Autokino un autokoncertu organizatori drīkstēs apmeklētājiem piedāvāt ēdienu un dzērienu iegādi

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 3 gadiem.

Autokino un autokoncertu organizatori drīkstēs apmeklētājiem piedāvāt iegādāties ēdienus un dzērienus. Samaksa par pirkumiem būs jānodrošina tiešsaistē, savukārt piegāde – bezkontakta veidā, medijus informēja Kultūras ministrijā.

Autokino un autokoncertu pasākumu apmeklētāji pasūtītos pārtikas produktus no pasākuma rīkotāja saņems ar individuālu piegādi uz automašīnu. Piegādātie ēdieni un dzērieni saņemami, atverot automašīnas logu, un izkāpt no mašīnas nav atļauts.

Kultūras ministrijas izstrādātais sanitārais protokols nosaka, ka apmeklēt autokino seansus vai autokoncertus atļauts vien ar vieglajām automašīnām, vienā automašīnā var atrasties viens cilvēks vai vienas mājsaimniecības locekļi, pasākuma organizatoram jānodrošina 2 metru distance starp automašīnām.

Pasākumu apmeklētājiem nav atļauts izkāpt no automašīnām, izņemot labierīcību apmeklēšanu, nav atļauts atvērt logus, izņemot vēdināšanas režīmu, un no 22. maija arī, lai saņemtu pasākuma organizatora piegādātus ēdienus vai dzērienus. Biļešu un ēdienu vai dzērienu iegāde uz autokino un autokoncertiem nodrošināma interneta tiešsaistē.

KONTEKSTS: 

Ārkārtējo situāciju Covid-19 dēļ Latvijā izsludināja 12. martā. Tās laikā noteikta virkne ierobežojumu un aizliegumu, tai skaitā aizliegti visi publiskie pasākumi un ierobežota pulcēšanās.

Vēlāk ārkārtējā situācija pagarināta līdz 9. jūnijam, bet ir mīkstināti iepriekš noteiktie striktie ierobežojumi - atļauta pulcēšanās līdz 25 cilvēku lielām grupām, ievērojot divu metru distanci.

No 12. maija pakāpeniski atsāk darboties muzeji, bibliotēkas, privātās kultūrvietas un var notikt nelieli kultūras pasākumi gan iekštelpās, gan ārtelpās. Kultūras iestādēm noteikti dažādi sanitārie protokoli, kas jāievēro, atsākot darbu.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti