt

Kopumā aptuveni 30% no lauku tūrisma uzņēmumiem vasaras sezona bijusi veiksmīga un labāka nekā iepriekš, zināja stāstīt Ziemele.

“Cilvēki vairāk ceļoja tepat Latvijā. Viņi izvēlējas vietas, kas nav lielas, kas ir vairāk norobežotas, vairāk vērstas uz maziem cilvēku apjomiem. Nekādi lieli pasākumi nenotika arī vasarā. Tā ka faktiski mazajiem gāja labi,” pastāstīja Ziemele.

Vienlaikus citiem 30% uzņēmumu apgrozījums krities par 70%, un viņi lēš, ka līdz ar ārkārtējo situāciju tas saruks pat līdz 90%. Turklāt šie uzņēmumi nav varējuši arī vasarā uzkrāt.

Lauku tūrismā grūtāk sokas lieliem uzņēmumiem, kuriem ir daudz darbinieku. Tāpat sarežģīta situācija ir ēdinātājiem, kuriem pašlaik piedzīvotais būšot ļoti smags trieciens.

Ziemele apstiprināja, ka ir vērojams pieprasījums pēc iespējas pašizolācijas un karantīnas laiku pavadīt tūrisma mītnēs, kur apmeklētāji gribētu saņemt arī maltītes. Tiesa, iedzīvotāji tiek lūgti sazvanīties ar naktsmītnēm pirms numuriņa rezervēšanas. Turklāt pastāv iespēja arī vienoties par īpašu cenu.

KONTEKSTS:

Covid-19 uzliesmojuma laikā pavasarī Latvijā bija izsludināta ārkārtējā situācija jaunā koronavīrusa ierobežošanai. Situācija vasarā bija stabila, bet septembra beigās saslimstība strauji pieauga. Valdība pastiprināja drošības pasākumus, taču saslimstība ar Covid-19 turpināja pieaugt.

Novembrī Covid-19 izplatības ierobežošanai Latvijā valdība nolēma atkārtoti valstī izsludināt ārkārtējo situāciju, kas būs spēkā no 9. novembra līdz 6. decembrim un kuras laikā būs jauni stingrāki ierobežojumi

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti