LTV

LTV "Rīta Panorāma"


Apskatīt autora rakstus: Angliski Latviski Krieviski

Autora ziņas
«Karantīnas izaicinājuma» aizsācējs mūziķis Valters Pūce: Radies daudz hitu
«Karantīnas izaicinājuma» aizsācējs mūziķis Valters Pūce: Radies daudz hitu
Ārkārtējās situācijas laikā, kad aizliegti publiskie pasākumi un koncerti, Latvijas mūziķi uztur cits citam možu garu un izaicina viens otru sociālajos tīklos ar muzikāliem priekšnesumiem. 15. martā ar ierakstu vietnē “Facebook” grupas “Dagamba” dalībnieks Valters Pūce aizsāka #QuarantineChallenge starp Latvijas mūziķiem, iniciatīvai pievienojas arvien vairāk dalībnieku. 
Latvijas hokeja čempioni kļūs zināmi pēc federācijas valdes lēmuma
Latvijas hokeja čempioni kļūs zināmi pēc federācijas valdes lēmuma
Atsakoties no izslēgšanas turnīra rīkošanas, vietu sadalījumu pašmāju hokeja čempionātā varētu noteikt pēc regulārās sezonas rezultātiem, taču arī tam būs nepieciešams Latvijas Hokeja federācijas (LHF) valdes lēmums, jo situācija nav vienkārša, telefonsarunā Latvijas Televīzijā pirmdien pastāstīja LHF ģenerālsekretārs Viesturs Koziols.
Grupas «Opus Pro» albumā «Būsim kopā arvien» apkopotas pēdējās desmitgades dziesmas
Grupas «Opus Pro» albumā «Būsim kopā arvien» apkopotas pēdējās desmitgades dziesmas
Grupa “Opus Pro” jau vairāk nekā 30 gadus ieņem pirmo rindu rokmūzikas tribīnēs, neskatoties uz sastāva maiņām, kas skārušas grupu šo gadu laikā. Grupa turpina pastāvēt un priecēt savus klausītājus ar enerģisku, dzīvespriecīgu rokmūziku un arī ar nepārspējamām mīlas balādēm. Izņēmums nav arī jaunais albums “Būsim kopā arvien”.
Skatuve kā skola. Šogad 21. reizi notiks Latvijas Studentu teātra diena
Skatuve kā skola. Šogad 21. reizi notiks Latvijas Studentu teātra diena
Latvijas augstskolu studentu teātri ik gadu aicina teātra mīļotājus iepazīties ar saviem jaunākajiem iestudējumiem. Valstī izsludinātās ārkārtējās situācijas dēļ 14. martā plānotā Latvijas Studentu teātra diena nenotiks, taču Rīgas Tehniskās universitātes (RTU) studentu teātra “Spēle” režisore un vadītāja Raimonda Vazdika LTV raidījumā “Rīta Panorāma” skaidroja, ka pasākums tiks pārcelts uz vēlāku laiku – maiju vai, iespējams, septembri.
Raidījuma «Neatklātā Sēlija» veidotāji: Šodien būvējot Brīvības pieminekli, tajā būtu piecas zvaigzn...
Raidījuma «Neatklātā Sēlija» veidotāji: Šodien būvējot Brīvības pieminekli, tajā būtu piecas zvaigznes
Ceļojumā uz Sēliju no 12. marta vedīs jauns LTV raidījums, kurš centīsies atklāt šī novada kolorītu un cilvēku iekšējo un ārējo pasauli, kas veido Sēlijas identitāti. Raidījuma “Neatklātā Sēlija” veidotāji Sandijs Semjonovs un Andžejs Reiters LTV raidījumā “Rīta Panorāma” atklāja, ka viņus pašus pārsteidzis šis reģions, par kuru pārējā Latvijā zinot salīdzinoši maz.
Starptautiskajā zvaigžņu festivālā šogad – emocionāla un piesātināta programma
(papildināts)
