Olga Dragiļeva

LTV žurnāliste

Apskatīt autora rakstus: Angliski Latviski Krieviski

Autora ziņas
Pētnieks: «Saskaņas» atbalsta kritums var būt saistīts ar ilgstošu netikšanu koalīcijā
Pētnieks: «Saskaņas» atbalsta kritums var būt saistīts ar ilgstošu netikšanu koalīcijā
Lai gan partijai “Saskaņa” jau tradicionāli tikusi pirmā vieta Saeimās vēlēšanas un lielākā frakcija, šis rezultāts ir zemākais pēdējos astoņos gados. Šogad tā ieguva 19,8% balsu un 23 vietas Saeimā.  Rīgas Stradiņa universitātes profesors Deniss Hanovs uzskata, ka “Saskaņas” popularitātes kritums varētu būt saistīts ar to, ka partija ilgstoši netiek koalīcijā.
Partijas iesaistās  priestera Zeiļas atbalsta kampaņā
Partijas iesaistās priestera Zeiļas atbalsta kampaņā
Dzimumnoziegumos aizdomās turētā Rēzeknes Sāpju Dievmātes draudzes prāvesta Pāvela Zeiļas aizturēšana kļuvusi par priekšvēlēšanu kampaņas sastāvdaļu, vēsta Latvijas Televīzijas raidījumam “De facto”.
Nogalinātā prokurore pirms pazušanas policijai ziņojusi par draudiem dzīvībai
Nogalinātā prokurore pirms pazušanas policijai ziņojusi par draudiem dzīvībai
Pavasarī nogalinātā bijusī prokurore Biruta Loze dažus mēnešus pirms pazušanas sūdzējusies policijai par draudiem dzīvībai, ziņo raidījums "De facto". Loze pazuda 13.martā, kad izgāja no savas mājas Mārupē. Jau daudzus gadus Loze bija pensijā un publiski par viņas dzīvi nekas nebija izskanējis. "De facto" ir zināms, ka pusotru gadu pirms vardarbīgās nāves Loze noslēgusi līgumu ar kādu Edgaru Kadiķi. Kadiķis līdz ar to mantotu māju Mārupē un apsolījis aprūpēt Lozi līdz viņas mūža beigām.
VIDEO: «Partija fokusā»: «Saskaņa»
VIDEO: «Partija fokusā»: «Saskaņa»
Neskatoties uz visām imidža maiņām, "Saskaņa" pēdējo gadu laikā ieņem stabilu nišu Latvijas politikā. Rīgas valdošā partija, kas konsekventi ieņem arī pirmo vietu Saeimās vēlēšanas, bet vienmēr paliek opozīcijā – kaut ar ietekmīgu lomu.
Uguns novērošanas torņiem trūkst finansējuma
Uguns novērošanas torņiem trūkst finansējuma
Šī karstā vasara liks amatpersonām izvērtēt gan to, kā laikus atklāt ugunsgrēkus, gan arī dzēšanas taktiku. Piektdaļu no visiem meža ugunsgrēkiem atklāj Valsts meža dienesta (VMD) dežuranti, kas katru vasaras dienu pavada speciālos uguns novērošanas torņos. Taču ne visi torņi darbojas. Dežurantu algas ir niecīgas un finansējums tam netiek palielināts. Latvijas Televīzija (LTV) noskaidroja – no visiem torņiem ikdienā dažkārt darbojas tikai aptuveni puse.
Tiesai nosūta «būvnieku lietu», Martinsona starp 8 apsūdzētajiem nav
(papildināts)
Tiesai nosūta «būvnieku lietu», Martinsona starp 8 apsūdzētajiem nav (papildināts)
Tiesai nodots viens no "būvnieku lietas" kriminālprocesiem –  astoņu cilvēku lielo organizēto grupu apsūdz par izvairīšanos no nodokļu nomaksas, naudas atmazgāšanā un krāpšanā. Starp šīm personām nav uzņēmēja Māra Martinsona, jo daļa, kurā figurē viņa vārds, izņemta no šīs lietas, LSM.lv apliecināja Ģenerālprokuratūrā.
Izveidota vēlēšanu drošības koordinācijas grupa
Izveidota vēlēšanu drošības koordinācijas grupa
LTV raidījums “De facto” ziņo, ka valdības paspārnē ir izveidota vēlēšanu drošības koordinācijas grupa. Tās mērķis - sagatavoties iespējamiem informācijas telpas apdraudējumiem pirms Saeimas vēlēšanām.