Starptautiskajā zvaigžņu festivālā šogad – emocionāla un piesātināta programma (papildināts)
Koncertzālē “Lielais dzintars” sestdien, 7. martā, notiks Starptautiskā zvaigžņu festivāla atklāšanas koncerts, kur klausītājus sagaida piesātināta un emocijām bagāta koncertprogramma. Līdzās klasiskās mūzikas komponistu pērlēm – Rimska-Korsakova, Ravēla un Čaikovska mūzikai, būs iespēja dzirdēt latviešu komponista Ērika Ešenvalda jaundarbu, koncertu saksofonam un orķestrim “Arktikas vīzijas. Jūra” Liepājas Simfoniskā orķestra un Oskara Petrauska saksofona skaņās.
Juris Žagars Dailes teātrī veicis personālstruktūras izmaiņas – ieviesti vairāki jauni amati
Juris Žagars Dailes teātrī veicis personālstruktūras izmaiņas – ieviesti vairāki jauni amati
Šī ir Dailes teātra 100. jubilejas sezona, un kopš 2. marta jaunajā amatā – par Dailes teātra direktoru – strādā Juris Žagars. LTV raidījumā “Rīta Panorāma” Juris Žagars informēja, ka teātrī veicis personālstruktūras izmaiņas, ieviešot vairākus jaunus – finanšu direktora, administratīvā direktora un teātra dramaturga – amatus un citus likvidējot vai mainot.
VIDEO: Grupa «Latvian Voices» ar dziesmu aicina iestāties par dabu
(papildināts)
VIDEO: Grupa «Latvian Voices» ar dziesmu aicina iestāties par dabu (papildināts)
Gaidot pasaulē vērienīgāko vides akciju - Zemes stundu, a capella grupa “Latvian Voices” nāk klajā ar savu versiju dziesmai "World On Our Shoulders", kura pirmatskaņota 3. martā – Pasaules Savvaļas sugu dienā. Dziesma ir daļa no starptautiskas kustības pret klimata pārmaiņām un dabas izzušanu, un to ir iedziedājuši dažādi mūziķi visā pasaulē, medijus informē Pasaules Dabas fonda pārstāvji.
Rīgā bezmaksas seansos izrādīs ASV neatkarīgā kino darbus
Rīgā bezmaksas seansos izrādīs ASV neatkarīgā kino darbus
No 28. februāra līdz 1. martam kino projekts "Kino Kults", ASV vēstniecība Latvijā un kinoteātris "K. Suns" rīko jau otro ASV neatkarīgo filmu festivālu, kurā skatītājiem būs iespēja izbaudīt ASV neatkarīgā kino darbus, kas līdz šim Latvijā uz lielā ekrāna nav bijuši skatāmi. Festivālā tiks izrādītas sešas filmas angļu valodā ar sinhrono tulkojumu latviešu valodā, un festivāla filmu vienojošā tēma šogad ir dažādība.
Žūrija lēmumu par Lielās mūzikas balvas laureātiem pieņems vien dažas stundas pirms ceremonijas
Žūrija lēmumu par Lielās mūzikas balvas laureātiem pieņems vien dažas stundas pirms ceremonijas
Latvijas Nacionālajā operā un baletā 25. februārī pasniegs valsts augstāko apbalvojumu mūzikā – Lielo mūzikas balvu. Šogad tā tiks pasniegta septiņās kategorijās, un katrā no tām ir trīs nominanti. “Latvijas koncertu” direktors Guntars Ķirsis LTV raidījumā “Rīta Panorāma” pastāstīja, ka atbildi uz pašu būtiskāko vakara jautājumu – kas saņems Lielās mūzikas balvas – vēl nezina neviens, jo žūrijas sēde, kurā pieņems lēmumu, gaidāma vien dažas stundas pirms ceremonijas.

Vairāk

Svarīgākais šobrīd