Koordinācijas grupā ietilpst visu ministriju, Satversmes aizsardzības biroja, Drošības policijas pārstāvji. LTV skaidro - tagad katrs atbild par savu aizsardzības jomu, bet komplicēto kampaņu atspēkošanai, nepieciešams darbus koordinēt, ar informāciju jāapmainās.
Radioaktīvo atkritumu tvertni būvēs «Velve»; bažas par neobjektīvu ekspertīzi
Radioaktīvo atkritumu tvertni būvēs «Velve»; bažas par neobjektīvu ekspertīzi
Jaunu radioaktīvo atkritumu tvertni glabātavā “Radon”  varētu būvēt būvfirma “Velve”, ziņoja LTV raidījums “De facto”. “Velve” bija vienīgais pretendents, kas iesniedzis savu piedāvājumu konkursā. Tā cena, aptuveni 10 miljoni eiro (ar PVN) bija piecreiz lielāka par sākotnēji, 2016. gadā, paredzēto līgumcenu (aptuveni 2 miljoni eiro).  Raidījums norāda, ka pastāv bažas, vai piedāvājums vērtēts objektīvi.
«De facto»: Azartspēļu atkarīgais tiek pie 5 «ātrajiem kredītiem» pāris mēnešos
«De facto»: Azartspēļu atkarīgais tiek pie 5 «ātrajiem kredītiem» pāris mēnešos
LTV raidījums "De facto" vēsta par Andreju (vārds mainīts), kurš cieš no azartspēļu atkarības un vienā mēnesī paņēmis vairākus "ātros kredītus". Atkarība neļauj viņam iegūt oficiālu un pastāvīgu darbu, taču naudu spēlei izdevās iegūt, aizņemoties tā sauktos "ātros kredītus". Nesen mēneša laikā Andrejs paņēmis četrus dažādus kredītus, pēc pāris mēnešiem – vēl vienu.
«De facto» atklāj, kāpēc Latvijā nav likuma, kas pasargā no azartspēlēm atkarīgos
«De facto» atklāj, kāpēc Latvijā nav likuma, kas pasargā no azartspēlēm atkarīgos
Latvijas ierēdņi un politiķi jau kopš 2011.gada nespēj vienoties par to, kā pasargāt no azartspēlēm atkarīgos, stāsta Latvijas Televīzijas (LTV) raidījums “De facto”. Ideja par to, ka valsts varētu ar likuma spēku īpaši aizsargāt no azartspēlēm atkarīgos, pirmo reizi parādījās 2011. gadā, kad Finanšu ministrija izstrādāja jaunu azartspēļu likumu. Tajā bija desmitiem jaunu priekšlikumu, starp tiem arī piedāvājums – izveidot saistošus pašizslēgšanas sarakstus (cilvēks, kas vēlas sevi “izslēgt” no spēles ) un ieviest dokumentu pārbaudes pie ieejas spēļu zālēs.
Uz laiku Latvijā pārtraukta skaļi pieteiktā mentoru programma bēgļiem
Uz laiku Latvijā pārtraukta skaļi pieteiktā mentoru programma bēgļiem
Latvijā teju apstājusies kādreiz skaļi pieteiktā mentoru programma, svētdien ziņoja Latvijas Televīzijas raidījums “De facto”. Programmas mērķis bija palīdzēt patvēruma meklētājiem un bēgļiem integrēties Latvijas sabiedrībā. Taču divu organizāciju konflikta dēļ programma apturēta -- Sociālas integrācijas fonds (SIF), kas atbild par naudas sadalījumu bēgļu integrācijai, šomēnes lauzis līgumu ar organizāciju “Patvērums “Drošā māja””.
Par rēzekniešu naudu pārbūves ielu pie Bartaševiča mājas
Par rēzekniešu naudu pārbūves ielu pie Bartaševiča mājas
Par nodokļu maksātāju naudu plāno pārbūvēt ielas pie Rēzeknes mēra Aleksandra Bartaševiča (“Saskaņa”) ģimenes īpašumiem, šogad izsludināts divu miljonu eiro vērts iepirkums, ziņo LTV raidījums “De facto”.
Eksperti: Putins kļūs par Krievijas «ajatollu»
Eksperti: Putins kļūs par Krievijas «ajatollu»
Formāli Vladimirs Putins nevar ieņemt Krievijas prezidenta amatu ilgāk par sava 4.termiņa beigām, 2024.gadu, un šobrīd aiz Kremļa sienām kaļ plānus – kādā veidā viņam palikt  Krievijas vadoņa lomā, no Maskavas ziņo LTV raidījums "de facto".
Putins pēc uzvaras sola Krievijai veiksmi; opozicionāri sastrīdas
(papildināts)
Putins pēc uzvaras sola Krievijai veiksmi; opozicionāri sastrīdas (papildināts)
Krievijā ir noslēgušās valsts prezidenta vēlēšanas. Kā jau bija sagaidāms, tajās pārliecinošu uzvaru guva līdzšinējais prezidents Vladimirs Putins. Tas būs jau viņa ceturtais pilnvaru termiņš Krievijas prezidenta amatā. Šajās vēlēšanās piedalījās aptuveni tikpat daudz vēlētāju kā pirms sešiem gadiem. Balsošanu visā Krievijā pavadīja daudzi nozīmīgi pārkāpumi, tomēr varasiestādes atzīst tikai daļu no tiem.
Pēc 99% balsu saskaitīšanas: Putins amatā pārvēlēts ar vēsturiski lielāko pārsvaru
(papildināts)
Pēc 99% balsu saskaitīšanas: Putins amatā pārvēlēts ar vēsturiski lielāko pārsvaru (papildināts)
Par Krievijas prezidentu svētdien, 18. martā, pārvēlēts līdzšinējais valsts līderis Vladimirs Putins. LTV pirmdienas rītā vēsta, ka Putins no saskaitītajiem 99% balsu saņēmis vēsturiski lielāko - 76,6% -  vēlētāju atbalstu. Putinam šis būs ceturtais prezidenta pilnvaru termiņš. Būtiski, ka vēlēšanu novērotāji ziņoja par daudziem pārkāpumiem.
Drošības policija brīdina pirms vēlēšanām uzmanīties no kiberuzbrukumiem
Drošības policija brīdina pirms vēlēšanām uzmanīties no kiberuzbrukumiem
Latvijas Drošības policija brīdina, ka pirms rudenī gaidāmajām Saeimas vēlēšanām ir kiberuzbrukumu riski. Drošības policijas priekšnieka vietnieks Ints Ulmanis intervijā Latvijas Televīzijas (LTV) raidījumam “De facto” norāda, ka pirmsvēlēšanu laikā informācijas sistēmām jābūt sagatavotām tam, ka var tikt uzlauztas mājaslapas un publiskajā telpā var nonākt sensitīva informācija.
Krievijā prezidenta vēlēšanas: Mēģina radīt svētku noskaņu, bet novērotāji ziņo par pārkāpumiem
(pap...
Krievijā prezidenta vēlēšanas: Mēģina radīt svētku noskaņu, bet novērotāji ziņo par pārkāpumiem (papildināts)
Svētdien, 18.martā, Krievijā notiek prezidenta vēlēšanas, kurās pārliecinoša uzvara tiek prognozēta līdzšinējam Krievijas līderim Vladimiram Putinam. Par spīti opozīcijas aicinājumiem nenākt uz vēlēšanām, aktivitāte visā Krievijā tiek prognozēta visai augsta. Opozīcijas kandidātu novērotāji ziņo par daudziem būtiskiem pārkāpumiem vēlēšanu iecirkņos visā valstī, bet Centrālā vēlēšanu komisija atzīst tikai dažus no tiem.
Maskavā LTV filmēšanas grupu izraida no Putina priekšvēlēšanu štāba
Maskavā LTV filmēšanas grupu izraida no Putina priekšvēlēšanu štāba
Pirms svētdien gaidāmajām prezidenta vēlēšanām Krievijā gan pašreizējā prezidenta Vladimira Putina atbalstītāji, gan oponenti nešaubās – Putinu pārvēlēs uz ceturto termiņu. Bet ir nopietnas bažas par to, ka vēlēšanas nenoritēs godīgi. Tikmēr Latvijas Televīzijas filmēšanas grupu izraidīja no Vladimira Putina priekšvēlēšanu štāba.
Britu ārlietu ministrs: Skripaļa saindēšanu, visticamāk, pasūtīja Putins
(papildināts)
Britu ārlietu ministrs: Skripaļa saindēšanu, visticamāk, pasūtīja Putins (papildināts)
Uzbrukumu bijušajam dubultaģentam Sergejam Skripaļam, visticamāk, personīgi pasūtījis Krievijas prezidents Vladimirs Putins, – tā paziņojis Lielbritānijas ārlietu ministrs Boriss Džonsons. Rietumu sabiedrotie neapšauba Londonas secinājumus. Pēc uzbrukuma Skripaļam arī citi Lielbritānijā dzīvojošie Krievijas disidenti pauduši bažas par savu drošību.
Krievijā noslēdzas priekšvēlēšanu aģitācija; varasiestāžu izaicinājums – apmeklējums
(papildināts)
Krievijā noslēdzas priekšvēlēšanu aģitācija; varasiestāžu izaicinājums – apmeklējums (papildināts)
Jau svētdien Krievijā notiks prezidenta vēlēšanas. Piektdien ir noslēgusies oficiālā priekšvēlēšanu aģitācijas kampaņa, un turpmākais laiks ir paredzēts vēlētāju pārdomām. Tomēr jau tagad viss liecina, ka vairums balsstiesīgo iedzīvotāju ir izšķīrušies un Vladimirs Putins arī turpmākos sešus gadus paliks Krievijas prezidenta krēslā. Tādēļ lielākais varasiestāžu izaicinājums šobrīd ir panākt, lai pietiekami daudz cilvēku atnāktu uz vēlēšanu iecirkņiem.
Olga Dragiļeva: «Meitenīt, kas uz sirds» jeb žurnālistes ikdiena
Olga Dragiļeva: «Meitenīt, kas uz sirds» jeb žurnālistes ikdiena
"Nebojā blondīņu reputāciju. Viņas ir ir stulbas, bet tu taču nē," man ausī čukst kāds politiķis. Viņš negaidīti pienācis no aizmugures un cieši saspiedis manu elkoni. Neesam tuvi draugi, nekad neesam bijuši uz "tu", esmu filmēšanas vidū. Man apkārt citi kolēģi, politiķi. Īsti nezinu, kā rīkoties, un nekas asprātīgs, ko teikt, arī neienāk prātā. Tāpēc vienkārši uztaisu niknu seju un turpinu filmēt.

Vairāk

Svarīgākais šobrīd